Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

TechniSat TechniCorder ISIO STC

rabauken (128)|10.1.2020 13:11
1 - ano jen v domácí síti
2 - ne, ani jsem nevěděl, že by to mělo jít.. Jak na to?
Ferin (198)|10.1.2020 13:36
Nějakej starej návod je tady na fóru v tipech pro Technisaty, tuším str. 2. Doma mám ještě nějakej jinej, už nevím odkud. Jak ale píšu výše, rozchodil jsem to jen v domácí síti, po internetu mi to STC vůbec nenajde.
RoPo (6061)|10.1.2020 13:57
[QUOTE=Ferin;538908]po internetu mi to STC vůbec nenajde[/QUOTE]

Pokud nemáš veřejnou IP, nejlépe pevnou, nebo někde záznam na DDNS serveru přes který se vyjedná spojení, tak se no vnitřní sítě nedostaneš.
Ferin (198)|10.1.2020 14:45
STC má v síti pevnou IP, v STC jsem nastavil port, v modemu/routeru jsem nastavil postforwarding (snad správně, dělal jsem to poprvé, byla tam taková tabulečka korespondencí), aby se mi to na internetu po zadání např. HTTP://:9133 přesměrovalo na IP adresu STC, ale jak jsem psal, po zadání do adresní řádky prohlížeče mi místo STC vyjedou výsledky vyhledávání na googlu / v Bingu. UnPn povolený v STC mám (jinak by to nejspíš nejelo ani po té domácí síti).
Ta veřejná IP se případně nastavuje jak/kde?

Funkci DDNS router má, ale nenastavenou/neaktivní a raději jsem do toho (zatím) moc nedrbal, aby nevznikly zas jiný problémy. Pokud by ale ta DDNS byla nejjednodušší cesta, tak to zkusím.
RoPo (6061)|10.1.2020 14:56
[QUOTE=Ferin;538910]Ta veřejná IP se případně nastavuje jak/kde?[/QUOTE]

Nutné požádat u ISP a někde za ni chtějí extra měsíční platbu.

HTTP://x.x.x.x.:9133 - sem jsi míst x.x.x.x zadával jakou tvoji externí IP adresu? Bez ní to jaksi nejde...

---------- Doplněno v 14:56 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:55 ----------

[QUOTE=RoPo;538911]Funkci DDNS router má, ale nenastavenou/neaktivní a raději jsem do toho (zatím) moc nedrbal[/QUOTE]

DDNSkem se ti "obejde" mít PEVNOU veřejnou IP adresu.
Ferin (198)|10.1.2020 15:28
Ještě na oboje mrknu.
Kdyžtak sem ten návod zkopíruju.

Ad to http: při přístupu zvenčí jsem to zadával přesně tak, jak jsem uvedl. Bylo mi to divný, jak by si to tak STC a vůbec mou síť našlo, ale jel jsem přesně podle toho návodu a měl to řešit právě ten postforwarding. Ale jak říkám, do hlavy mi to moc nešlo, a to, co píšeš, je logický. Zas na druhé straně, do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP (NAS, ...).
RoPo (6061)|12.1.2020 17:51
[QUOTE=Ferin;538912]do jiných zařízení se zvenku dostanu i bez veřejné IP[/QUOTE]

Toto si řeší daná zařízení přes svoje servery, přes které vyjednají spojení. Vlastní veřejná IP a přímé spojení bez externích serverů je lepší díky možnému vlastnímu zabezpečení bez narušení bezpečnosti třetím serverem, který vyjednává prvotní spojení.
Ferin (198)|11.2.2020 11:06
Omlouvám se za malou prodlevu. ;-)
Ten návod je tady, šestej příspěvek odshora:
https://www.upczone.cz/topic/4596-technisat-technicorder-isio-stc-nov%C3%BD-multituner/page/3/
O veřejné IP ani slovo.
Nicméně se pohybuju poněkud v kruhu. Veřejnou (fixní) IP podle všeho nemám a byla by pěkně mastná. Takže tudy cesta asi nevede.
Můj router (Cisco) zřejmě umí DDNS jen s dynDNS.org (v rolovacím seznamu jiná možnost není, bez zakliknutí zůstává DDNS "disabled").
Problém je ten, že u dynDND jsou nyní všechny služby zpoplatněny (55 USD ročně), což při zamýšleným sporadickým využívání nedává smysl.
Např. no-ip.com to sice umí obejít pomocí instalace prográmku zjišťujícího změny IP, nicméně to (předpokládám) vyžaduje, aby neustále jel počítač, v němž to bude instalovaný, takže pro dálkový přístup nesmysl.
Zprovoznit to nějak například přes NAS nelze?
RoPo (6061)|11.2.2020 11:26
Čtu, že se v tom ztrácíš. Pozvi si někoho domů, k místu instalace, kdo umí síťařinu a vše ti nastaví. Případně možná by šlo (kdo se nabídne...) zkusit i dálkově přes TeamViewer přes PC, které je zapojené v interní síti za daným routerem.
Ferin (198)|14.2.2020 12:19
Na pc-help mi sdělili, že to skutečně (bez veřejné fixní IP) nejde (ledaže by ten no-ip měl ten prográmek i pro Linux, který by se nainstaloval na NAS, což neinzeroval).
Nebo ty o nějaké možnosti víš?

Jinak, chtěl jsem se zeptat, po přetažení/konverzi nahrávky z STC např. na NAS, necháváte tam kompletní složku (tj. se 3 soubory), nebo mažete a necháváte jen .ts4? Případně odmazáváte tu čtyřku (kvůli lepší kompatibilitě)?
Zatím jsem nepřišel na to, k čemu tam ty pomocné soubory jsou dobré (údajně uchovají "ztracené" informace o nahrávce, ale zřejmě s nulovým využitím). (Řešilo se tu to už dříve, ale nikdo tenkrát nevěděl jistě, co s sebou nesou za informace, tak třeba už někdo ví.)


