Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

Desta (1)|21.12.2018 22:51
Zdravím, dnes jsem si zakoupil tento příjmač. Měl jsem Technisat HD8 a použil disk s nahrávky z původního satelitního příjmače HD8. Disk jsem otestoval zkontroloval v novém satelitu, ale při prohlížení seznamu filmu se mi satelit z ničeho nic restartuje.
Dagy2 (3153)|23.12.2018 17:47
A/ disk je v šuplíku alebo USB?
B/ aký FW
C/ aký typ HDD?

prvé FW mali problém pri rýchlom prebehnutí zoznamu nahrávok šípkami. tiež existuje čierny zoznam diskov ktoré robili problém.
ales2 (38)|4.2.2019 12:35
Dobrý den,
poslední dobou mam následující problémy:

1. Vypadává LAN připojení. Děje se to zcela náhodně. Konkrétně to dle průběhu testu spojení vypadá na nějaký problém s dostupností DNS. IP adresu ISIO přiděluje na pevno router. Aktuálně zkouším, jak to bude vypadat se statickým nastavením kde DNS jsem zadal IP adresy co má UPC.

2. Daleko horší problém je, že se skoro vůbec nerealizuje nahrávání dle nastavených časovačů. Úspěšnost je tak 15%, dříve samozřejmě byla 100%. Prostě nastavím časovač DVR a nahrávka nikde.
Mam podezření, jestli to nějak nesouvisí se stahováním programového deníku, které se děje každý den v 5:00. Když totiž přijdu dopoledne k ISIO tak je ve stand-by režimu a svítí na displeji hodiny, ale kontrolka co je vlevo nahoře nesvítí červeně ale modře. Myslel jsem, jestli to nějak nesouvisí s problémem z bodu 1, že se to nějak sekne, když chce stahovat deník a nemá funkční LAN. Nicméně dnes připojení LAN 100% funguje a dle záznamu se i deník měl správně stáhnout. Nicméně stejně svítila modrá kontrolka a pokusné nahrávání dle časovače se nerealizovalo. Aktuálně zkouším, jak se to bude chovat, když je vypnutá automatická aktualizace programového deníku.
Další pozorování k problému s nahráváním je následující. Třeba včera se mělo realizovat nahrávání dle časovače. Nicméně nahrávání začalo nejspíše (nějak jsem v ten moment takovým souvislostem nevěnoval pozornost, odhaduju to jen dle počátečního času nahrávky) až v momentě kdy jsem ISIO zapnul kvůli přehrávání nějakých dřívějších záznamů.

Výše popsané problémy jsem samozřejmě dříve neměl. Jak jsem psal, nahrávání bylo 100% spolehlivé a spojení LAN taky. Pravdou je, že výpadky spojení LAN se začaly občasně objevovat už na přelomu podzim/zima 2018 a zhoršovat se to začalo v prosinci 2018. Nicméně v průběhu tak od 1/3 prosince 2018 do řekněme 1/2 ledna 2019 jsem nic nenahrával, až teď ke konci ledna 2019 jsem začal více nahrávat.
Jediné změny co tu jsou, že od cca 1/2 října 2018 je tu jiný router - ten je náš, je to Cisco RV345. A pak někdy od přelomu podzim/zima 2018 je to nový kabelový modem od UPC, protože ten původní Cisco vyhořel. Teď je tu nějaký čínský křáp. Bohužel konkrétnější datum výměny modemu si už nepamatuju.

Víte někdo prosím co s tím? Zatím to zkouším řešit metodou pokus/omyl, ale samozřejmě pomůže mi, jestli někdo víte, oč jde a jak to řešit. Nebo že by se ISIO už začínalo sypat? To by mě dost zklamalo, protože je v provozu teprve od tak května 2015.

Děkuji
Dagy2 (3153)|6.2.2019 00:55
chápem správne že používaš len káblový tuner?
pozri do menu programový denník, tam je záznam, či prebehlo sťahovanie programov a či bolo úspešné a ako dlho trvalo
ales2 (38)|6.2.2019 02:58
Ano, pouze kabelový tuner.
Nicméně jednak stahování proběhlo v pořádku a druhá věc je, že problém s neproběhnutým nahráváním s tím nesouvisí. Stahování programového deníku jsem vypnul a stejně neproběhlo nahrávání a opět svítila modrá kontrolka. Je tedy pravda, že když jsem spustil ISIO tak tam bylo info o nějaké aktualizaci kanálů.
Dagy2 (3153)|6.2.2019 08:15
urobme teda ešte jeden pokus
- zapni naspäť EPG/SFI sťahovanie
- vypni aktualizáciu programového rastra DVB-T, DVB-S myslím je to v dvoch položkách menu
- vypni aktualizáciu web zoznamov
- nastavenie LAN používam tak, že DHCP prideľovanie v routri mám nastavené od adresy 10 do X. Adresy 1-9 používam pre multimedialne zariadenia doma tak, že v menu každého zariadenia nastavím adresa-staticky-a adresu z rozsahu 1-9. toto má výhodu hlavne u ISIO, že program Techniport vždy nájde správne ISIO

