Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Kodl_tvf (40)|29.8.2017 10:47
Střihové funkce TechniSat umožňuje jen pro filesystém FAT32 a TSD (viz kapitola 11.1.4.6 manuálu).
Střih nahrávek na NASu provádět nelze.
Jak jsem psal výše o rozdílech rychlostí a přístupové době - ani by to nedávalo smysl.
Ferin (198)|29.8.2017 11:05
[QUOTE=Kodl_tvf;531575]Střih nahrávek na NASu provádět nelze.[/QUOTE]

OK. Pak teda ale moc nechápu smysl a praktičnost nahrávání na NAS, co se tu občas propaguje.
Pokud ale stříhat nelze, tak jsem aspoň klidný, že chyba není na mé straně přijímače. Vzhledem k výše uvedenému jsem totiž bral za samozřejmé, že stříhat lze.
Kodl_tvf (40)|29.8.2017 11:17
Do svazku, který je nastavený jako "záznamové medium", TechniSat ukládá nahrávky dost specificky (a to i v případě, že je filesystém běžný FAT32).
Většina zde přispívajících to určitě zná, protože si stačí připojit takový disk s nahrávkami k PC a juknout co je na něm.
Není tam žádná složka "Moje nahrané pořady" jak by se mohlo ze samotného přístroje zdát.
Samotné "ts" soubory jsou rozsekané po několika GB a k nim jsou tam další pomocné číslované soubory.
Ani uživatelské složky pro nahrávání se fyzicky ve filesystému nevytváří. TechniSat má jen někde u nahrávky poznačené, že je nahrávka "jakoby" v nějaké složce a pak to tak v seznamu nahrávek prezentuje.
Při přesunu/kopírování nahrávky mimo tento nahrávací svazek TechniSat vždy provádí "zkompatibilnění" nahrávky tak, aby dávala smysl běžným přehrávačům multimedií. Neprovádí konverzi původního videa a audia, ale víceméně jen pospojování. Netřeba se bát ztráty kvality.
Pro archivaci nahrávky (na NASu) je určitě lepší toto pospojování nechat provést.
A tím se dostáváme zpět k tomu, co jsem tu už psal - dle mého názoru je nejlepší nahrávat na interní disk (rychlé rozhraní, filesystém FAT32 - takže i střihové funkce) a pak případně už jen ty pořady, které za archivaci stojí, přesunout na NAS.
Na NASu pak případně ještě provést přejmenování, střih a nejlépe i kontrolu+opravu nahrávky. Program TS-Doctor sice není všemocný, ale většinu chyb z nahrávky dokáže odstranit, opraví časové značky a odstraní z transport streamu balast, který může u běžného filmu tvořit i více než pětinu velikosti souboru (několik gigabajtů).
Ferin (198)|29.8.2017 11:32
OK. Díky za příspěvky.
Jinak při tom laborování se mi stala zajímavá věc. Nahrávání jsem v STC změnil zpět na interní disk, "Moje nahrávky" z NASu vyprázdnil (přesunul), až na dvě. Ty tam ale pak najednou přestaly být v seznamu nahrávek vidět, a to i když jsem změnil nahrávání zpět na NAS. Ve Správě filmů ale kupodivu vidět byly, takže jsem je nakonec (nesestříhaný) mohl přesunout. Moc nechápu.
Jinak tím přesunem z NASu mi teď vzniklo dost nesestříhaných nahrávek .ts(4), který zpět do STC již ve stříhatelné formě nedostanu. Co byste doporučovali na jednoduchej, bezztrátovej (bez konverze) střih (zdarma-mám to je na těch pár nahrávek)? Něco jsem v rychlosti vyzkoušel, ale nevím. Dřív docela letěl TS_Cutter, ale ten už není vyvíjenej. Novější je SmartTS_Cutter, ale taky má už nějakej rok a recenze k němu žádný nemám.
Dagy2 (3153)|30.8.2017 07:41
Ku kompletnému popisu od kodl_tvf len doplním z praktických skúseností:
- na internom disku používam TSD. HDD s FAT32 je síce možné pripojiť priamo k PC ale TSD je optimalizovaný a tak funguje u mňa 8 rokov na HDS2X a teraz 3 roky u STC bez problémov. NA pripojenie TSD disku k PC je potrebné použiť extraktor
- zostrihané nahrávky určené na archiváciu kopírujem z interného HDD na NAS - u HDS2X som vždy používal Mediaport kvôli rýchlosti a možnosti sledovať TV počas kopírovania, u STC používam aj interné menu prijímača. Kopírovanie je dostatočne rýchle.
- nahrávky na NAS ukladám do vytvorených zložiek - napríklad filmy s obľúbenými hercami, športové udalosti a pod. Nechám nahrávku tak ako ju vytvorí Technisat, t.j. zložka nahrávky a v nej všetky súbory.
- zo zložky mi vždy prehral nahrávku bez problémov či už HDS2X, STC, televízor LG, PC, MMC - je potrebné spustiť vždy súbor .ts
tieto nahrávky sú uložené v skutočných fyzických zložkách NAS-u
- nahrávky prekopírované nazad do STC - ALE POZOR! - do zložky MOJE NAHRÁVKY fungovali v STC vždy ako originálne vykonané nahrávky na internom disku - t.j. EPG a myslím že aj možnosť strihu. Nepoužívam to, ale kvôli ferinovi som to už v minulosti skúšal - asi 5 krátkych nahrávok z DVB-T/C, DVB-S FTA/skylink/digi