Ještě bych se tedy zeptal na jednu věc. Obnovil jsem svůj počítačový park (noťas i stolní), ale mám problém se do nich z STC dostat. Vidím je oba v přehledu zařízení na síti, ale když chci do nich (do sdílených disků), tak z jednoho mi to hned samo vyjede zpět na seznam zařízení a do druhého sice vlezu, ale vidím tam jen prázdno nebo mi to napíše, že to nenašlo žádné soubory. Žádné přístupové údaje to po mě nechtělo. Nevíte, co s tím?
Do předchozích počítačů jsem se dostal (s drobnými občasnými výjimkami) bez problémů.
Technisat isio stc (40)|19.2.2020 17:44
---------- Doplněno v 17:44 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 17:42 ----------

BYLO ŘEČENO OD DAGY2,ŽE DOTAZY PATŘÍ SEM DO DISKUZE.
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT, MÁM TECHNISAT 4K DIGIT ISIO STC STÁVÁ SE MI KDYŽ NAHRÁVÁM TIMEREM DVA RŮZNÉ PROGRAMY NAPŘ. NOVA CINEMA A AXN CZ. JE JASNÉ,ŽE JEDEN BUDE ZAKÓDOVANÝ A DRUHÝ NE TO CHÁPU. MĚ SE OVŠEM STANE, ŽE DVA RÚZNÉ PROGRAMY JAK JSEM PSAL VÝŠE SE HAHRAJÍ ALE TEN ZAKÓDOVANÝ JE NAHRANÝ ALE MÁM ČERNOU OBRAZOVKU NELZE ANI PŘEHRÁT ANI DODATEČNĚ OKÓDOVAT! PŘITOM JE TO TEN VEČER VÍM,ŽE PO PÚLNOCI SE MĚNÍ KLÍČE SIGNÁL K OBĚMA TUNERŮM MÁM OK. JEDU NA SKYLINK KARTA TAKY OK. NEVÍTE KDE JE CHYBA? Hlavně když nahrávám noční programy.
Ferin (198)|20.2.2020 14:25
Tak to seš ve špatným vláknu, tohle je k Technicorderu, tak to šupni tam.
Navíc nepíšeš konfiguraci, zda používáš jen jednu kartu (dle dotazu předpokládám, že ano) apod. Mně to s jednou kartou dělávalo to samý.

Ještě mi to nedá a zeptám se na toto. Taky se vám stává, že po konverzi údaj o délce nahrávky nesedí? Hlavně u nahrávek, který měly v sobě reklamy. Relativně často se mi státvá, že hodinová nahrávka ukazuje třeba 1h15. Jakmile přehrávání dojde na tu 1h, skočí to najednou na tu 1h15. Lze tomu nějak zabránit?
Ferin (198)|26.2.2020 11:06
Tak ještě tu neztrácím veškerou naději a přidám si do svýho mlýna. :-D
Dělám si teď pořádek v nahrávkách na NASu a zjistil jsem, že u relativně velkýho počtu přesunutých záznamů je na NASu jen prázdný adresář, tzn. samotná nahrávka chybí (v jednotkách případů pak tam byl video soubor, ale vhyběl jeden z pomocných souborů, což mi až tak nevadilo). Většinou se tak dělo ve větší míře vrámci určitých "nadadresářů", do nichž jsem přetahoval jednotlivé díly seriálů apod. Někde tak třeba z celýho večerníčku nezbyl ani jeden díl nebo jen několik málo. Nemáte tucha, čím by to mohlo být?
U (větší?) části se jednalo o nahrávky, který jsem dříve konvertoval na externí síťový disk a až později přetáhl na NAS. Ale myslím, že případ všech těch ztracených to nebyl.
Dagy2 (3153)|26.2.2020 14:27
Tak je fakt že jsem dlouho nedělal nějaký pořádek a kontrolu adresářů. Nicméně za 12 let co používam Technisaty jsem se s tímto nesetkal.
Nevím v jakém systému záznamů používáš NAS -
- pokud je to pouze síťový disk a přesouváš na něj nahrávky přes PC nebo i přímo kopírováním z STC celkem nerozumím proč by se mělo něco ztratit
- pokud si použil tento NAS jako nahrávací médium od Technisatu, potom jistě víš, že adresáře které vidíš v Technisatu nejsou fyzické na HDD ale virtuální a nahrávka je na HDD fyzicky někde jinde.
Ferin (198)|27.2.2020 11:30
Je to v návaznosti na ty moje předchozí příspěvky.
NAS používám jako "odkladiště", na přesouvání hotových nahrávek z STC. Proč a jak se to mohlo ztatit, taky nechápu.
Krom toho se mi teď stále (ve velkém procentu případů) ten přesun seká. Resp. přesun se provede, ale na obrazovce to zamrzne na 99 %. Když dám "zrušit", tak se tam pak do nekonečna točí "čekací" kolečko. Musím pokaždé STC natvrdo vypnout. Nicméně tento problém s těmi prázdnými adresáři nesouvisí (věcně ani časově).
Dagy2 (3153)|27.2.2020 14:18
Podľa popisu predpokladám, že presun robíš z menu prijímača.
Tiež viem že si písal že Techniport ti tiež nechodí spoľahlivo - alebo sa to zmenilo?
Pripojenie máš káble alebo niečo cez wifi?
NAS je Synology alebo iný výrobca?
Skúsil by som kopírovanie napr. na PC a prípadne tiež iný router - ono sa to nezdá, ale mal som v minulost dva routre, kde nechodili správne niektoré služby "v multimédiách", napr. TV nevidela NAS, musel som vždy vytiahnuť LAN kábel z TV a zastrčiť znova. Vyzeralo to na chybu SW v TV. Potom router vyhorel a aha - s Asusom to chodilo bez problémov.
Ferin (198)|27.2.2020 16:09
Jj, přímo z STC.
Při poslední zkoušce Techniport fungoval stále nespolehlivě, resp. už nefungoval vůbec (na novém počítači).
Připojení na kabel.
Synology.
Router je nějaké Cisco, při exportu na síťový externí disk to teď zřejmě nedělá, ale tam exportuji velmi málo.
Dagy2 (3153)|28.2.2020 15:52
ad Techniport: nerozumím proč u tebe nefunguje. Mám teď Win10 nový HP PC předtím Win7 na Lenovu. Techniport nemá rád pokud se mění IP adresa přijímače. Pokud máš DHCP a vypneš přijímač a on dostane novou IP adresu pokud najde přijímač bere ho jako nový a musíš původní přijímač smazat a pokaždé "instalovat" přijímač do Techniportu. Tomuto se lze vyhnout pokud v Technisatu zadáš pevnou IP adresu.
Ja mám prvních 10 adres vyhrazených pro technisaty, TV, NAS, BD přehrávač atd.
Router začína přidělovat DHCP adresy od 11 do 100.
Tímto vždy techniport najde Technisat správně.

ad NAS: Synology je problém - viz zde návod jak napravit firmware v Synology namísto "default" definovat číslo ve firmware které umožní správný handling NAS v Technisatu.

ad síťový externí disk: co je NAS a co je externý disk? Myslíš pod externí disk HDD v PC nebo něco jiného? pokud ti to kopírování s PC jede bez problémů ale ne do Synology, předpokládám že problém je onen sw usus který je zde na foru popsaný.
Ferin (198)|2.3.2020 10:54
STC má samozřejmě přidělenou fixní IP adresu. To byla jedna z prvních věcí, co jsem udělal. Nicméně na chování Techniportu to nemá žádný vliv.
Ten návod na "opravu" Synology bych našel kde? Fórum, hlavně ohledně Technisatů, mám docela prolezlý, ale nic takovýho si nevybavuju. Je to v Tipech?
Externí disk je "obyčejný" externí disk sdílený po síti (tj. samostatný, píchlý přímo do sítě). Nicméně z přechodu na přetahování na NAS jsem se zaradoval, pač to bylo rychlejší, nezasekávalo se to v průběhu konverze a výsledek konverze pak (většinou) nekostičkoval. Až teď se to začalo sekat na těch teoretických 99 %. A teda ještě při brouzdání to relativně často píše, že na NASu nejsou žádné nahrávky.