pokiaľ toto nepomôže, vidím to na zálohu FAV programov a flash reset prijímača.
ales2 (38)|6.2.2019 15:23
Dnes se žádné aktualizace kanálů nekonali a dopadlo to stejně - nahrávání neproběhlo a svítila modrá kontrolka. Mam tam nastavené pokusné nahrávání na každý den ráno. Nicméně zajímavé je, že jak jsem koukal tak se realizovalo správně, jak mělo nějaké další nahrávání, co bylo nastavené ještě na Út večer.
Teď jsem si s tím hrál - nastavil jsem nahrávání a sledoval jsem, co se bude dít, tj. co se objeví na panelu ISIO a co bude svítit za kontrolky. A vše běželo jak má. Pořád svítila červená kontrolka, pár minut před začátkem nahrávání byl na displeji nápis "Časovač" a pak v průběhu nahrávání "Časovač DVR". Což je na jednu stranu dobře, na druhou stranu nevím, co se tedy objevuje, když nahrávání selže. To bylo za situace, že jsem ISIO zapnul, nastavil časovač, a zase vypnul a sledoval, co se bude dít.
- SFI stahování jsem opět zapnul.
- Ohledně DVB-T a DVB-S si nejsme jist. V menu "Nastavení / Konfigurace antény (DVB-S)" jsem vypnul DiSEqC. V menu "Nastavení / Konfigurace antény (DVB-T)" jsem vypnul napájení antény. V menu "Nastavení / Servisní nastavení / Aktualizace seznamu kanálů (DVB-S)" jsem vypnul aktualizace - kde je obdoba k DVB-T nevím, nenašel jsem, mam tam jen aktualizace kanálů pro DVB-C a tu jsem zatím nechal zapnutou.
- Vypnul jsem aktualizaci internetových seznamů.
- Navíc jsem ještě v menu "Nastavení / Speciální funkce / Internet " vypnul HbbTV.
Konfiguraci sítě nechám zatím jak je. V routeru je pro ISIO fixně nastavená IP adresa a stejně tak je to zafixované i v ISIO. Takže kolize nemůže nastat. Ještě jen zkontroluju, jestli jsem něčemu nepřiřadil omylem stejnou IP adresu. Já mam všechny adresy fixované už jenom proto, že v routeru je nastaven firewall co dovolí připojení jen zařízením s povolenou MAC a ještě navíc na konkrétní IP.

Tím flash resetem myslíš, reset do továrního nastavení?
Ferin (198)|7.2.2019 10:57
A propos časovač, od jisté doby mi ve většině případů najednou při nahrávání na displeji svítí jen "asova", na čéčka se to jaxi vyprdává.
Mám pocit, že to dělá od té doby, co mi přestalo zlobit to (souběžný) nahrávání/sledování SAT+kabel (!!! to je ta dobrá zpráva, ťuk, ťuk). Provedl jsem před tím nějaký úpravy v STC (tuším změnu regionu na Německo, aktivoval jsem tu volbu, že STC má být stále připraven, perfect recording - to jsem nicméně následně deaktivoval, u něčeho to fungovalo perfektně, někdy to ale náhrávku ukončilo o dost dřív; a možná ještě něco). Nevíte, kde může být problém? V jiných případech je diakritika ok.
Dagy2 (3153)|7.2.2019 23:51
Ferin, pokiaľ je problém len s diakritikou tak by som na ňu samozrejme vykašľal.
Perfect recording je niečo iné, než "že STC má být stále připraven". Perfect recording je u DVB-S/T náhrada VPS z analogového vysielania, t.j. pokiaľ stanica vysiela signál pre perfect recording, toto má prednosť pred časovým nastavením - mešká program, pretože futbal sa hral s predĺžením? u časového nastavenia nahrá predĺženie futbalového zápasu a prvú polovicu filmu (: u perfect recording zapne až pri príznaku začiatok filmu, aj keď čas je už dávno iný. Perfect recording funguje napr. u nemeckých verejnoprávnych programov.

Stále pripravený - sú dva stavy "vypnutého prijímača"
- nazvime to "hlboký spánok" - v tomto stave má prijímač spotrebu < 0,1W a prijímač je vypnutý, nedá sa s ním komunikovať. Napriek tomu však dokáže vykonávať nastavené časové úkony - nahrávanie, sťahovanie SW, aktualizácia SFI, programov atď. Štart do zapnutého stavu je ca 15sek
- stand-by, rýchle spustenie - v tomto stave je vlastne vypnutá len video karta, inak prijímač žije. má spotrebu ca 10W, možno s ním komunikovať po sieti, možno používať DLNA a prehrávať z neho nahrávky alebo používať tunery pre streaming. Štart je okamžitý.

Ales2, továrne nastavenie je možné vykonať z menu, ale flash reset je skutočné vymazanie všetkých dát a vyčistenie pamäte. Návod tu máš pripnutý vo vlákne tipy a triky. Treba urobiť tento reset ak to bude hnevať.
Pred tým zazálohuj zoznamy TV, zoznamy R, zoznamy int zoznamov buď na disk cez menu alebo do Techniportu. Po flash resete budeš musieť urobiť autoinstall, settingy si môžeš zazálohovať ale nepoužij ich pre čerstvú inštaláciu - reset by nemal význam.

diseqC nemá vplyv na nič ak nepoužívaš DVb-S tunery. napájanie antény pokiaľ máš pripojený len C-tuner by určite malo byť vypnuté, to je napájanie prípadného zosilňovača DVB-T antény, zapnutím napätia do koax výstupu káblovky môžeš privodiť prijímaču problém.
Ferin (198)|8.2.2019 11:00
Dagy: Jo, to je jasný, že to jsou dvě různý věci. Ty bys doporučoval to uspávání, nebo stand-by? Může ten stand-by být příčina odstranění toho problému s nahráváním (nechci teď do toho moc zbytečně vrtat, když to jede, jen abych vylučovací metodou určil, co za tím z těch všech změněných věcí vězí)? A, konečně, ten stand-by režim budí neustále i NAS (který je jinak při nečinnosti nastavený na spánek)?
ales2 (38)|8.2.2019 12:48
TO Ferin: Já mam ISIO ve stand-by a NAS mi to nebudí. NAS se probudí teprve, když chci přehrát nějakou nahrávku co na něm je. Nemam ho ale nastavený v ISIO jako záznamové medium.