Nahrávanie na NAS funguje, že sa nedá strihať je daň za túto funkciu, nakoniec pokiaľ naformátuješ interný HDD na NTFS alebo iný z možných formátov tak to nepôjde tiež. Ako vidíš z iných príspevkov na všetkých fórach strihanie v prijímači používajú viac-menej len majitelia Technisatov - mnoho prístrojov to neumožňuje vôbec, na iných je to len formálna funkcia ale nefunguje. Takže strihanie v PC je zrejme bežná rutina u mnohých používateľov.
Dobre funguje napr. VideoRedo (doporučovali ho napr. naši priatelia v OxxO), ale pre praktické použitie je to platený program.
Ferin (198)|30.8.2017 10:46
[QUOTE=Dagy2;531581]- zo zložky mi vždy prehral nahrávku bez problémov či už HDS2X, STC, televízor LG, PC, MMC - je potrebné spustiť vždy súbor .ts
tieto nahrávky sú uložené v skutočných fyzických zložkách NAS-u[/QUOTE]

Doplnil bych "po odmazání 4". ;-)

[QUOTE=Dagy2;531581]- nahrávky prekopírované nazad do STC - ALE POZOR! - do zložky MOJE NAHRÁVKY fungovali v STC vždy ako originálne vykonané nahrávky na internom disku - t.j. EPG a myslím že aj možnosť strihu. Nepoužívam to, ale kvôli ferinovi som to už v minulosti skúšal - asi 5 krátkych nahrávok z DVB-T/C, DVB-S FTA/skylink/digi[/QUOTE]

Tak to je zvláštní, že mi to nešlo. Ještě to jednou vyzkouším.
Dělals to přímo v STC, nebo přes Techniport?

Jinak, máš nějaký info, zda je v praxi (v STC) nějakej rozdíl mezi formátem FAT32 a TSD?
Dagy2 (3153)|30.8.2017 14:25
Všeobecne ano, ale niektoré stroje zrejme ignorujú 4 a prehrajú to aj tak :)

toto skúsim pre istotu ešte raz, potrebujem prehrať na NAS pomerne veľký paket nahrávok.
Rozdiel medzi FAT a TSD je tak ako píše kolega vyššie, že TSD je prispôsobený k technisatu. Pred ca 7 rokmi keď u HD8S začala byť možnosť aj FAT32 disk sa často zrútil. Bolo to spôsobené nekorektným zápisom do FAT tabuľky, pokiaľ vznikla "diera" po vymazanej nahrávke. Toto je zrejme opravené, ale mám pocit, že tu niektorým kolegom FAT zhavaroval aj u STC. Z vlastnej praxe skúsenosť nemám.
Kodl_tvf (40)|30.8.2017 20:42
Doplním své zkušenosti s FAT32:
Souhlasím, že kdysi dávno (doba HD8S apod.) bylo použití FAT32 v TechniSatu méně spolehlivé, než TSD.
Ovšem, já už mnoho let (Technistar K1, K2, Digit ISIO C a nyní STC) používám FAT32 a nikdy žádný problém. U sousedů jsem jednou řešil problém s nabouraným filesystemem FAT32 (s Technistar K1), ale to bylo tím, že si přeplnili nahráváním disk úplně do mrtě. Stačilo ale tehdy spustit v menu přijímače opravu filesystemu.
Němečtí soudruzi si teď asi už na FAT32 plně věří, protože, pokud se nepletu, FAT32 je v STC už výchozí volba v menu formátování disku.
Dagy2 (3153)|30.8.2017 22:59
takže
1/ copy v menu "sprava filmu-DVR/hudby/obrazku" z STC na NAS
2/ vymazanie nahrávky v STC
3/ copy v menu z NAS do MOJE ZAZNAMY TV PORADU
4/ nahrávka je v STC uložená na rovnaké miesto odkiaľ bola predtým vymazaná, nahrávky sú zoradené podľa dátumu nahratia. EPG funguje úplne rovnako ako predtým v pôvodnej nahrávke. Nezmenilo sa vôbec nič.