PS: K Synology jsem našel jen toto, ale to s tím zřejmě nijak nesouvisí:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/41253-zdielane-adresare-z-NASwin-na-Samsung-smart-TV-2017?p=535874&highlight=synology#post535874
Dagy2 (3153)|4.3.2020 13:54
neviem kam sa stratil ten návod, urobil som teraz preklad z nemčiny do slovenčiny a vložil do vlákna Tipy a Triky.
Ferin (198)|5.3.2020 10:46
Díky.
Dagy2 (3153)|23.3.2020 18:49
Niekoľko nových poznatkov v Technicorder ISIO STC:
na TP Astra 23.5E 12344/H/29900 sa objavil problém s nahrávaním programov CT a ich dodatočným dekódovaním. Pri pokuse o dodatočné dekodovanie prijímač reštartuje a dekodovanie nie je možné urobiť. Nahrávku možno prehrať po dobu platnosti kľúčov a potom je černo.
Toto rieši FW 3590c. On je síce z roku 2018, ale doteraz so ho nepoužíval a na výzvu kolegu Jirku67 som ho včera a dnes preklepol. Problém je vyriešený, potvrdené na troch prijímačoch.
Pozor, po inštalácii FW 3590c síce prijímač nejde pri dekodovaní do reštartu ale u mňa dekodovanie dobehlo vždy do 99% a potom prijímač vyhlásil "nahrávku nelze dekodovat, chcete ji vymazat?". Po vykonaní flash reset - testované bez flash reset aj s flash reset - tento problém zmizol a dekodovanie funguje bez problémov. Upozorňujem, že sa to týka len TP 12344.
Pre kompletný upgrade, flash reset a obnovenie nastavení som pridal do Tipov a trikov kompletný popis step-by-step.

Poznámka k Techniportu - ad Ferin, nejde mu pripojiť sa k prijímaču, PC ho nenájde. Po flash resete som nastavil mená na mojich oboch prijímačoch a hop - PC ich nenájde. Po zadaní IP adresy prijímača techniport píše že zariadenie nemá kompatibilný software s programom Techniport. Hm. Skrátil som meno prijímača v nastavení LAN a WLAN a tiež v DLNA server a ono to funguje bez problémov ako doteraz.

Tak mnoho zábavy pri resetovaní, flashovaní, backupovaní...
Nezabudnite si poznačiť nastavenie DiseqC !!!
ales2 (38)|23.5.2020 17:48
Dobrý dem,
jakou máte prosím kdo zkušenost s nahráváním přímo na NAS? Konkrétně mě zajímá:
- Jak je to celkem spolehlivé?
- Jak to zvládá 4 záznamy souběžně?
- Jak jsou na NAS nahrávky uložené - jsou už přímo exportované jako když je kopíruju pomocí SW Techniport?
- Jak je to s dostupností v průběhu nahrávání?
- V případě, že bude NAS z jakýchkoliv důvodů nedostupný (porucha NAS, porucha sítě), začne ISIO automaticky nahrávat na vestavěný disk?
Samozřejmě uvažuju síť 1Gbs, ne nějaké 100Mbs tintítko. NAS je WD My Cloud Pro PR2100 16TB co má celkem výkon, takž taky žádné tintítko.

Celkově jde o to, že já mam teď v ISIO 1TB originál HDD. Přes léto jsem mimo Prahu klidně 1/4 roku a do Prahy jezdím tak 1x týdně kdy jsem vždy zároveň nové nahrávky z ISO přes Techniport stáhnul a nahrál na NAS. Odtamtud jsem si je pak přes My Cloud stahoval, překontroloval, sestřihal a nahrál opět přes My Cloud zpět na NAS. Teď jsem si na to dokonce pořídil 1/4 TB superrychlou USB flash abych to nemusel přetahovat přes ten My Cloud - přeci jen při internetu 20Mbs je to dost pomalé. Jenomže slabina toho celého je ten opakovaný výlet do Prahy 1x týdně. To se za současné situace nedá moc garantovat, jedno jestli kvůli nějaké karanténě nebo že prostě se mi nebude chtít v nějakém bordelu jet.
Ten 1TB HDD mi vystačí při průměrném letním nahrávání tak na měsíc a něco. To moc není - teď už třeba veškeré cesty po Praze, co nejsou nezbytně nutné, vynechávám 2,5 měsíce.
Jediné jiné řešení, než nahrávat na NAS kde je kvanta místa, mě napadá:
- Po upgrade HDD v pracovní stanici my zbyl 2TB 2,5" HDD. Nevím, jestli se s ním bude ISIO kamarádit. Druhá věc je, že to je akorát 2x tak víc místa, takže to stále může být napínavé.
- Druhá varianta je rozchodit VPN a hlásit se do ní vzdáleně z venku. Problém jednak je, že VPN je i přes co nejlepší zabezpečení stále určité bezpečnostní riziko. Další věc je, že aby mohl Techniport něco z ISIO stahovat, tak se musí pustit do aktivního režimu. To by ještě šlo udělat časovačem, ale pak už není jak ho vypnout - rozchodit dálkové ovládání v internetovém přístupu do ISIO se mi zatím nepodařilo. Další problém je reálná použitelnost - některé nahrávky mají před sestřiháním třeba i 20GB a tohle stahovat při rychlosti 20Mbs je akce na více jak 2 hodiny, prakticky spíš 3, kdy se nesmí nic pokazit, a hlavně nesmí začít ISIO něco nahrávat. Stáhnout celou průměrnou týdenní várku je pak na 2/3 dne. Ale v nejhorším by se to dalo.

Díky
Dagy2 (3153)|24.5.2020 14:00
no, neviem. Ja osobne používam interný HDD, na ňom pozriem čo chcem len pozrieť raz napríklad s preskakovaním reklám a vymažem. Pokiaľ chcem niečo naozaj archivovať tak zostrihám na internom HDD a skopírujem na NAS. S nahrávaním priamo na NAS kvôli lenivosti nemám skúsenosť - plánujem ASUSTOR s RAID poľom ale momentálne je hromada iných záujmov ktoré nepočkajú, NAS, nahrávanie, telka majú čas.
Je mi jasné z tvojho popisu, že tvoj systém nahrávania a pozerania TV je iný. Mne osobne sa zobudenie NAS-u na sieti, nahratie a zase uspatie zdá dosť rizikové - momentálne mám napríklad problém zobudiť tlačiareň Canon pripojenú cez WiFi z PC čo fungovalo niekoľko mesiacov úplne úžasne. Ale problém môže byť môj PC, keďže náš centrálny IT si robí v NTB úpravy a zmeny bez toho aby sme o tom vedeli a bez toho aby nás niekto upozornil.

