Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Multimedia Center/Domací kino možnost ovládání přez iPad

Ondra P. (5)|30.10.2014 08:20
Zdravím,

moc se v tomto tématu neorientuji, proto bych rád požádal o radu.
Hledám zařízení , které by bylo možné ovládat přez iPad a aby umožnilo připojení externího disku , na kterém bude muzika , kterou bych rád přez iPad spustil , aniž bych musel zapínat TV.
Vůbec tedy nevím jestli je lepší zvolit nějaké domácí kino (zesilovač, reproduktory) , ke kterému připojím HDD s muzikou a následně to vše budu ovládat dálkově přez iPad, nebo zvolit nějaké multimedia center, které lze ovládat přez iPad a k tomu jen zesilovač a repro.
Jdemi zkrátka o to , abych muziku mohl pouštět z disku i bez zapnutí TV, k tomu tedy potřeba iPadu, abych mohl listovat na HDD.

Na pouštění Filmů mám teď Boxee Box , ale tam skončila už podpora, jiak spokojenost.

Předem díky, snad jsem to nenapsal moc zmateně.
KamilZ (10277)|30.10.2014 08:29
Zásadní otázka je, jestli máš teď rozumný zesilovač/AVR? Pokud ano, stačí Ti nějaké MMC s podporou pro iPad. Pokud ne, tak můžeš koupit AVR, každý lepší model tohle umí, třeba Onkyo: https://itunes.apple.com/us/app/onkyo-remote-2/id475639098?mt=8

Další varianta je např. použít NAS, který budeš mít zároveň i jako úložiště (rozhodně lepší jak externí HDD): https://www.synology.com/en-us/dsm/5.0/multimedia

Prostě možností je spousta.
Ondra P. (5)|30.10.2014 08:52
No zesilovač a repro mám starší, kvalita průměrná. Možná by to za výměnu stálo, tedy vzít nějaký domací kino, kreté má funkční ovládání přez iPAD, alespoň bych tak nemusel zapínat dvě zařízení. Bude to ovládat i manželka , takže jednoduchost je vítána.

NA Onkyo podívám co mají za produkty, jestli to ovládání je ozkoušené a dostanu se tam na externí disk, přez iPAD.

Synology je pěkný, jen k tomu bude potřeba další zařízení, nemá to audio výstup.
KamilZ (10277)|30.10.2014 08:59
RoPo (6061)|30.10.2014 09:25
K Onkyu a ovládání. Tuto aplikaci používám na Androidu, iPadu, iPodu a iPhonu s Onkyo AVR. Bez problémů.

Nicméně stejně nejvíc používám iPad + AppleTV (kvůli AirPlay) + AVR (jen jako AVR) a poslouchám rádia a hudbu z internetu (Spotify, Deezer, Youtube, atd... atd...).

Pokud nechceš pořizovat AppleTV kvůli AirPlay, tak k Onkyu lze přikoupit Onkyo DS-A5 (který je však dražší jež AppleTV a neumí navíc to, co AppleTV) pro potřeby funkce AirPlay. Hloupé je, že Onkyo DS-A5 má starý konektor pro iZařízení a ne Lightning konektor. Šlo by vyřešit kabelovou redukcí.
Některé jiné značky AVR mají podporu AirPlay již zabudovanou.
Ondra P. (5)|30.10.2014 15:34
[QUOTE=KamilZ;498561]...[/QUOTE] super , čím dál více nad tím přemýšlim

[QUOTE=RoPo;498562]...[/QUOTE] no splňuje to , to co potřebuji, jen ten zesliovač je klasického formátu, že se mi nevejde do skříňky pod televizi, potřebuji o trochu nižší :( ale to je takovej detail spíš.

ještě jsem koukal , že dobré ovládání má i Philips