Techniport neviem vyskúšať, môj NTB má ochranu a k niektorým prístrojom sa nedá pripojiť, takže NAS v ňom nevidím. Ale urobil som rovnaký postup 1÷4 kopírovaním cez Techniport na interný HDD NTB.
Všetko funguje.

netuším prečo u teba problém. skús postup zopakovať
Ferin (198)|31.8.2017 02:59
Tak jsem to mezitím nezávisle taky vyzkoušel a výsledek je tento:
zpětná konverze do Mojich záznamů v STC funguje ... částečně. U některých nahrávek ano, u některých ne, na čem to záleží, netuším. Nahrávky, který nejdou konvertovat/přesunout zpět, se pak ještě dělí do tří skupin. 1) STC hned napíše, že přesun je do daného umístění nemožný, ať se vybere jiná složka, 2) přesun se jakoby začne realizovat, ale hned "bez jedinýho slova" skončí, 3) přesun se realizuje, ale jakmile dospěje k 99 %, tak to napíše hlášku, že přesun byl přerušen.
Dále při přesunu zpět někdy samovolně dochází k přejmenování nahrávky. Opět dva případy: 1) pokud jsem si nahrávku mezitím sám přejmenoval, po zpětným přesunu se obnoví původní název (nejspíš vždy), 2) nahrávka se přejmenuje podle pořadu, který v programu sousedil s nahraným pořadem (někdy).
Pokud se odstraní ty dva "pomocné" soubory ve složce, tak zpětný přesun nelze (podle všeho) realizovat nikdy.
Při přesunech v Techniportu se pak (někdy) domrvuje diakritika (ale to tu už myslím bylo někdy řešený).

Jinak se chystám ti poslat ten soubor s nastavením Technisatu, jak jsme se domlouvali v červenci, snad se k tomu už dostanu.
Ferin (198)|2.9.2017 16:50
Dagy2: tak jsem konečně udělal tu zálohu nastavení, odkaz na úložiště ti pošlu soukromou zprávou. To současný nahrávání z kabelovky a satelitu pořád zlobí, je to fakt na budku. Když na něco přijdeš, budu rád.

Jinak se ještě vrátím k tomu nešťastnýmu přejmenovávání při konverzi nahrávek ze STC na NAS. Ještě bych to možná pochopil, kdyby to bylo k něčemu použitelný. Ale formát DD_MM_RRRR_název je zcela na ... prd! To vymýšlel nějakej myšlenkovej retarda. Nahrávky se pak řadí podle dnů (bez ohledu na měsíce a roky), což je velmi praktické. Západoněmečtí soudruzi se zas jednou vycajchnovali.
Ferin (198)|4.9.2017 01:16
Tak aby to nebylo příliš jednoduché...
Měl jsem už nějaké podezření, ale dnes se mi potvrdilo.
Posloupnost nahrávek ze satelitu: ČT D - ČT1 - ČT 2. Konec nahrávky z ČT D se kryl se začátkem nahrávky z ČT1, konec nahrávky z ČT1 se kryl se začátkem nahrávky z ČT2. V žádném okamžiku se nekryly všechny 3 nahrávky. Nahrávka z ČT D ok, nahrávka z ČT1 ok do okamžiku, než byla zahájena nahrávka z ČT2, nahrávka z ČT2 ok. Logiku to žádnou nedává.
A teď babo raď!

PS: Takže to evidentně není jen problém kombinace nahrávek z satelitu a z kabelovky. Může za to Technisat, moduly, nebo karty Skylink?
Dagy2 (3153)|4.9.2017 22:09
Ako chápať, že CT D končí keď začína CT1, CT1 končí keď začína CT2 a potom píšeš, že CT1 nahrávka je OK až do času keď začína CT2.
znamená to, že máš nastavený automatický dobeh nahrávky napr. 20min a nastavená nahrávka bola napr. na CT1 19:00-20:00, na CT2 20:00-21:00. Ale na CT1 + 20min dobeh, t.j. skutočný koniec bol o 20:20 takže nahrávky CT1 a CT2 sa mali prekryť 20min, pritom nahrávka bola v poriadku len do 20:00 ?
A čo znamená, že potom už nahrávka nebola v poriadku - je čierna?
Máš tam teraz jeden alebo dva moduly?
Ferin (198)|4.9.2017 23:51
Doběh tam sice mám, ale situace byla tato:
Posledních x minut pořadu na ČT D se krylo s prvními x minutami pořadu na ČT1 - nahrávka z ČT D celá ok, tato část nahrávky z ČT 1 ok.
Posledních x minut (stejného) pořadu na ČT1 se krylo s prvními x minutami pořadu na ČT2 - nahrávka z ČT 2 celá ok, nahrávka z ČT 1 ok pouze do okamžiku, kdy se začalo nahrávat z ČT 2. Jako kdyby STC neuvolnil kapacitu potřebnou na začátku na nahrávání z ČT D (i když v takovým případě by bylo logičtější, aby se nerealizovala nahrávka z ČT 2 (ovšem při problémech s kombinací nahrávání z kabelovky a satelitu to bylo tuším stejně - pozdější nahrávka měla vždy přednost před tou již probíhající).

Jj, nahrávka je od inkrimovaného okamžiku černá (při rychloposunu tam zůstane poslední snímek, který byl ok).

Mám tam stále ty dva moduly.