Osobne by som riešil radšej kúpou 2ks HDD povedzme 2TB/3TB/4TB. Vložil jeden do šuplíka a nahrával. Pri tvojej návšteve by som vymenil disky v šuplíku a nahratý disk vzal so sebou na spracovanie v PC, potom prekopíroval nahrávky na archiváciu na NAS, vymazal HDD a zase vymenil v šuplíku.
Obdobná možnosť s použitím 2x USB HDD.

Aj pri rozchodení VPN budeš museiť mať Technisat v rýchlom štarte (t.j. prijímač žije kompletne okrem video karty - spotreba bude ca 10W namiesto 0,1W pri spánku. Cez VPN by si vedel s použitím aplikácie Connect prijímač zapnúť, nastaviť nahrávanie, stiahnuť nahrávky atď.

Pre nahrávanie na NAS by NAS musel byť v pohotovostnom režime. Neviem či Technisat by mohol byť v "deep sleep" a vedel spoľahlivo zobudiť NAS, s interným diskom to funguje 100%, s USB diskom tiež.

čo vieme určite je, že nahrávky sú identicky ukladané či použiješ interný disk, USB, NAS. Záleží skôr od formátu HDD na ktorý budeš nahrávať, či to je TSD, FAT, Win, Ext atď.
Technisat si v disku ktorý je určený na nahrávanie vytvorí virtuálne adresáre, ktoré vidíš v Technisate ale v skutočnosti na HDD nie sú.
Technisat nemá možnosť nastaviť "primárne nahrávacie medium" a "sekundárne" ktoré by sa zaplo v prípade, že to prvé je buď plné alebo nedostupné. V prípade, že NAS nenaštartuje tak sa nenahrá nič. Ale môžem na to mrknúť v pondelok/utorok budem mať na to čas a pre kúpu ASUSTOR-u potrebujem odskúšať nejaké iné funkcie na mojom terajšom NAS-e.
ales2 (38)|29.5.2020 19:22
Dělal jsem nějaké pokusy s nahráváním na NAS. Zatím tedy jen s WD MyCloud 3TB, nikoliv přímo WD Mycloud PR2100 - nevěděl jsem, co to přesně bude dělat tak jsem tam nechtěl udělat bordel. Pouštěl jsem časovačem vždy 4 nahrávání paralelně.
Zjistil jsem následující - nejprve výhody:
- Nahrávky jsou v místě, kam se nahrávají, okamžitě přístupné i v průběhu nahrávání. Není tedy třeba žádný export přes Techniport, atd. Tím se dá navíc i zajistit třeba průběžné automatické zálohování.
- Přístup do složky tedy není v průběhu nahrávání nijak blokován.
- Určitá výhoda i je prakticky neomezený úložný prostor. Můžu mít třeba NAS se 4x16 TB, tj. celkem 64TB atd.

A teď bohužel i nevýhody:
- Při jakékoliv poruše cíle se nic nenahraje. ISIO bohužel nepřepne na interní disk. To jsem simuloval odpojením NAS od LAN. Po opětovném zapojení je po chvíli kdy se NAS přihlásí do sítě zase vše OK (to ještě budu víc testovat). Třeba PR2100 po aktualizaci firmware přestane být vidět v síti a musí se ručně resetovat - to se dá řešit vypnutím automatických aktualizací firmware. Ostatní poruchy nepokryju. Nicméně WD MyCloud PR2100 by měl být dostatečně spolehlivý (přímo PR2100 mam jen cca 1 měsíc, takže není vyzkoušený, ostatní NAS WD MyCloud jsou bezporuchové i třeba po 5ti letech provozu), router je Cisco - takže taky spolehlivé.
- U kódovaných kanálů často docházelo u nahrávek k problémům. To ještě taky budu testovat, jestli to nedělal nedostatečný výkon WD MyCloud - je tam jen 3TB disk a 5 let starý, takže v případě 4 paralelních nahrávání ve full HD nemusí třeba stíhat zaznamenávat a může se to nějak mrvit. Zkusím jen 2 paralelní nahrávání a hlavně budu už zkoušet přímo na PR2100.
- Nahrávky nejsou značené jako při exportu z ISIO, takže je to při větším počtu trochu zmatečné.
- Pak mě dost překvapilo, že u kódovaných kanálů je vzniklý soubor nesrovnatelně velký než exportovaný z interního disku ISIO. Zhruba 2x.
- Nahrávky nejdou editovat, musí nejprve kopírovat na interní disk v ISIO. To je ale tuším známá věc,


Jinak ještě k VPN. S exportem nahrávek z ISIO přes VPN na dálku je ještě jeden problém. Někdy se čas od času stane, že nahrávka nejde exportovat a dá se to jedině spravit, že malý kousek na začátku odstřihnu. To samozřejmě na dálku neudám.

Máte někdo zkušenosti s nahráváním na externí disk přes USB (spolehlivost atd.)? Pak by šlo připojit relativně ledacos, i třeba USB disk co má 5TB (největší USB disk jsem našel 16TB). Jak se ISIO bude snášet s jakýmkoliv interním diskem, to netuším. Největší 2,5" disk co jsem u CZC našel má 5TB, nevím, jestli by tam šel. Bohužel Technisat měl udělat šachtu na 3,5" disky, protože to se dá dnes koupit až třeba 16TB.
ales2 (38)|30.5.2020 18:07
Udšlal jsem další testy, stejně jako předtím 3x 4 paralelní nahrávání (jako předtím), vždy 2 z kódovaných kanálů a 2 z nekódovaných. Tentokrát už na WD Mycloud PR2100. Dekódování dopadlo lépe než minule, akorát jednu nahrávku z kódovaného kanálu jsem musel protáhnout přes TSDoctor. Nicméně všechny nahrávky jsou nahrané dost často místy trhaně.
Podle mého paralelní nahrávání ve FullHD spíš z nějakých důvodů neutáhne 1Gbs LAN. Nikdy nemůžu najít specifikaci disků co v tom NAS jsou, jsou ta 2x 8TB, ale typoval bych že přes 150MB/s mít budou. Takové disky mívají i přes 200MB/s. Takže to už jedině musí dělat LAN, protože 1Gbs odpovídá při 100% zatížení 125MB/s. Proč tomu tak je netuším. Měl jsem za to že pro FullHD s rozumnou kompresí stačí 25Mbs - to by měla 4 paralelní nahrávání utáhnout i linka 100Mbs, a celkově velikosti souborů odpovídají v průměru nějakým dokonce jen 12Mbs. Nicméně já nevím, jak ISIO s NAS v průběhu nahrávání komunikuje, je to divné.

Zkusím jak to zvládne jen 3 a 2 paralelní nahrávání. 4 paralelní nahrávání je dost extrém a raději se tomu pokouším obecně vyhnout. 3 paralelní se mi občas stanou, 2 paralení je už hodně časté (tak 30 - 50 % nahrávání).