TO Dagy2: Návod jsem našel. Uložení seznamů tedy zajistí, že nebudu muset znovu třídit naladěné kanály do jednotlivých seznamů? A budu muset kanály znovu ladit, nebo je to v tom souboru taky uložené? Pak se chci ještě zeptat - budu muset znovu instalovat aktualizace firmware? Instalací poslední aktualizace se nainstalují i všechny předchozí? Jsem s aktualizacemi dost pozadu, mam pocit že jsem to dělal naposledy 2016.
Než udělám reset tak kolem toho zkusím ještě něco zkoušet.
Dnes jsem náhodně zjistil, že problém nejspíše nedělá časovač jako takový, ale něco jiného. Kolem 6:30 ráno jsem si totiž náhodně všiml, že na ISIO svítí modrá kontrolka a přitom jsou na displeji hodiny. Přičemž ve 4:00 bylo ISIO ještě v normálním stavu jak má ve stand-by být, tj. svítila červená kontrolka a na displeji hodiny. To bylo ještě před začátkem nastaveného nahrávání - první pokusné nahrávání mělo začít až 6:40. Když jsem se pak v poledne koukal, jak nahrávání dopadlo, tak se žádné z pokusných nahrávání nerealizovalo. Vypadá to tedy, že v čase mezi 4:00 - 6:30 způsobí u ISIO něco situaci, kdy se uvede do stavu, při kterém ignoruje nastavené časovače nahrávání a který se navenek projevuje svítící modrou kontrolkou. Přičemž ISIO se z tohoto stavu nedokáže samo dostat (auto stand-by mam vypnutý) a jedině pomůže ho ručně spustit a pak zase vypnout.
Na 5:00 je nastavená automatická aktualizace SFI. Ta to ale podle mého dělat nemůže, protože se to dělo i když byla vypnuta. Na 5:00 je také nastavená aktualizace SW, ale ta by probíhat neměla, protože je vypnutá. Jedině je zapnutá aktualizace DVB-C, ale ta nevím, v kolik hodin má probíhat.
Dagy2 (3153)|10.2.2019 15:31
Ferin:
presne ako hovoríš, teraz by som do toho nevrtal, každý programátor pozná formulku "never touch your running system".
Môže to byť kľudne tým nastavením do stand-by, človek a ani sám programátor nikdy nevie čo v SW pospojoval alebo zabudol.
Budiť by to malo NAS len v momente, keď ho potrebuje. Ale či to spoľahlivo funguje s každým NAS je potrebné vyskúšať, rovnako ako zapínanie a vypínanie TV cez HDMI niekde funguje (napr. môj obstarožný Sony) niekde nie (starý LG, tu len zapína).

Ales2:
záloha programov buď ve menu na HDD, USB, SD alebo cez Techniport do PC zálohuje samozrejme všetky naladené programy (inak by to nedávalo nijaký zmysel) a ich usporiadanie do FAV listov. zvlášť sa ukladajú TV zoznamy, zvlášť R, zvlášť WWW. Do PC sa vytvoria 3 súbory a je na tebe, ktorý použiješ a ktorý nepoužiješ.
Ak ukladáš z menu na HDD/USB tak ako štvrtý súbor možno zvoliť ešte uloženie timerov. To ak máš niečo naprogramované dopredu, alebo vytvorený timer pre serialy.
Poznámka: nemám odskúšané, čo sa stane ak zmeníš po resete nastavenie FastScan (ak bolo vyp a zmeniš na zap alebo naopak). FastScan totiž vytvára extra ďalší FAV zoznam a je otázka ako bude záloha komptaibilná ak ideš z FastScan do nastavenia bez - 16.FAV sa nebude mať kam nainštalovať, ale je možné že programátor to ošetril a bude sa proste ignorovať.
Poznámka2: zvukové stopy navolené v jednotlivých naladených programoch sa neukladajú, ak máš nastavené niečo iné než štandard tak tieto budeš musieť precvakať a uložiť.


firmware nemá s flash reset nič spoločné. Firmware tam zostane ten, ktorý tam bol naposledy.

zkoušej než uděláš reset, to je dobrý počin. Potom urob reset a ulož si zálohu fresh nastavenia. Nabudúce po resete nebudeš musieť nastavovať obraz, zvuk, jazyk, upgrady atd atd.

no, tak problém si identifikoval sám. Je to nejaký konflikt medzi nastavením aktualizácie 5:00 a nahrávaním.
prijímač sa zapína o v nastavenom čase (u teba o 5:00) vždy pokiaľ nie je práve prijímač zapnutý na pozeranie . Aktualizácii je tam totiž viac, medzi nimi aj to DVB-C takže nemáš všetky vypnuté, sw aktualizácia sa preveruje vždy a v prípade, že nájde novú má ju ohlásiť pri zapnutí.
prehoď aktualizácie na skúšku na 20:00 a je to.

inak tento konflikt by mal byť ošetrený. Takže flash reset to môže riešiť pretože zruší tento konflikt ktorý tam časom vznikol.
ales2 (38)|4.3.2019 01:53
Dělal jsem nějaké další testy ohledně mého problému a zjistil jsem následující:
- Naštěstí funguje override kdy nastavím nahrávání tak aby začalo před stahováním SFI a skončilo někdy potom zajistím že stahování SFI neproběhne a ISIO se tak nedostane do zablokovaného stavu. Díky tomu jde normálně nahrávat.
- Do zablokovaného stavu se to dostane až po stažení SFI. Sledoval jsem co se děje a nejprve normálně probíhá stahování SFI - to ještě svítí kontrolka červeně. Pak začne svítit modře a na displeji se objeví nápis "System timer", pak "Technisat" a nakonec hodiny. To už je tedy ten stav kdy je ISIO zablokovaný a ignoruje časovače.
- Děje se to bez ohledu kdy SFI stahuju. Zkoušel jsem měnit čas.
- Je divné, že i když automatické stahování SFI vypnu, tak se stejně spouští.