Tu konfiguraci se podařilo stáhnout?
Dagy2 (3153)|5.9.2017 01:48
Test:
timer CT:D 01:05 - 01:14 Withmail a já
timer CT1 01:10 - 01:25 Kalendárium
timer CT2 01:20 - 01:35 Vykoupení z věznice...
všetky tri nahrávky nahrané jednou kartou nekodovane - pretože všetky tieto programy ležia na jednom TP a bezchybne :)
Ferin (198)|5.9.2017 10:10
No, popravdě, ani jsem nečekal, že u tebe by byl nějakej problém. ;-)
Tys tam měl nastavenej DualDecrypt? To by vyřešilo aspoň problém s nahráváním z jednoho transpondéru (stejně většinou nahrávám z ČT), ale ten se myslím nedá kombinovat (tuším, že jsem to zkoušel) se dvěma modulama. A každopádně se chci vyhnout praxi dodatečnýho dekódování, který mi taky nefungovalo korektně. Chjo, je ten Technisat nějakej začarovanej! :-(
Dagy2 (3153)|6.9.2017 00:28
Hm, máš nejaký zahmlený zdroj informácií :)
1/ ano mám zapnutý dual-decrypt. Samozrejme hlavný dôvod je že používam jednu kartu, ale používal som ho aj u SL s dvomi kartami napr. v kombinácii karta SK region s balíkom + CZ region digital.
Dual-decrypt nemá nič spoločné s tým, či máš v prijímači jednu alebo dve karty. Poradí si s tým korektne už od roku 2008.
Momentálne mám po skúšaní viacerých FW (písali ste tu o rýchlosti prepínania tak som skúšal asi 5 nastavení) nastavený dual-decrypt na hodnotu AUTO. Inak som vždy zásadne používal CI1+CI2. Zatiaľ som sa nestretol ani v jednom ani v druhom nastavení s problémom.

2/ dnes nahrávanie DVB-C, DVB-T, DVb-S a sledovanie ďalšieho programu na DVB-S. Nahral sa DVB-S kodovane keďže som pozeral z iného TP, teraz pred chvíľou dekodované a zostrihané.

3/ dostupné software
3560 by som nedoporučoval. Jednak sa mi skutočne stalo že obyčajná nahrávka na CT2 bola čierna. Za druhé teraz pri skúške napriek tomu že som dal fastscan po flash resete zakázať, začal programy ladiť a skončil oznamom, že neexistuje žiadna tabuľka fast scan. Takže je tam prirobená nejaká nekorektnosť. Možno je to blbosť, ale predošlé verzie v tomto fungovali korektne - t.j. prehľadávanie a ladenie podľa nastavenej krajiny (CZ fastscan, SK fastscan, DE ISIPRO atď) aj s korektným vypnutím fastscan zázraku tak, že na ladenie podľa fast scanu nejde.

3415 používal som dlhé mesiace, spoľahlivo bez problémov

3133 nenašiel som žiaden problém v tomto SW prečo ho nahradzovať novším. Nakoniec posledný SW dostupný cez automatický update je práve 3133b. Subjektávne je prepínanie programov najrýchlejšie so software rady 3133. Obraz u kodovaných programov naskakuje pred druhou sekundou. U 3415 po druhej sekunde, 3560 sa mi skutočne zdá viditeľne pomalší.
Ale môže to byť konfiguráciou kariet, nastavení v menu ktoré zdanlivo nemajú vplyv na prepínanie.
Ferin (198)|6.9.2017 10:30
[QUOTE=Dagy2;531656]
1/ ano mám zapnutý dual-decrypt. Samozrejme hlavný dôvod je že používam jednu kartu, ale používal som ho aj u SL s dvomi kartami napr. v kombinácii karta SK region s balíkom + CZ region digital.
Dual-decrypt nemá nič spoločné s tým, či máš v prijímači jednu alebo dve karty. Poradí si s tým korektne už od roku 2008.
Momentálne mám po skúšaní viacerých FW (písali ste tu o rýchlosti prepínania tak som skúšal asi 5 nastavení) nastavený dual-decrypt na hodnotu AUTO. Inak som vždy zásadne používal CI1+CI2. Zatiaľ som sa nestretol ani v jednom ani v druhom nastavení s problémom.
[/QUOTE]

Já to zkoušel na začátku po vložení druhého modulu a nefungovalo mi to. Resp. nefungovalo to tak, jak by bylo záhodno. Už si nepamatuju přesně, ale problém byl tuším v tom, že to preferovalo dual-decrypt před druhým modulem, takže se stejně nahrávalo zakódovaně (a někdy právě i v případě, kdy k zakódování nebyl důvod; dělo se tak asi zrovna tehdy, kdy je tam dnes, bez použití DD, černá nahrávka).
Můžu to vyzkoušet znovu.