Pak už jedině zbývá připojit externí disk přes USB. ISIO má USB 2 nebo 3? Jestli je to jen USB 2 tak to si oproti LAN moc nepomůžu - to je jen 480Mbs, tj. je3t2 hor39 ne6 1Gbs LAN.
Dagy2 (3153)|31.5.2020 13:16
USB je 2.0

max veľkosť HDD je oficiálne 2TB, odskúšaná u kolegov majiteľov v DE je 4TB. Takže 16TB USB ti nemusí pomôcť, otázka ak ho rozdelíš na 4x4TB či to technisat zoberie ako 4 disky

všetky prijímače čo som videl mali interný HDD 2.5". či vedia prijímače zvoliť iný HDD ak je prvý nedostupný neviem, v prípade že máš Linux otvorený možno sa dá dopísať nejaká rutina, ktorá to skontroluje a vyberie disk ktorý je k dispozícii. Toto bude viesť ešte k väčšiemu bordelu v nahrávkach.

nahrávky "v zmätku" na NAS-e vznikajú ako som ti písal vyššie. TS si tvorí virtuálne adresáre, takže ak pristupuješ z TS tak to má svoje adresáre do ktorých si to uložil ale ak tam pristupuješ z PC sú to len "rozhádzané" súbory

trochu možno pletieš dekodované nahrávky a kodované s potrebou dodatočného dekodovania. toto beží dobre na internom disku, ako to funguje na NAS, neviem.

takže za mňa, stále najjednoduchšie riešenie 2ks 4TB HDD 2.5" s prehadzovaním v šuplíku.
ales2 (38)|1.6.2020 15:23
Dodatečné dekódování nepoužívám, jen přímé.

Já jsem ještě udělal test, kdy běžela 3 paralelní nahrávání. Výsledek byl stejný jako u 4 paralelních. Když jsem se na to pořádně podíval, tak je to trochu jinak než jsem prvně myslel - ty poruchy jsou asi jen na začátku. Bohužel nemam jak vizuálně zkontrolovat celou nahrávku, protože je to z testů dohromady třeba 12 nahrávek každá po 2h. Zkusím ale udělat zátěžový test - v noci z Po na Út je na Arena Sport 1 přímý přenos NASCAR Infinity co chci vidět. Nahraju to na NAS a paralelně nechám nahrávat další 3 záznamy. Pak až si to budu pouštět tak uvidím, jak to dopadlo. V nejhorším když se to nepovede tak to ještě minimálně 1x opakují.

4TB disk by mi už vydržel skoro 5 - 6 měsíců aniž bych na to musel sáhnout. Akorát že se mi ho nechce kupovat už jenom z toho důvodu, že vyjma 2TB 2,5" disku vyndaného z pracovní stanice mi zbude ještě navrch 1TB 2,5" co je teď v ISIO. Ty mi budou v podstatě k ničemu, protože jsou to kapacity dnes už pod mojí rozlišovací schopnost. Navíc jsem už letos dost investoval do nákupu 16TB NAS a 6TB serverového disku do pracovní stanice, už všude docházelo místo. Na nový NAS jsem přesunul nahrávky z 8TB NAS, abych uvolnil místo pro zálohování dat ze stanice, 3TB NAS už mi na to nestačil.,,

Když se ukáže nahrávání na NAS nepoužitelné, tak jedině dát do ISIO ten 2TB disk co byl ve stanici + případně exportování nahrávek pomocí Techniport přes VPN. Bohužel zatím se mi nedaří VPN rozchodit …..
ales2 (38)|3.6.2020 17:36
Takže test dopadl dobře. Dělal jsem na NAS jednak tedy nahrávání z Arena Sport 1 (kódovaný kanál) a dále pak paralelně z 1 kódovaného a 2 nekódovaných, celkem tedy 4 paralelní nahrávání. Zbylá 3 nahrávání začala o 10min později.
- nahrávka z Arena Sport 1 byla v části, co mě zajímá bez jakýchkoliv chyb. Já tedy u NASCAR nahrávám vždy na začátku o 60min více a na konci dokonce až o 180min - to je z důvodů že přenos často začne z různých důvodů (predikce deště atd.) dříve a stejně tak se může protáhnout. Takže případné chyby třeba v 1. minutě mě nemusí zajímat. Obecně není problém přidat u každé nahrávky k začátku třeba 5 nebo 10 minut kvůli pohlcení případných chyb na začátku.
- 2 nahrávky z nekódovaných kanálů byly taky v pořádku. Chyby nebyly ani na začátku.
- Nahrávka z 2. kódovaného kanálu nešla přehrát ve Windows. Nicméně TSDoctor jí přečetl, našel tam drobnou chybu v PRC check (na kterou ani nijak neupozorňoval), nicméně přehrávat v něm a upravovat jde normálně a ani tam jsem nenašel na začátku žádnou chybu. Po "přelouskání" je pak přehratelná bez problémů i ve Windows.

Samozřejmě to ještě budu testovat dál. Nicméně chyby na začátku můžou souviset s buzením NAS. U PR2100 trvá trochu déle, než se probudí, protože startuje oboje disky atd. Takže je možné, že když chce ISIO na něj začít nahrávat a teprve NAS vstává, tak u prvních sekund nahrávky vznikne chyba - nevím jakou má ISIO operační paměť, tj. když v tu chvíli ještě nemá kam nahrávat, jestli to je schopen někde podržet v paměti + se ten problém může komplikovat když to jsou hned 4 nahrávání současně.
ales2 (38)|4.6.2020 15:34
Už se mi i konečně podařilo rozchodit VPN. Nicméně problém je, že Techniport se s ISIO přes VPN nedokáže spojit. Přitom ho vzdálený počítač v síti vidí a jde i pingnout. Nevím, jestli na to může mít vliv kvalita internetového připojení vzdáleného počítače. Zkouším připojení k VPN s takovou tou kostkou od T-mobile a to je neskutečně mizerné spojení, teď už to používáme jen jako záložní internetovou přípojku. Často se totiž při ping ISIO třeba 25% testovacích paketů ztratilo. Nicméně Techniport mi přijde ISO nějak vůbec nevidí.

Jinak jsem zjistil, že i z NAS jdou nahrávky exportovat, že jsou pak ve formátu DD.MM.RR Jméno pořadus.ts. Akorát že se to nedělá Techniport, ten na NAS nevidí, ale kopírováním z NAS nahrávacího prostoru kamkoliv ven (to jde samozřejmě dělat i při nahrávání na interní HDD, nicméně to nějak nahrávky kazilo, při nahrávání na NAS jsou uloženy zdá se nějak jinak). Nicméně nemá to smysl - nahrávky jsou dostupné odkudkoliv po síti i přímo bez exportu.