Asi to skutečně vypadá na nutnost flash reset. Jedině doufám, že to pomůže.
ales2 (38)|7.3.2019 12:11
Udělal jsem tedy flash reset. Nicméně jak jsem postupně konfiguroval ISIO tak jsem zjistil, že ten problém dělá zapnuté rychlé uvedení do provozu. Když tohle vypnu, tak vše bylo bez problémů. Problém je, že já to potřebuju mít zapnuté, protože jinak nejdou nastavovat časovače po internetu.
Je tedy otázka proč tomu tak je. Jak jsem psal tak poslední update firmware jsem dělal naposledy někdy v roce 2016. Od té doby až do přelomu 2018/2019, kdy se problém začal projevovat, vše fungovalo bez problémů. Takže je otázka co se tam mohlo stát.
Ferin (198)|8.3.2019 11:25
No vidíš. Já měl naopak problémy, když jsem to měl vyplý. ;-)
Dagy2 (3153)|8.3.2019 20:00
ales, vidím že slabo čítaš odpovede, takže tiež si nie som istý, či máš posledný upgrade SW z roku 2016.
A/ písal som, že upgrade SW, SFI, sťahovanie ISIPRO TV/R programov, update WEB linkov vykonáva prijímač v rovnakom čase - aj keď v menu sú dve miesta na nastavenie update. Stačí keď jedno zmeniš a zmení sa automaticky aj druhý čas nastavenia. Toto zostalo zrejme z pôvodného SW prijímačov HDS keď SW upgrade a SFI mali dva rôzne systémové časovače
B/ prijímač zapne do stavu system timer VŽDY. Nedá sa vypnúť do stavu že prejde úplne bez zapnutia. Prijímač aj keď všetko dáš do stavu "nesťahovať automaticky SW", nesťahovať SFI, neupdatovať ISIPRO a WEB linky zapne a skontroluje na webe alebo družici, či je nový SW, ISIPRO zoznam a WEBlinky k dispozícii. Ale pokiaľ je všetko vypnuté behom pár minút vypne. Tak to proste je.

C/ skontroluj si v menu, aký tam máš aktuálny software a kedy bol nainštalovaný. Nestalo sa, že sa soft nainštaloval automaticky?
ales2 (38)|8.3.2019 20:24
No právě, že aktualizace SW je vypnutá a vždy byla. Vždy jsem to dělal ručně. Dle systému je SW 2.63.0.4 (3133), UL 14.1-8428 BL 2.63.2 (540), podpis 25.1.2016 12:36:00

---------- Doplněno v 20:24 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 20:21 ----------

Jinak že Sytem Timer proběne vždy to už vím.
golfLC (1941)|12.8.2019 18:38
Nazdar Dagy!
po dlhej dobe sa znovu pripájam, naserinkal ma Skylink... končila mi platnosť karty, tak som zaplatil SP na ďalší rok, veď som s nimi spokojný a čuduj sa svete, karta nenabieha. Druhú mám ešte živú, tá mi končí koncom mesiaca. Vyskúšal som prehodiť karty v moduloch, aby som vylúčil vadu v našich zabehaných CW Technisat moduloch, živá druhá karta (pred koncom platnosti) ide v oboch. Včera som si na ňu 2x hodil reautorizačné zápisy a karta sa nerozbehla. Dnes som ju zbehol pichnúť k susedovi do Technisat irdeto CI+ modulu a nabehla do sekundy. Vyzerá to na postupné vyraďovanie ICE kariet v CW mode. Stretol si sa už s tým? Dnes som 3x volal na skylink, 3x mi poslali zapisy a karta je aj tak dead v CW module. Máš prosím Ťa skúsenosť v STC prijímači s 2x Technisat Irdeto CI+ modulmi? Alebo niekto tu prítomný? Nerád by som zainvestoval do modulov, ktoré mi aj tak nepôjdu :-( Alebo typ irdeto modulu, ktorý v tomto prijímači pôjde bezproblémov :-) Dík za každé info!B-)
Dagy2 (3153)|13.8.2019 23:02
Nazdar Golfe.
2 Irdeto moduly som v STC nikdy nepoužil.
A/ používal som dekodovanie pri vypnutí prijímača
B/ používam DigiSK/Nagra a SkylinkCZ/ICE v CW module.

Niekde v tomto vlákne som porovnával CI moduly Irdeto - pozri pár príspevkov dozadu.
Osobne by som to skúsil vymeniť za VO, kde zmena kľúčov je málo častá takže late descrambling by malo fungovať dobre. Pravda, pri výmene za VO už nie je cesta späť.
Ak chceš skúsiť dva irdeto moduly, cesta je jasná - internetový obchod a máš na to 14 dní. To stačí.

čo ťa drží pri Skylinku? Iba ak to, že platíš len serpo, potom sa to oplatí, každý platený balík je predražený v porovnaní s konkurenciou.
golfLC (1941)|14.8.2019 13:06
Nazdar Dagy!

No zatiaľ ma držal pri nich kvalitny HD príjem, samozrejme mam len zaklad na SK a CZ karte..... Len keď robia takéto čachre, som zvedavý, či po zaplatení SP koncom mesiaca na kartu s CZ registráciou mi ju neprehodia na SK región. Ale hlavne som ich používal na nahrávanie, na priame pozeranie mám HorizonGo od UPC, stream cez apple TV a tablet, spravujem firemné skylink karty, takže Skylink live app na TV mám full ponuku, no a AntikTV cez net tiež... Len Skylink bola taká dobrá kombinácia CZ a SK programov v záklde s vysokým dátovým tokom, s možnosťou doobjednať na zimné večery aj niečo naviac, v kombinácií s technisatom v pohode nahrávanie a až následné pozeranie s pretáčaním reklám, nakoľko ich je ozaj prehnane veľa.
Dal som podnet na skylink, či je možné ešte pustiť kartu aj v CW móde, nakoľko v irdeto module ide, som zvedavý na odpoveď. Zatiaľ som rozmýšľal s výmenou len jedného modulu, tam kde je karta už liznutá skylink "obmedzeniami". ak bude OK, samozrejme ma to čaká aj s druhou kartou. Len som chcel vedieť názor, či je v týchto prijímačoch už irdeto modul "bezproblémový" :-)