Na verzi sw mrknu, ručně jsem ho ale neaktualizoval, takže 3560 by tam být neměl.
Kodl_tvf (40)|6.9.2017 17:07
[QUOTE=Ferin;531660]problém byl tuším v tom, že to preferovalo dual-decrypt před druhým modulem, takže se stejně nahrávalo zakódovaně [/QUOTE]
V tom může hrát roli nastavení hodnoty "Reserved Tuners" v menu nastavení DVR.
(viz kapitola manuálu "11.5.1 Reservierte Tuner")
Myslím, že výchozí hodnota je 1, což, jestli to chápu správně, znamená, že si přijímač rezervuje tento počet tunerů od každého typu tuneru (DVB-S, DVB-C, DVB-T) pro potřeby "uPnP Livestreaming". Je dost dobře možné, že si v tomto nastavení přijímač nerezervuje jen tuner, ale také modul. Pokud "uPnP Livestreaming" nepoužíváš, nastav raději hodnotu "Reserved Tuners" na 0.
Teď mi došlo, že když jsem prováděl pokusy s dodatečným dekódováním v konfiguraci se dvěma shodnými CA moduly, tak se mi také každá paralelní nahrávka už prováděla kódovaně.
Ono je to logické. Jeden CA modul si TechniSat rezervuje pro potřeby uživatelova živého sledování.
Pokud tedy konfigurace se dvěma CA moduly (a Reserved Tuners=0 viz výše), tak:
1. nahrávka ... první modul se využije k dekódování a tím se obsadí
2. nahrávka paralelně ... provádí se kódovaně, aby druhý modul mohl posloužit pro živé sledování (viz body níže)
3. uživatel přepne na jiný program než je některý z těch dvou, ze kterých se nahrává ... lze přijímat, právě proto, že si kódovaným nahráváním v bodu 2 přijímač ušetřil jeden modul pro dekódování živého vysílání.
4. uživatel přepne na timeshift z bodu 1 ... nahrávání tam probíhá nekódovaně, takže žádný problém - prostě se přehrává nekódovaný TS čtený z disku v timeshiftu.
5. uživatel přepne na timeshift z bodu 2 ... nahrávání tam probíhá kódovaně, ale přijímač má rezervovaný jeden CA modul. Použije ho pro online dekódování TS čteného z disku v timeshiftu.
Kodl_tvf (40)|6.9.2017 17:24
Jo a ještě jeden poznatek z doby, kdy jsem dodatečné dekódování testoval: nahrávání bylo spolehlivější, když jsem nechal v přijímači jen jeden modul.
Při dvou modulech zřejmě musí přijímač v začátku nahrávání řešit ještě další dilema, které může vést k pozdější černé nahrávce (čas začátku "černoty" v nahrávce se kryl se začátkem druhého paralelního nahrávání).
Ferin (198)|6.9.2017 20:33
Nene, nemám žádný rezervovaný tuner. Právě proto, abych mohl nahrávat paralelně (nekódovaně). Ta rezervace je i/hlavně pro to, aby mohl člověk při nahrávání sledovat i TV (přepínat si zbývající programy).

Jinak taková ta hláška po puštění STC, že se konfiguruje karta ve slotu 1/2 (nebo tak něco), to je specifický jen pro ten SMIT? Technisat modul to nedělá? Vždy mi to tam totiž píše jen o jednom slotu (teď zrovna 2).
Kodl_tvf (40)|6.9.2017 21:44
Ne, Reserved Tuners je pro uPnP Livestreaming. Ne pro možnost přepínání. Viz manuál.

---------- Doplněno v 19:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:40 ----------

Inicializace slotu 1/2 se mi vypisuje také, i když mám dva moduly Technisat.
Ferin (198)|6.9.2017 22:24
Tak nový test (nahrávky přetím zase blbly):
- kouknul jsem na kabelovku, vrátil se na satelit a nahrávám vždy ČT1; bez duálního kódování, a při DK na CI2 nelze vůbec ani sledovat (a tudíž ani nahrávat) jiný program (přestože v seznamu programů zůstávají aktivní), při DK nastaveným na CI1, CI1+CI2 a auto lze sledovat JEN ČT2 (jinak nic - alespoň ne zbytek ČT + Nova).
Vypnu STC a vůbec nepřepnu na kabel:
- střídal jsem nahrávky na různých programech ČT plus Nova HD, vše ok (DK vypnuto) (předtím při zapnutým DK na CI2 mi to za stejných podmínek NĚKDY zablblo - po zapnutí druhýho nahrávání skončilo první nahrávání (černota); jinak při zapnutí druhýho nahrávání je někdy v tom okamžiku na první nahrávce kousnutí.
Ferin (198)|6.9.2017 22:39
Pokračuju v původním testu, stále DK vypnuto, nahrávám z ČT1, pak i z ČT2, ok, pak BEZ PŘEPNUTÍ začnu nahrávat z kabelovky 1 a pak i druhý program (tlačítkem REC z SFI, bez programování), stále ok. Divný.
Dívám se na time shift z kabelovky (ČT1+ČT2 běží dál), stále vypadá vše ok.
Přerušuji nahrávání z ČT2, nahrávám z Nova HD, ok.
Přepínám na sledování kabelovky, ok.
Přerušuji jedno z nahrávání na kabelovce, zahajuji jiné, vše ok.
Ukončuji kabelovku, měním (při stálém nahrávání ČT1) kanály na satelitu, vše ok.
Tak teď už nechápu nic!
Dagy2 (3153)|8.9.2017 11:27
Upresnenie k debate vyššie:
rezervovaný tuner - ako píše kodl - platí pre rezerváciu tuneru pre live streaming, keď chceš mať istotu, že bude vždy k dispozícii pre "streamovača". Streamovanie ide aj bez rezervácie, ale môže sa stať, že pri obsadení tunerov streamovanie skončí hláškou že žiaden tuner nie je voľný