S nahráváním na NAS jsem přišel ještě na jednu nevýhodu - zjistil jsem že v uložišti pro nahrávání je vhodné mazat jen z ISIO, nikoliv z počítače pomocí nějakého file manager. Vzniká v tom pak totiž zmatek, že nahrávka je sice smazaná ale v seznamu nahrávek v ISIO je stále vidět tím že je zapsaná v nějakých tabulkách.
ales2 (38)|22.6.2020 03:53
Tak zatím nahrávání na NAS funguje jak má. Akorát je potřeba ohlídat, aby když má běžet více nahrávání souběžně tak aby všechna nezačala ve stejný okamžik. A pak je taky dobrá začínat nahrávku o něco dříve pro podchycení různých problémových míst v nahrávce co se na začátku objevují.
Jedině tedy nakonec nevýhodu vidím jednak v tom, že když selže NAS nebo LAN, tak se nahrávání neuskuteční. Nicméně stejně tak může selhat i HDD v ISIO nebo USB disk. Pak je do jisté taky komplikace, že se nahrávky musí mazat přímo v ISIO. Na NAS jí sice smažu, ale v ISIO v nějaké rejstříku stále je a je pak vidět v seznamu.

Ohledně problému, že Techniport při připojení přes VNP nenajde ISIO mě jedině napadá, jestli nepotřebuje buďto Techniport MAC adresu ISIO nebo naopak ISIO MAC adresu počítače kde Techniport běží? Jak jsem se dozvěděl, tak MAC adresa se přes VPN nepřenáší.
Dagy2 (3153)|24.6.2020 07:25
skoršie nahrávanie je samozrejme uskutočniteľné jednoducho, v nastaveniach máš možnosť posunúť začiatok a koniec nahrávania oproti voľbe z EPG. Ja mám nastavený 2min skorší začiatok a 25 min neskorší koniec. Predpokladám, že o tomto vieš.
interný HDD mi nikdy nezlyhal - a to používam interný HDD v Technisate spolu 12 rokov. Stať sa to môže - skôr že havaruje kompletne jedného dňa
ales2 (38)|26.6.2020 03:48
To samozřejmě vím a používám.

V případě HW zařazeného v tzv. consumer class nemá smysl porovnávat, jestli nějaký disk vydržel v provozu 5 nebo 12 let bez poruchy. Taky ti nikdo neřekne jaká je třeba MTBF na rozdíl od enterpise class kam spadají třeba serverové disky. Třeba v notebooku mi přídavný disk odešel ani ne po 5ti letech, systémový běžel 8 let bez problémů dokud jsem ho nevyměnil za SSD. Jakmile je po 2 leté záruce, tak je porucha relevantní - jinak by dal výrobce na disk 5 let jako třeba u serverové řady WD Gold. A jestli nahrávání selže že zrovna klekne disk, nebo bude nějaká porucha na řadiči v ISIO atd. je celkem jedno.
ales2 (38)|9.7.2020 21:14
S kopírováním nahrávek přímo z ISIO přes TechniPort po VPN bych skutečně neuspěl i kdybych přes VPN se s ISIO spojil. Jedna věc je, že čas od času VPN sama spadne - v průměru tak 1 - 2 x za den. Dělá mi to i služební VPN a co jsem četl tak to tak prostě je a asi s tím nikdo nic nenadělá. Druhá věc je, že i když nespadne VPN tak se kopírování souborů čas od času kvůli nějaké chybě přeruší, taky v průměru tak 1 - 2 x za den. TechniPort nemá žádné možnosti navázání, takže když se soubor co se stahuje třeba 3h skoro u konce přeruší, tak můžu začít znovu od začátku. K nahrávkám na NAS se dostanu kdykoliv i když aktuálně běží nahrávání. Při přístupu přes TechniPort by s tím byl problém.
První co jsem zkusil je kopírovat nahrávky přes File Explorer co je ve Windows. To jde sice max. rychlostí, ale je tam ten problém s přerušením – neumí navázat. Tak jsem začal zkoušet robocopy. To sice navazovat umí, ale je dost pomalé - download ještě jde, ten běží jen 1/2 rychlostí, ale upload (sestříhaných nahrávek zpět na NAS) je dost tragédie, to už je v lepším případě 1/3, spíš 1/4. Takže tím se vyplatí přetahovat skutečně velké soubory kde je riziko přerušení vysoké. Menší věci je lepší přetahovat normálně tím File Explorerem – i když to krachne tak pořád i s opakovaným přesunem to je rychlejší než robocopy.
Teď zkouším nějaký freeware TeraCopy co má umět navazovat a běží plnou rychlostí.
Ještě chci zkusit nastavit na NAS FTP a zkusit dělat kopírování přes FileZilla (taky v rámci VPN – žádné porty na routeru otvírat nechci), ale to ještě musím doladit.
ales2 (38)|26.7.2020 17:47
Takže definitivní řešení je FTP server na NAS a přetahování souborů přes VPN pomocí FileZilla. To funguje k plné spokojenosti - poruchy během spojení VPN to vstřebá bez problému a když se VPN spojení rozpadne tak není problém navázat.

Jinak nahrávání na NAS funguje jak má dle očekávání. Akorát u jedné nahrávky se stalo, že byla nečitelná, co se přesně stalo nevím. Soubor měl velikost odpovídající délce nahrávky, ale TSDoctor hlásil, že soubor neobsahuje žádný video stream. Nicméně to nemusí souviset s nahráváním na NAS.
Celkově to vše splnilo moje očekávání - velká kapacita úložného prostoru 8TB (v podstatě můžu mít prostor, jaký chci podle toho jaký koupím NAS a do něj disky), okamžitý a bezpodmínečný přístup (nemusím čekat, až skončí jakékoliv běžící nahrávání) k nahrávkám bez nutnosti používat nějaký speciální program pro kopírování nahrávek. Díky VPN přístup i vzdáleně.
ales2 (38)|26.7.2020 18:46
Doplnění - navazovat jde i po vypnutí počítače.
ales2 (38)|27.9.2020 22:07
Tak mě zase po dlouhé době začíná ISIO zlobit.
Poprvé se mi to stalo v Ne 13.9. kdy při souběžném nahrávání 3 nahrávek současně se vše najednou z ničeho nic ve stejnou dobu přerušilo. Běžně mají jednotlivé nahrávky značení např. 10.000."název programu".ts, nicméně tady zůstali jako 000."název programu".ts přičemž v ISIO nejsou vůbec vidět v playlist. Tenkrát jsem to považoval za náhodnou chybu, nejspíše způsobenou routerem (shodou okolností jsem v té době kopíroval nějaké soubory přes VPN a najednou se VPN rozpojila a byla chvíli nedostupná, stejně tak jsem se nemohl přes Techniconect dostat na dálkové nastavování časovačů - tj. s routerem se něco dělo).
Nicméně dnes se mi to stalo znovu a hned 3x, a s routerem problém nebyl. V obou případech to mělo stejné schéma - aktuálně běželo nějaké nahrávání a zároveň začalo další nahrávání. Pak se po asi 1 - 2 minutách nahrávání zastavilo a nahrávky jsem našel uložené jako výše popisuju. Přitom mezi 13.9. a dneškem vše běželo bez problémů, bylo tam i celkem dost 2 a více souběžných nahrávání.
Tak nevím co se děje. Napadlo mě, jestli opět nepotřebuje ISIO resetovat. Jak je stále v pohotovostním režimu kvůli vzdálenému přístupu k časovačům tak to pak po nějaké době blbne. To se ale projevovalo, že nešly kopírovat ven nahrávky přes Techniport, nepamatuju si, že by byl problém s nahráváním. Nicméně to bylo v době, kdy jsem nahrával na interní HDD, teď od června nahrávám na ten NAS, jak jsem popisoval výše, takže se to může chovat jinak (komunikace přes LAN atd. – když jsem kopíroval Techniportem nahrávky z interního HDD tak to taky bylo přes LAN,, takže může to souviset).
V úterý budu v Praze tak oboje - jak NAS tak ISIO restartuju. Ale napadlo mě se tu zeptat, jestli se s tím někdo třeba nesetkal a není náhodou problém jinde.