Samozrejme ďalšia možnosť je dohodiť DVB-T, tým pádom by som SK základ mal (okrem markízy, čo mi nevadí), len už som SP na SK kartu na rok vycáloval 9-)
golfLC (1941)|14.8.2019 16:51
Dagy, tak cestou domov som zbehol do nayka, najrýchlejší spôsob odskúšania, aj pre prípad, žeby modul haproval a bolo by ho treba vrátiť. Cena bola totožná s internetovými cenami...
Zobral som Technisat Technicrypt IR CI+ skylink ready verzia 1.3. Hneď po zasunutí do prijímača sa inicializoval a programy na SK region sa rozbehli do 5 sekúnd. Druhý modul klasický Technisat CW sa s ním zatiaľ nebije, nenabiehajú žiadne hlášky. Vyskúšané súčasné nahrávanie napr. NovaHD a JojHD, bez problému, prípadne hlášky. Obe nahrávky následne prehrateľné aj cez appleTV, takže nahrávku ukladá odkódovanú B-)
Dagy2 (3153)|15.8.2019 10:43
Golfe, o funkčnosti dvoch modulov nie je u STC pochybnosti. Toto fungovalo vo všetkých kombináciách čo som skúšal na 100% - CW+IRD, 2xIRD rôznych výrobcov.
Keďže ale používam kombináciu SLCZ+DigiSK používam nahrávanie s dekodovaním po vypnutí prijímača. Nagra modul funguje 100% bez problémov. Z SL modulov fungoval akceptovateľne len Smit - všetko fungovalo pokiaľ sa zrovna netrafil do zmeny kľúčov.
Ostatné moduly IRD (Neotion, Technisat...) zrejme vzhľadom na nejakú zvýšenú ochranu buď neumožňujú dodatočne dekodovať vôbec - vidíš u nahrávky značku obmedzenia napr. na 90min - alebo sa mi stalo že aj po dekodovaní pokiaľ som nahrávku nepreniesol napr. na NAS mimo Technisat tak trebárs po niekoľkých týždňoch zrazu nahrávka nebola prehrateľná.
Všetko bolo ale skúšané s kartou ICE, je možné že u M7 to môže byť ešte inak.
golfLC (1941)|15.8.2019 19:53
To mi je jasne Dagy, ze s dvomi modulmi nemal technisat problem, ja som sa bál skôr toho, že po uložení nahrávky nebude prehrateľná v inom zariadení, v mojom prípade v appleTV, že už bude viazaná na modul irdeto... tak, ako je to v certfikovaných skylink prijímačoch.
Ferin (198)|19.8.2019 12:12
U karty Technisat je ta značka 90 minut často jen "planá", tj. i po jejich uplynutí to šlo dekódovat.
jirka67 (233)|23.8.2019 09:44
Jen taky přispěji po delší době :-)
Technicorder ISIO STC (nyní vlastně SC) mi s jednou Skylink ICE kartou kdysi v SMIT Irdeto modulu z nějakého záhadného důvodu nahrával při vypnutém přijímači zakodovaně. To bylo divné, nic jiného neběželo. Jak říkal Dagy, nejlepší je asi ten SMIT Irdeto.

Nyní používám takovou "zajímavou" kombinaci: v jednom CI je DIGI SK, ve druhém Mascom EasyTwin s Orange TV Irdeto a Skylink ICE v CW modu (ta je vyštípnutá jako SIM). Pokud v modulu nastavím pro Skylink kódování Irdeto - vše běží OK, ale zase při vypnutém ISIO mi to nahrává zakodovaně. Zatím tedy používám CW.
Tato kombinace tří karet funguje naprosto spolehlivě, s jednou výjimkou: Při nahrávání a zároveň sledování Orange+Skylink (tj. 2 karty v 1 modulu) se to nahraje zakodovaně. Ale to je drobnost. No a Orange karta vždy při prvním zapnutí ISIO v daný den nabíhá podstatně pomaleji, než ostatní, tak 10s.

PS:
pokud v ČR chcete ze satelitu sledovat české programy a zajímá vás tenis a česká fotbalová a hokejová liga, tak asi jinou možnost ani nemáte. Tak to musím zaklepat, zatím vše funguje OK
Ferin (198)|23.8.2019 10:46
Mně ta SMIT nabíhala hrozně pomalu, navíc vyskakovaly ty hlášky. Navíc, řekl bych díky té pomalosti, se někdy (tuším hlavně ve vypnutým stavu) nahrávání "nechytlo" a nahrála se černá obrazovka.
Technisat isio stc (40)|25.10.2019 15:36
Chtěl bych požádat o radu s naladěním sat.přijímače TechniSat-DIGIT ISIO STC . Mám duální konveror oba přívody jsem zapojil do přijímače a přijímám operátora Skylink. Nemůžu docílit aby mi fungovaly oba tunery a fungovala tak možnost jeden sat. program nahrávat a na jiný se dívat. Měl jsem přijímač Topfield SRP-2411 tam to fungovalo bezvadně. Používám modul TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink, Dual Decrypt. Budu rád za radu kterou mě poskytnete. Podle přiloženého návodu se mi to nedaří. Pomůže mi prosím někdo nakonfigurovat tento přijímač?
Dagy2 (3153)|28.10.2019 21:31
určite ti pomôžeme naladiť tvoj prijímač. Si ale trochu mimo vlákna s tvojim prijímačom. Toto je vlákno pre Technicorder STC/SC, ktorý má síce software na 98% rovnaký, ale zásadne odlišné technické vybavenie prijímača. Aby sme sem nezaviedli neporiadok a nepomýlili niekoho kto bude hľadať info k Digit ISIO STC odpoveď nájdeš vo vedľajšom "pripíchnutom" vlákne v sekcii Všechno pro Technisaty, Tipy a triky.
ales2 (38)|25.11.2019 20:47
Dobrý den,
tak mam zase další problém s ISIO STC. Od nějaké doby nejsem schopen kopírovat pomocí TechniPort Plus nahrávky ven mimo ISIO STC. Začalo to, že nejdříve nešly kopírovat jen některé nahrávky a zbytek šel bez problémů. Nicméně teď od cca Pá 25.11.19 (myšleno datum pořízení nahrávky) nejsem schopen zkopírovat vůbec nic. Je to bez ohledu, jestli byla nahrávka z kódovaného kanálu nebo ne. Vždycky mi to hodí hlášku "Cannot copy recording JMENO_NAHRAVKY". Přitom v ISIO jdou tyto nahrávky prohlížet a editovat úplně bez problémů. Když udělám kontrolu záznamového média, tak mi hlásí vše OK. Kopírovat správcem nahrávek přímo v ISIO ven mimo taky nejdou.