"rezervovaná karta" - myslím, že karta určite nie je rezervovaná s aktivovaním menu rezervovaný tuner. Môžem to dnes ľahko vyskúšať, ale mám pocit že už som to dávno skúšal. to by vám pri zadaní rezervovaného tunera a jednej karte vôbec nešlo pozerať lokálne

dual decrypt - pokiaľ je nastavené v menu dodatočné dekodovanie tak STC VŽDY používa len jednu kartu jednoho prevádzkovateľa a ostatné nahrávky sú buď kodované alebo pokiaľ je nastavený dual decrypt a nahrávanie id z rovnakého TP tak je dekodované. Druhú kartu ani nehľadá.
Pokiaľ sú v prijímači dve karty rôznych prevádzkovateľov - sky a digi - tak pri nahrávaní zo skylink a prepnutí na digi samozrejme berie kartu digi.

pokiaľ vypnem dodatočné dekodovanie, tak prijímač hľadá po začatí ďalšej udalosti voľnú dekodovaciu kartu. ak sú tam teda dve identické, použije druhú kartu na novú udalosť. Tou môže byť streaming, PIP, nahrávanie...
Ferin (198)|8.9.2017 22:01
Aktuální situace:
1) 19.58 zahájeno nahrávání z ČT1, ukončeno ve 21.05.
2) 20.15 zahájeno nahrávání z Novy, stále běží.
3) 20.58 zahájeno nahrávání z kabelovky, stále běží.
Konfigurace nezměněna (tzn. DK vypnuto).
Nahrávka z ČT1 je ok, nahrávka z Novy má po dobu souběhu nahrávání z ČT1 a kabelu (tj. 7 minut) mezeru (černo).
Nechápu, v čem se situace liší od testu výše (a ten od testu před ním).
Dagy2 (3153)|9.9.2017 00:59
a ešte teda prezraď zvyšok:
A/ aké karty tam máš strčené?
chápem že máš conax v čítačke + 2x CI-modul a karty Skylink

B/ dodatočné dekodovanie vypnuté?

C/ pokiaľ máš dve identické karty v CI-moduloch prečo vôbec uvažuješ o dual-decrypt ?
Ferin (198)|9.9.2017 01:12
Ferin (198)|9.9.2017 01:23
[QUOTE=Dagy2;531697]a ešte teda prezraď zvyšok:[/QUOTE]

To jsem tu uváděl hned na začátku.

[QUOTE=Dagy2;531697]A/ aké karty tam máš strčené?
chápem že máš conax v čítačke + 2x CI-modul a karty Skylink[/QUOTE]

Přesně tak.
Conax + 2x HD M7 Irdeto (hlavní (koupě) 2016 + NEXT 2017)
CI moduly Technisat (nový) + SMIT (nový)

[QUOTE=Dagy2;531697]B/ dodatočné dekodovanie vypnuté?[/QUOTE]

Ano

[QUOTE=Dagy2;531697]C/ pokiaľ máš dve identické karty v CI-moduloch prečo vôbec uvažuješ o dual-decrypt ?[/QUOTE]

Tak zkouším už všechno. Napadlo mě, že pokud se třeba nějakým způsobem jedna z karet "zablokuje", může pomoct aspoň toto.
Dagy2 (3153)|9.9.2017 08:48
Ferin, link ktorý si dal je o niečom inom:
A/ "tazatel" má konfiguráciu 4xS+2xT/C, disk cez USB kábel, SatCR inštaláciu cez zlučovač. U neho to kľudne môže byť nevhodný USB kábel k disku - môj zánovný Lenovo NTB má problém s externou DVD mechanikou pokiaľ sa nepoužije "tlustý kabel s prasátkem"

B/ ďalší kto sa pridal bol užívateľ s konfiguráciou 2xS+4xT/C, interný HDD. Tomu to začalo chodiť keď modul 2xT/C vybral a zase zasunul. Tzn. nesprávne tam zrejme rozširujúci modul vložil

C/ nikto z tých dvoch čo im to nejde (a nick Everist je na to borec, ktorý vždy na ameriku po niekoľkých mesiacoch) nevedel dať odpoveď, či majú rezervovaný tuner na streaming. A tak to vlákno aj skončilo.

summa sumárum - ich problém leží buď v zablokovanom tuneri v menu "rezervácia tunera" alebo na inštalácii unikabel SatCR.