Díky
ales2 (38)|27.9.2020 23:31
Doplnění - tak teď mi to udělal znovu 2x a žádné souběžné nahrávání to nebylo. V jednom případě se nahrávání zastavilo po 1min a 19s, v druhém po 4min 25s. Ale dělají to jen nahrávky, co měly předem nastavený časovač. Když zadám přes Techniconnect časovač tak, že vlastně nahrávání okamžitě začne, tak to projde.
Jenomže to může ještě souviset s jiným problémem, co jsem tu dřív řešil a nevyřešil. Systémový časovač, kdy se dělají aktualizace programového deníku atd., je nastaven na 15:00. Bohužel mě to už od konce loňského roku dělá, že jakmile se tohle spustí, tak ISIO začne ignorovat časovače nahrávání, tj. nic se nenahrálo. A to dokud jsem ISIO ručně nezapnul a zase nevypnul. Já jsem to obešel, že jsem nastavil nahrávání tak, aby překrylo těch 15:00 tak aby se neaktivoval ten systémový časovač. Nicméně při jedné z těch dnešních poruch se stalo, že toto nahrávání předčasně skončilo cca 3 a něco minuty před 15:00. Takže je otázka jestli se právě ten systémový časovač neaktivoval a teď mam ještě o problém navíc.
Bohužel dálkové ovládání v Techniconnect mi nefunguje. Nevím tedy, jestli nemusím být přímo v místní síti. Ale nejde to ani přes VPN. Jednou se mi tím podařilo ISIO ovládat – to jsem byl s počítačem přímo v místní síti, ale od té doby se mi to spustit nepodařilo.

---------- Doplněno v 23:31 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:29 ----------

Doplnění 2 - tak teď už nefunguje ani tohle nahrávání. Zkoušel jsem to 2x a pokaždé se to zastavilo. Jednou po asi 15min, po druhé po cca 2 minutách.
Ach jo to je na ....
ales2 (38)|28.9.2020 00:08
Doplnění 3 - takže další pokusy zadat přes Techniconnect nějaký další časovač skončily hláškou "No recording volume.". Ta se tedy objeví v momentě, když chci připravený nastavený časovač uložit. Tj. ISIO z nějakých důvodů přestal vidět na ten NAS. NAS je samozřejmě OK, normálně se na něj dostanu. Stejně tak je evidentně funkční síťové připojení ISIO do LAN, protože jinak bych se do něj přes Techniconnect nedostal. Tj. evidentně je něco interně rozjeb**ho přímo v ISIO ohledně časovačů a nahrávání.

No, tohle asi skutečně vyřeší asi až ten reset (koukám, že je potřeba ho asi dělat častěji než jsem myslel) - alespoň tedy doufám. Blbé je, že nejde ten dálkový ovladač přes Techniconnect, protože tím by to šlo alespoň zapnout a zase vypnout, aby fungovalo alespoň něco.
Já jsem myslel, že když se mi pokazila ta nahrávání kolem 15:00 tak že je zítra provedu z opakování, ale koukám, že to se asi konat nebude.
ales2 (38)|28.9.2020 16:10
Doplnění 4 - té chybové hlášky se mi podařilo zbavit, že jsem nastavil časovač na zapnutí ISIO. Nicméně celkově to jen pomohlo, že můžu v ISIO zase přes Techniconnect nastavovat časovače a to je tak všechno. V jednu chvíli se mi sice podařilo 2x začít nějaké nahrávání, ale pokaždé skončilo předčasně. V jednom případě skončilo v momentě, kdy jsem začal paralelně druhé nahrávání - to skončilo to první a druhé běželo dál. Nicméně i to druhé po nějakých cca 25min skončilo taky předčasně.
Od té doby se mi žádné nahrávání iniciovat nepodařilo - když koukám v Techniconnect na časovač tak se u něj přestavuje čas začátku na aktuální (popravdě nevím, jestli se to tak neděje i normálně – neměl jsem důvod to sledovat) až to dojde do konce stanoveného nahrávání a časovač zmizí. Nicméně, na cílovém NAS se žádné nahrávky neobjevují. Jedině že by si ISIO nějak samo přestavilo cíl nahrávání na interní HDD, ale tomu sám nevěřím.

Navíc jsem ještě zjistil, že k předčasnému konci nahrávání došlo už v So 26.9. pozdě večer, a to žádné jiné paralelní nahrávání neběželo. Následná nahrávání z Arena Sport 1 a pak z ČT Sport proběhla ještě bez problémů. Ale od té doby se to už jen sype.

Celkově to tedy vypadá na souběh 2 poruch:
- ISIO nějak blbě komunikuje po LAN. To už se mi jednou taky stalo, že byla připojení přes LAN nestabilní. Projevovalo se to hlavně při přehrávání nahrávek uložených na NAS a pak při pokusu kopírovat nahrávky z interního HDD ven přes Techniport. Už si přesně nepamatuju, jak jsem to řešil - myslím, že pomohlo vše nastavit fixně. Co si matně pamatuju tak ISIO nějak ztrácelo DNS server UPC a kvůli tomu to blbo, tak jsem tam nastavil adresy DNS serverů Google. Nicméně to zase dle mého nebyla poruchovost taková, že by to znemožnilo nahrávání. Spíš si myslím, že ISIO potřebuje opět tvrdý HW restart. Jak jsem měl tenkrát problém, že nešly kopírovat nahrávky z interního HDD přes Techniport tak se to právě chovalo podobně - nejprve to zlobilo občas, pak to začalo být hodně časté a nakonec se to velmi rychle zhoršilo natolik, že už nešly nahrávky kopírovat vůbec. Tj. ten problém, který řeší HW restart, asi nějak souvisí se síťovou kartou nebo komunikaci s ní. A jelikož se nyní nahrává přes LAN na NAS, tak to bohužel ovlivňuje i nahrávání. Už si právě nepamatuju, jestli to tenkrát nějak ovlivňovalo i nahrávání na interní HDD, myslím, že ne.
- Tím, jak selhala nahrávka, co měla zajistit blokování systémového časovače, tak začalo nahrávání selhávat vůbec. Tj. ISIO ignoruje časovače. Jelikož se už nenahrává na interní HDD ale přes LAN na NAS tak se to může chovat trochu jinak - občas něco proklouzlo (tj. začalo se nahrávat) ale pak to zhatila ta porucha LAN, teď už se nerealizuje vůbec žádné nahrávání.