Přemýšlel jsem, jestli neodchází HDD. Přeci jen už je tam 4 a 1/2 a je to běžný, žádný serverový. Nicméně čekal bych, že to by se při kontrole projevilo a hlavně bych čekal problémy při manipulaci s nahrávkou přímo v ISIO STC.
Bohužel jiný 2,5“ SATA HDD, abych to zkusil vyměnit, nemam.

Máte prosím někdo ponětí co s tím? Nevíte někdo, jestli jsou nahrávky v případě nouze překopírovat, když HDD vyndám a připojím ho třeba přes USB k počítači?

Díky
Ferin (198)|26.11.2019 10:06
Zdravím.
Ten program nepoužívám, je podle mě nepoužitelnej. Má velkej problém si i pamatovat adresu STC (přestože má pevnou IP), po spuštění není schopnej ho najít, často se to pak ale nepodaří ani manuálně. S kopírováním je taky problém, ze začátku to šlo aspoň někdy, teď už v podstatě vůbec. Kde je chyba, netuším. Zezačátku jsem zkoušel se s tím piplat, ale marná snaha mě demotivovala a program už v podstatě nepoužívám. Ostatně, nemám ani potřebu.

Ty nahrávky by měly jít vykopírovat ven (bez konverze) i po síti. Vzhledem k tomu, že se ptáš na program, tak předpokládám, že máš STC propojenej.
ales2 (38)|26.11.2019 15:21
Ano, STC je připojen v síti přes LAN.
Jestli myslíš kopírovat pomocí "Správa filmů" co je v STC v Hlavní menu > Správa filmů-DVR/hudby/obrázků > Správa filmů, tak tím to taky nejde. Když zadám příkaz kopírovat tak začne, ale okamžitě hodí hlášku "Došlo k chybě. Došlo k přerušení funkce 'Kopie'.".
Resp. přesněji řečeno u 2 nahrávek STC kopírování nezačne vůbec a TechniPort hodí hlášku "Device is busy now. Please try again later." To je hláška, co se objevuje, když STC něco nahrává, ale v moment, kdy to chci kopírovat, se samozřejmě nic takového neděje. To jsou nahrávky, co jsou asi nějak z principu poškozené. Ze zkušenosti vím, že stačilo odstřihnout kus na začátku nebo na konci a pak už to šlo, ale tady u těch to nepomáhá. Zbylé nahrávky hází v STC a TechniPort tu hlášku co jsem popsal výše.

Nicméně zkusil jsem jednu věc. Abych zjistil, jestli problém nesouvisí s komunikací po LAN tak jsem k STC připojil nějaký starý ještě ATA 2,5" USB disk co jsem kdysi používal pro kopírování nahrávek z STC ještě než jsem to začal dělat po síti. Kopírování do kořenového adresáře nešlo, tj. problém není v LAN, ale v nějaké funkci pro export nahrávek v STC jako takové. Na USB disku byl ale ještě adresář "Moje záznamy TV pořadů", tj. stejný jako je na HDD v STC. Jak se tam dostal to nevím, našel jsem ho i na jiném starém USB disku co jsem taky používal. Podstatné ale je, že do něj nahrávky kopírovat jdou včetně těch 2 výše zmíněných vadných a jdou pak otevřít po připojení k počítači.
Jednu z těch vadných nahrávek TSDoctor opravil, druhá je asi neopravitelně vadná. Ostatní nahrávky jsou dle TSDoctor v pořádku.

Takže nouzové řešení jak exportovat nahrávky by bylo. Nicméně to, že ani ne po roce odešla další funkcionalita STC, mě nenechává v klidu.

Potřeboval bych vědět, jak udělat na USB disku, nebo třeba i na NAS tu složku "Moje záznamy TV pořadů" pro záznam nahrávek. Jde to udělat, že dané médium označím v STC jako uložiště nahrávek a STC si to tam vytvoří? Pak jsem nikde nenašel, jestli USB porty jsou USB 2, nebo USB 3.

Jinak ohledně programu TechniPort. Ano, ten program je mizerný. Problém, že třeba najednou nevidí STC řeším vypnutím a opětovným zapnutím STC. Nicméně co se týče exportu nahrávek, tak to je vyjma výše uvedené metody jediná možnost jak bez závad nahrávky exportovat. Když jsem to dělal přímo z STC Správcem filmů, tak byly nahrávky ve velkém počtu případů poškozené a musel jsem je opravovat v TSDOctor, některé se nepodařilo taky opravit vůbec. TechniPort to exportuje bezchybně.
Dagy2 (3153)|26.11.2019 21:51
Adresár "moje tv porady" nie je fyzicky na disku, vytvori si ho technisat virtuálne ak urcis disk ako medium pre zaznam
techniport som v minulosti preinstaloval a odvtedy ziadne problemy
HDD mozes pripojit k PC pokial mas disk formatovany FAT, NTFS.