U teba (nechce sa mi všetko prehľadávať dozadu):
- neviem či máš externý tuner?
- HDD máš určite v šuplíku
- SAT napojenie máš (aspoň dúfam) twin LNB solo koax kábel do každého tunera
- 4 paralelné nahrávky ti idú, ale niečo z kodovaných v niektorej konfigurácii ostane čierne

Takže začal by som týmto postupom
1/ určite nesmie byť v menu rezervácia tunera -> tam musíš navoliť "0"
2/ vypnúť dodatočný decrypting (pravda, neviem ako toto funguje u káblovky), ale zatiaľ hovoríme o nahrávaní 2xS+1xC
3/ pretože máš rôzne typy modulov s rovnakými kartami (Technicrypt a Smit) by som určite zakázal dual decrypt. Je zbytočný - na dva tunery máš dve karty M7.
4/ skontrolovať správne pripojenie F-konektorov do tunerov aj na strane paraboly aj do prijímača
5/ skontrolovať správne pripojenie DVB-C kábla
6/ pokiaľ máš "C"-čko pripojené z nejakého domového rozvodu, vrele by som doporučil oddeľovací optočlen za ca 100Kč - prakticky odskúšané, odstránenie brumu a iskrenia z rozvodu pri pripojovaní kábla
Ferin (198)|9.9.2017 12:32
[QUOTE=Dagy2;531700]
U teba (nechce sa mi všetko prehľadávať dozadu):
- neviem či máš externý tuner?
- HDD máš určite v šuplíku
- SAT napojenie máš (aspoň dúfam) twin LNB solo koax kábel do každého tunera
- 4 paralelné nahrávky ti idú, ale niečo z kodovaných v niektorej konfigurácii ostane čierne[/QUOTE]

Ne
Ano
Twin LNB, přes slučovač/rozbočovač sloučeno s kabelovkou (od poskytovatele TV/int./tel.) a domovníma rozvodama roztaháno do jednotlivých pokojů (kde jsou kombinované zásuvky)
Ano

[QUOTE=Dagy2;531700]
1/ určite nesmie byť v menu rezervácia tunera -> tam musíš navoliť "0"
2/ vypnúť dodatočný decrypting (pravda, neviem ako toto funguje u káblovky), ale zatiaľ hovoríme o nahrávaní 2xS+1xC
3/ pretože máš rôzne typy modulov s rovnakými kartami (Technicrypt a Smit) by som určite zakázal dual decrypt. Je zbytočný - na dva tunery máš dve karty M7.
4/ skontrolovať správne pripojenie F-konektorov do tunerov aj na strane paraboly aj do prijímača
5/ skontrolovať správne pripojenie DVB-C kábla
6/ pokiaľ máš "C"-čko pripojené z nejakého domového rozvodu, vrele by som doporučil oddeľovací optočlen za ca 100Kč - prakticky odskúšané, odstránenie brumu a iskrenia z rozvodu pri pripojovaní kábla[/QUOTE]

1) Mám.
2) Mám.
3) Mám.
4) Provedu (STC ale detekoval obě připojení).
5) Provedu.
6) To se dává na přívod kabelu do baráku (před slučovač/rozbočovač), nebo mezi kabel a STC? Na to nahrávání to ale nemá vliv, ne?
Ferin (198)|9.9.2017 13:37
Tak jsem nic zvláštního nenašel, kromě trochu uvolněnýho zapojení jednoho LNB vstupu do STC.
Vzhledem k tomu, že signál byl i 10,5 dB, tak předpokládám, že domovní rozvody jsou ok.

Ještě drobný upřesnění k těm rozvodům. Kabelovka jde v garáži do rozdělovače, z rozdělovače pak kabel vždy spolu s kabelem z LNB míří přes slučovač do zásuvky v pokoji, kde jsou (plánovány) televize. Jediná výjimka je druhá zásuvky v obýváku, kde jde kabel z LNB napřímo (bez slučovače), pač druhou kabelovku netřeba.
Jinak na střeše je twin LNB, ze kterýho pokračují 4 kabely do garáže.
Ferin (198)|10.9.2017 01:14
Tak dneska večer ještě zajímavější (a nepříjemnější) situace. Nahrávám z Primy (jediný program za setelitu), v průběhu přibude nahrávání z kabelu, to skončí, přepnu na jiný program kabelu a následně ukončím nahrávání z Primy:
1) Minimálně po skončení nahrávání z kabelu nešlo po dobu nahrávní z Primy sledovat jiný satelitní kódovaný program.
2) Ale co je ještě zajímavější, po dobu souběhu s nahráváním s kabelu se ze satelitu nahrála tma (přestože to byl jediný nahrávaný satelitní program)!
3) Po dobu souběhu s následným sleodváním kabelu je přitom nahrávka ze satelitu ok.
Ferin (198)|10.9.2017 18:40
Jinak ohledně kabelovky STC vůbec žádný možnosti nastavení neposkytuje. Jen DVB-T a DVB-S.
golfLC (1941)|20.9.2017 13:17
Zdravim po dlhsej dobe :-)