Já doufám, že to vyřeší ten HW reset. V nejhorším můžu nahrávat znovu na interní HDD, kdyby se stalo něco se síťovou kartou. Ale doposud to chodilo jak má bez problémů.

Nicméně kdyby měl někdo ponětí, že je to třeba něčím jiným tak by se mi to hodilo vědět, abych to rovnou řešil.

Dá se nějak úplně vypnout ten systémový časovač?

Díky
Dagy2 (3153)|30.9.2020 23:01
"systémový časovač" sa dá vypnúť do tej miery, že nebude sťahovať SFI/EPG, ISIPRO, DVB-T/C a web linky. Ale prijímač v každom prípade zapne a overí či je k dispozícii nový SW. Toto sa vypnúť nedá.
Ferin (198)|1.10.2020 13:36
Komunikace s NASem blbne i mě. Relativně často mi to hlásí, že NAS je prázdný. Dřívě prakticky ve 100 % případů pomohlo, že jsem změnil filtr (z přehratelných souborů na veškeré soubory), dnes to pomůže jen málokdy a musím STC natvrdo resetovat. Což je v případě, že se současně nahrává, problém.
Další věc je, že STC+NAS často blbne u nahrávek učiněných z kabelovky. Hlásí to, že nahrávka má 0 minut a obrazovka je černá. Dříve opět pomohlo chvíli počkat, nejprve naskočil čas a pak se rozjel i obraz. Dnes často čekání nepomůže, navíc i jen kraťučký přechod "kurzoru" přes problematickou nahrávku z kabelu v seznamu nahrávek někdy způsobí, že pak už nejdou přehrát ani nahrávky ze satelitu. Opět nutný tvrdý reset. U těch nahrávek z kabelu pomáhá jejich projetí přes TSdoktora.
ales2 (38)|3.10.2020 16:26
Já už jsem to v Út vyřešil - opět byl nutný tvrdý reset. Stalo se to, že ačkoliv byla síťová karta plně funkční (dle testů v ISIO v nastavení LAN) tak ISIO prostě vůbec nevidělo žádná síťová zařízení, tedy ani NAS. Po reset jsem musel opět nastavit jako cíl nahrávání NAS. Dokonce ani nevadilo, že nedošlo k vyblokování systémového časovače nahrávkou - když jsem nastavil časovač na zapnutí ISIO tak se tak stalo (protože po příjezdu jsem zjistil, že je ISIO zapnuté).
Od té doby to pět funguje bez problémů.

Jinak problémy jak píše Ferin jsem nezaznamenal. Když pominu tento problém, tak za celých téměř 1/4 roku co nahrávám na NAS jsem zažil jen asi 1 nebo 2 vadné nahrávky, kde těžko říct jestli to souviselo s nahráváním na NAS.
Prostě musím počítat s tím, že NAS je třeba čas od času tvrdě resetovat, protože jinak není schopen běžet v kuse bez poruchy.

Dokonce mam dojem, že jak jsem začal nahrávat na NAS, tak možná zmizely některé problémy co jsem předtím pozoroval při nahrávání na interní HDD. Konkrétně:
- Když jsem nahrával 2x za sebou ze stejného kódovaného kanálu, tak ta druhá nahrávka měla omezenou platnost na tuším 1/4 roku a nešla exportovat z ISIO ven. Teď už se to neděje.
- Mam dojem, aktivace systémového časovače už nezpůsobuje zablokování časovačů nahrávání.
Oboje by to chtělo ještě pořádně prověřit, hlavně ty věci kolem systémového časovače. Teď na dálku to dělat nechci, protože když systémový časovač zablokuje časovače nahrávání tak to jde spravit jedině ISIO spustit a zase pak vypnout.

Bohužel tvrdý reset ISIO a konfiguraci kam se má nahrávat na dálku nejsem schopen udělat.
Ferin (198)|6.10.2020 11:05
Jen pro upřesnění, ve svém příspěvku tím tvrdým resetem myslím tvrdý restart.
ales2 (38)|13.2.2021 20:41
Dobrý den,
děje se mi následující věc. V pražské kabelové síti UPC se mi nenahrává z Pima Cool HD. Kanál jako takový dekódovat jde - je normálně naladěný a po vybrání jde sledovat. Nicméně když nastavím nahrávání časovačem, tak se nenahraje nic - nahrávka má 0B. Stejně tak když dam promptní nahrávání pomocí červeného tlačítka Record na dálkovém ovladači. Ostatní nahrávání funguje bez problémů. Alespoň tedy co se týče kanálů, co mě zajímají - úplně všechny kanály z nabídky vyzkoušené samozřejmě nemam.

Víte prosím někdo o co jde?

Díky
ales2 (38)|15.2.2021 19:56
Ještě doplnění - co jsem koukal, tak ještě na začátku července jsem z toho kanálu nahrával normálně bez problémů.
Dagy2 (3153)|16.2.2021 22:27
čo je to kábelová síť UPC? DVB-C alebo DVB-T, kodované niečim alebo bez kodu?
keď píšeš 0B, znamená, že sa záznam spustí - ukazuje to že beží a na konci v zozname je nahrávka s nulovou veľkosťou?
ales2 (38)|17.2.2021 04:08
Síť DVB-C. Kanál je kódovaný, ale když ho chci přes ISIO sledovat, tak ho normálně dekódovací modul otevře - tj. v tom problém není. Nahrávání se tváří jako že běží normálně, ale ve výsledku má záznam nulovou délku a nulovou velikost - prostě se nic nezaznamená.
ales2 (38)|17.2.2021 05:01
Oprava (zapomněl jsem udělat refresh ve file manageru) - záznam nemá nulovou délku v minutách, má délku odpovídající tomu kolik se mělo nahrát (tj. když se mělo nahrávat po dobu 1h, tak má záznam 1h). Nicméně není tam žádný obraz, jen černá obrazovka a ts soubor na disku má pokaždé jen 384kB.
Ferin (198)|17.2.2021 12:02
Toto se mi občas stává s náhraávkami z kabelovky i za setelitu. Ale jen občas. Je to především, když se nahrává víc věcí (přestože by měl STC zvládat 4 nahrávky současně). Často se přitom i zablokuje sledování nahrávek z NASu (a následně případně i z interního HDD) - poté, co se najede na nahrávku z kabelovky (v prvé řadě nějakou neprojetou TS Doktorem). Záhada.