Môj postup k "oprave"
urobil by som zalohy nahravok ktore urcite nechces stratit systemom ktory ti funguje ako pises. potom by som urobil flash reset a skusil techniport aj kopirovania z disku.
pouzivam pevnu ip adresu v technisate, mam pripojene dva na sieti funguje to všetko ok.
ako dalsi krok je moznost dat hdd opravit v menu technisatu ale to by som urobil ako posledne. predtym by som urobil ten flash a s inym diskom nahral nieco a skusil kopirovat.
jirka67 (233)|27.11.2019 09:50
Já jen k těm diskům: Používám pouze interní HDD a na zálohu 2 připojené disky přímo k Technicorderu ISIO STC. Kdysi mi nějak interní HDD zablbnul (přesně už nevím jak, ale nějaká nahrávka nebyla OK). Od té doby občas (když si vzpomenu anebo po větším mazání uprostřed nahrávek) udělám přímo v Technisatu kontrolu disku (nebo opravu? - teď nevím, jak to tam v menu je). Chvíli to pracuje a pak napíše: Systém souborů Opraveno. A vše funguje OK. Třeba tam Technisat nahrávky lépe uspořádá anebo vymaže "díry" po smazaných nahrávkách, ale nevím.
Ferin (198)|27.11.2019 10:54
ales2: Ne, mluvil jsem ho "tvrdým" přetažení nahrávek přes počítač, např. přes Průzkumníka, nikoliv o konverzi, která probíhá automaticky při přetahování přes STC/Techniport.
Ta složka Moje pořady vznikne, jak uvádí Dagy, pokud určíš disk jako primár pro nahrávání z TV. Ale jakmile úložiště změníš, ta složka zmizí taky (resp. se to nezobrazuje). Takže mi není jasný, jaktože tobě na tom externím disku zůstala.
Export/kopírování z STC mi často blblo (zaseklo se (často na 99 %, dočasně ale i v průběhu), případně pak byly nahrávky (částečně) kostičkovaný), když jsem exportoval na síťový disk (Seagate Go). Dokonce jsem teď zjistil, že plno vyexportovaných nahrávek úplně zmizelo (složka/adresář s nahrávkou je prázný). Nechápu. :-( Při exportu na NAS se problémy se sekáním exportu a kostičkováním silně omezily.
Tu kontrolu úložiště dělám v STC pracidelně (teda teď už míň, ale jednou za čas si vzpomenu).

Jinak teď jsem měl zajímavý případ. V seznamu TV nahrávek jsem měl pořad zašeděný, s tím, že prý uplynula práva (i když to bylo dost divný, ale někdy to tak blbne). Pustit to nešlo, nicméně v náhledovým okně v seznamu se na to v pohodě dívat dalo. Divný. Jyný šedý položky nejsou spustit ani tak.
Dagy2 (3153)|27.11.2019 12:01
Hm... ako si v pruzkumníkovi získal prístup do disku Technisatu? Pokiaľ si odpojil HDD a pripojil k PC tak to ide ako som písal vyššie pri formáte FAT, NTFS. Pokiaľ používaš TSD ide to tiež, ak máš nainštalovaný v PC Digiextractor. Tak možno kopírovať súbory z TSD disku do Win v PC.
Aj toto je varianta ako zazálohovať nahrávky a potom urobiť flash reset a trebárs preformátovať HDD na iný formát. Pozor, strih priamo v technisate funguje len u TSD a FAT. Ostatné formáty túto funkciu nepodporujú.

Kontrola HDD v menu je v možnostiach: kontrola HDD pre prehrávanie, kontrola HDD pre nahrávanie a kontrola súborov na HDD (to je to, čo píše Jirka).
ales2 (38)|27.11.2019 17:03
Tak jsem to nakonec vyřešil resetem ISIO STC. Nemyslím tedy flash reset, ale běžný HW reset - podržet za chodu modré tlačítko dokud se STC nevypne a nezačne znovu bootovat. Já jsem totiž zjistil, že mi u všech kanálů začal hlásit "Žádný signál", takže tam bylo celkově něco špatně. Po resetu jsou všechny kanály OK a export přes TechniPort taky opět funguje.

Ohledně šedivé nahrávky. U mě se tento problém objevoval taky. Konkrétně se mi to dělo když jsem udělal za sebou 2 nahrávky ze stejného kódovaného kanálu. Pak měla druhá nahrávka dle popisu omezená práva, nebo tak něco, na jestli si dobře pamatuju 90 dnů. Po uplynutí pak zešedivěla a nešla přehrát. Taková nahrávka taky nešla exportovat ven. Problém jsem vyřešil tak, že mezi taková 2 nahrávání jsem vložil nahrávání z jiného kódovaného kanálu. V případě, že jsou nahrávání tak těsně za sebou, že se tam mezi to nedá žádné jiné vložit (zjistil jsem, že je vhodné se vyvarovat velmi krátkému nahrávání na třeba jen 5min, protože se to někdy zasekne a STC nahrává pořád dál, dokud to nezastavím ručně), tak to prostě nahraju jako jednu dlouhou nahrávku.
Když jsem třeba nahrával 24H Le Mans, které Eurosport vysílá v přímém přenosu kompletně celé bez přerušení, tak jsem rozděloval nahrávky po 6h dlouhých úsecích. A abych se vyhnul výše uvedenému problému tak jsem mezi ty 6h nahrávací bloky z Eurosport 1 HD vždy vložil 30min dlouhé nahrávání z Eurosport 1 (tedy v SD rozlišení) abych o žádnou část nepřišel.

Jinak jak se dostat na HDD v STC přímo přes Průzkumník by mě taky zajímalo.
Dagy2 (3153)|27.11.2019 21:17
ty si len v podstate vypol STC "natvrdo", ani žiadny reset nebol potrebný.
Máš nastavený hot stand-by?
Máš nastavený dobeh nahrávania ?
to by vysvetľovalo niektoré veci.

5min nahrávky idú v pohode! Keď som skúšal paralelné nahrávania s rôznymi CI-modulmi s presahom tak som robil vždy 3-min nahrávky a 2min pauza aby som si nemusel pamätať začiatky a konce nahrávok. Všetko fungovalo.
Vyzerá že ti tam nejaká služba/proces bežala na pozadí
Ferin (198)|28.11.2019 10:53
Mám to tam jako multimediální zařízení.
ales2 (38)|30.11.2019 21:45
[QUOTE=Dagy2;538501]ty si len v podstate vypol STC "natvrdo", ani žiadny reset nebol potrebný.
Máš nastavený hot stand-by?
Máš nastavený dobeh nahrávania ?
to by vysvetľovalo niektoré veci.