Včera som aktualizoval iOS na 11-ku a tým pádom mám mŕtvu app MyTechnisat, nakoľko nový iOS je už len na 64bitovom jadre a 32bitové aplikácie už nepodporuje. Len pre info, aby ste sa neprekvapili, že Vám appka na new iOS 11 nepôjde, prípadne aby ste neupgradovali na iOS 11, ak aplikáciu potrebujete. Už aj v poslednej verzií iOS 10.3.3. bol problém, ak ste nainštalovali aplikáciu nanovo, do loginu na prihlásenie do technisatackeho konta sa už prihlásiť nedalo, ale pri obnove dát zo zálohy cez iTunes to tam nejako v pozadí na prihlásenie natlačilo. Uvidíme, či soudruzi z NDR upgradnú aplikáciu do 64bit-ovej verzie. Ak nie, prídeme jednu aspoň pre mňa dosť podstatnú fičúrku prístroja:-!!!
golfLC (1941)|20.9.2017 13:24
golfLC (1941)|20.9.2017 13:44


Stiahnite si novu app TechnisatCONNECT, nasledne sa prihlaste svojim kontom a vsjo hra ako ma, aj oba prijimace nadetekuje...






Je to trochu ina aplikacia, ale ucel splna na 100% a hlavne v iOS11
Ferin (198)|29.9.2017 00:48
[QUOTE=Kodl_tvf;531671]Ne, Reserved Tuners je pro uPnP Livestreaming. Ne pro možnost přepínání. Viz manuál.[/QUOTE]

A propos ten streaming, v manuálu se mi k tomu nepodařilo vůbec nic najít (možná taky už vinou pokročilé hodiny ale špatně vidím).
Podařilo se vám to rozchodit? Zkoušel jsem to se dvěma Technisaty (na druhé straně byl TechniStar S3 Isio), ale podařilo se mi rozjet jen volně dostupné satelitní programy (ČT24, Eurosport), kódovaný Skylink ani kabel ne.
Kde může být chyba?
Je k tomu třeba něco speciálně nastavovat (kromě povolení uPnP)?
izidor1 (129)|29.9.2017 07:31
Myslím že je potřeba mít zapnutý rychlý start, aby byly moduly pod napětím

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ferin (198)|29.9.2017 10:48
Nejelo mi to ale, ani když byl STC zaplý. Nebo zaplý být nemůže?
izidor1 (129)|29.9.2017 16:04
Zaplý být může, mám 2 moduly, a funguje to bez jakéhokoli nastavování. Jen mám zapnutej rychlej start, abych to ani nemusel zapínat.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ferin (198)|29.9.2017 16:38
Divný.
Jdeš normálně přes NAV do toho seznamu, tam vybereš uPnP STC, potom Moje TV programy a v seznamu vybereš požadovaný program a potvrdíš??
Mně se v náhledovým okně Skylink programy (kódované) po 3 sekundách zastaví (jsou celou dobu černé) a u kabelový programů běží čas, ale jsou též černé.

PS: S těma současnýma změnama u Skylinku ohledně kódování to souvislosti mít nemůže? Tys to zkoušel i teď?
izidor1 (129)|30.9.2017 08:21
Ja mam 2x ICE v cryptoworks modulech, takže mě se žádné změny zatím nijak nedotkly. Používám stremování prakticky téměř každý den

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ferin (198)|2.10.2017 12:12
Aha. Tak jestli to nebude tím, že mám Irdeto a karty M7.
golfLC (1941)|3.10.2017 08:17
Presne tak, streaming mi tym padom ide ci uz na S3, tablete alebo fone, samozrejme v zavislosti na obsadenosti tunerov na nahravanie...
golfLC (1941)|3.10.2017 08:17
A v pripade, ze mas STC zapnute, streaming Ti ide?
Ferin (198)|3.10.2017 10:22
[QUOTE=golfLC;531987]Presne tak, streaming mi tym padom ide ci uz na S3, tablete alebo fone, samozrejme v zavislosti na obsadenosti tunerov na nahravanie...[/QUOTE]

Teď se úplně nechytám, na co přesně reaguješ. Ty máš taky Irdeto + M7?

[QUOTE=golfLC;531987]A v pripade, ze mas STC zapnute, streaming Ti ide? [/QUOTE]

Ne. Resp. jen ty nekódovaný kanály.
golfLC (1941)|3.10.2017 15:35
Nie, karty ICE a CW technisatacke moduly.... a z terestrialu pripadne kablovky Ti to ide? Aj led si myslim ze to bude tou M7 kartou
golfLC (1941)|3.10.2017 15:35
Nejako sa mi rozhodili prispevky v tapatalku, tak som mozno reagoval neaktualne[emoji6]
Dagy2 (3153)|3.10.2017 23:08
Ferin, zhrniem to:
- FTA programy napr. TA3, CT24 ti streamovať idú, kodované programy nie.
- STC vypnutý v hot-stand-by, t.j. rychle zapnutí = zap


Nastavenia máš tieto:
- nastavenie speciálni funkce>UPNP>
-- poskytovatel UPNP = zap
-- UPNP server = zap
-- obsah live stream = zap
-- konfigurace pres HTTP = vyp

je to tak správne?