5min nahrávky idú v pohode! Keď som skúšal paralelné nahrávania s rôznymi CI-modulmi s presahom tak som robil vždy 3-min nahrávky a 2min pauza aby som si nemusel pamätať začiatky a konce nahrávok. Všetko fungovalo.
Vyzerá že ti tam nejaká služba/proces bežala na pozadí[/QUOTE]
Hot stand-by myslíš rychlý start? Ano, ten mam kvůli programování časovačů přes internet.
Doběh nahrávání taky mam.
Já netvrdím, že 5min dlouhá nahrávka nutně bude problém. Když to uděláš párkrát tak je to OK. Ale řekněme každá 20tá - 30tá u mě končila zaseknutím časovače. Od doby co jsem začal dělat vložené nahrávky dlouhé 30min se mi to už nikdy nestalo.
Dagy2 (3153)|1.12.2019 11:38
Zrejme každé zariadenie potrebuje "pravidelne" vypnúť a zapnúť aby sa vyčistili registre a vypli služby ktoré bežia niekde na pozadí.

Ja som dlho nevypínal PC s Win7, vždy len zaklapol obrazovku - nastavený sleep mode a potom len otvoril a pokračoval ďalej. Po niekoľkých týždňoch sa vyskytovali rôzne spomalenia systému, nefunkčnosť určitých funkcií atĎ. Vzhľadom k mnohým sťažnostiam náš centrálny IT support nám nastavil dnes PC tak, že sa reštartujú po určitej dobe samé ak to neurobím na 3 výzvy ja.

Ak máš prijímač v hot stand-by (ako píšeš, mám na mysli rychlý štart) celé "vypnutie" spočíva len vo vypnutí grafickej karty a možno napájanie LNB všetko ostatné beží ako keby bol prijímač neustále zapnutý.
Určite mu prospeje raz začas ho vypnúť do stavu bez rychlého zapnutia. Ty si to urobil dlhším podržaním tlačítka VYP, čo je reset na tvrdo, ktorý zjavne prijímaču prospel.

K dobehu nahrávania - pozor, aj keď zadáš ručne timer napríklad 10:00-10:05 a máš nastavený dobeh 20min, nahrávka bude 10:00 - 10:25. A keď ďalšia má začínať napr. 10:15, prijímač z toho urobí jednu nahrávku.
Ferin (198)|2.12.2019 10:39
Ad to programování přes internet. Mně se vůbec ten on-line/vzdálený přístup nepodařil zprovoznit. Netuší někdo, kde by mohl být zakopanej pes? Dělal jsem to podle návodu, ale nechytalo se to.
Dagy2 (3153)|4.12.2019 00:56
kde je ten návod?
Ferin (198)|4.12.2019 10:53
Tuším byl tady na fóru. Přímo od tebe?
klapaciuss (314)|31.12.2019 20:18
Zdravím. Chci se uživatelů tohoto přijímače zeptat, jak nastavit systém SFI, aby používal pouze data z vysílání jednotlivých stanic na satelitu a nepokoušel se stahovat nic přes Internet. Přestože se mi EPG automaticky korektně načte automaticky v noci pro všechny stanice, tak při prvním otevřením EPG/SFI se mi objeví hláška "Stahuji SFI" a musím ji manuálně stornovat nebo čekat 10 sekund než proběhne stažení. Poté vždy už všechno funguje okamžitě a bez čekání pro všechny stanice (i když stahování stornuji). Předem díky za tip.
Dagy2 (3153)|3.1.2020 22:03
aký je poskytovateľ satelitnej služby?
klapaciuss (314)|3.1.2020 22:17
2 dagy: Nová DigiTV CZ
Dagy2 (3153)|5.1.2020 16:25
u mňa rovnako, robia to stanice Digi u ktorých nie je k dispozícii korektné EPG - resp. zrejme zdieľané stanice medzi viacerými poskytovateľmi - Digi/T-COM, Freesat, Digi HU a pod. Myslím, že internetový zoznam s tým nemá nič spoločné. Vypnutie internetového načítania môžeš jednoducho vyskúšať odpojením LAN kábla, resp. vypnutím WiFi.
Stanice z DVB-T a ostatných SAT providerov tento problém nemajú.

ešte skús dať verziu SW? Ja používam 3415. Chystám sa na upgrade a zmenu v inštalácii ale moc sa mi do toho nechce, keďže všetko funguje inak na 100%.
Ferin (198)|9.1.2020 11:44
Tak jsem znovu zkoušel zprovoznit ten on-line přístup, ale bohužel. Po domácí síti se tam už dostanu, ale po internetu ne. Když zadám adresu, tak vyhledávač se vůbec nechytá, místo toho mi nabídne výsledky vyhledávání v googlu.

A propos, používáte někdo k přístupu z mobilu a ovládání nějakou aplikaci od Technisatu? A kterou? Našel jsem teď jen TechniSat Connect, ale přijde mi to velice neintuitivní a zmatený (podle recenzí to není zdaleka jen můj názor). Je to směska i s ovládáním chytré domácnosti apod., ale STC mi to vůbec nenašlo.

Kdybyste někdo měl ideu, jak rozchodit ten vzdálenej příístup nebo tu aplikaci, tak sem s ní.
rabauken (128)|10.1.2020 09:15
Já používám už cca 8 let (před STC na DIGIT ISIO S1) aplikaci My Technisat App
stále funguje

jak ovládání STC
tak časovač nahrávání
tak streamování do mobilu/tabletu
Ferin (198)|10.1.2020 10:34
Funguje, nicméně stáhnout to už nejde.
Nakonec se mi podařilo ten Connect tak nějak rozchodit. Holt tam nějak zapomněli uvést, že je třeba zřídit účet přímo v STC atd. Resp. to info bylo schovaný pouze pod SFI a to jsem zrovna moc neřešil. SFI mi snad jede ok, ale ten dálkáč a stream tak nějak nespolehlivě.

V té My Technisat App lze streamovat pouze v domácí síti?
A ten dálkový přístup po internetu nepoužíváš?