Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung HT-H7500WM - Blu-ray zkušenosti

ivoseg1 (7)|16.11.2014 16:25
Dobrý den,

ovládaní tohoto přístroje je velice pomalé. Za ty peníze bych očekával okamžité reakce, po zmáčknutí tlačítka na dálkovém ovládaní.
Při využivání multimediálního zařízení, budete muset obrnit trpělivostí. Například při najetí do aplikace youtube si rozmyslíte, že chcete přepnou na rádio, naprosto nemyslitelné. Anebo si pustit rádio a k tomu si prohlížet fotky z disku... na toto můžete úplně zapomenout.
Nedá se ani žádným rychlým způsobem najet někam na střed filmu. Posouvá se dopředu velmi pomalu.

Toto se Samsungu vůbec nepovedlo, lituji, že jsem to kupoval.
vivid.sk (11472)|16.11.2014 18:19
Ak nie si spokojny, vrat. Mas na to 14 dni. Kupit si AIO a cakat od toho okamzite reakcie ako z PC je trosku mimo realitu. Koniec koncov, vzdy si mozes pripojit zariadenie, ktore to zvlada lepsie. DK ma (nastastie) HDMI vstup(y).
ivoseg1 (7)|16.11.2014 23:49
Už to mám dýl jak měsíc, takže to vrátit nemohu.
Dle tvé reakce mě mrzí, že my, jako koncoví zákazníci ani nemůžem čekat, že by se na trhu ukázal nějaký solidní multimediální výrobek.
Připadá mi to, že v dnešní době kupujeme akorát sliby.
KamilZ (10277)|17.11.2014 07:05
Když se koncový zákazník nechá zmasírovat jen reklamou, tak to podle toho vypadá. Chce to trochu toho zdravého a rozvážnosti. Navíc pokud jsi to kupoval v obchodě, mohl jsi si to vyzkoušet. Pokud po inetu, měl jsi na to 14 dnů. AIO je jedna z nejhorších voleb, jsou tam kompromisy naprosto ve všem a nic to neumí pořádně. Ostatně, primární úkol je přehrávání BD a teoreticky zvuk, Ty po tom chceš ještě funkci počítače a možná by to mohlo mít vodotrysk.

Ve zdejších diskuzích by jsi se dočetl, že prostě ani TV, ani jiná podobná zařízení nejsou počítače, navíc Ti kdykoli můžou věci jako Youtube přestat fungovat (stačí malá změna na straně poskytovatele). Na takové použití si kup nějaké zařízení se Androidem, za pár šupů a s podstatně větším komfortem a možnostmi.

- na rozumný zvuk je AVR + repro (15000,- Kč), http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi/3235-yamaha-htr-4066-a-yamaha-ns-150f-5-0-set
- na přehrávání Bluray je BD player (2000,- Kč), [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- na přehrávání multimediálního obsahu je MMC (1500,- Kč): [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- na smart kraviny je Android (2000,- Kč), [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pozn: časem (ještě to asi není to pravé ořechové, není to zcela odladěné) varianta MMC a smart může být SW4 (2200,- Kč) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Tvé AIO to vše kombinuje a výsledek tak také vypadá. Navíc to máš strašně předražené. Výše uvedené komponenty sice představují základ, ale v celkové ceně cca 20000,- Kč přestavují podstatně vyšší poměr cena výkon, protože jejich možnosti, schopnosti a zvukový projev je zcela někde jinde, jak u Tvého AIO za cca 15000,- Kč. Navíc se dá kdykoli libovolná část obměnit, dá se doplnit plnohodnotná externí klávesnice s touchpadem pro pohodlné ovládání internetu apod. A většina lidí ani nepotřebuje BD player, protože dnes už nikoho nebaví se hrát s disky (stejně jako s CDčky), takže mají vše pouze už jen v souborech. Když vezmu variantu s SW4, tak jsem bez BD playeru na nějakých 17000,- Kč.
ivoseg1 (7)|2.9.2015 11:05
Díky za radu, ta Yamaha vypadá velmi dobře. Problém je, že máme malý byt a jsem donucen používat jedno malé zařízení a malé reproduktory. S tím souvisí i to, že nemůžu pouštět hudbu nějak hlasitě, takže zvukovým projevem mi to stačí. Kdybych bydlel v baráku, tak bych si pořídil čtyři zařízení s velkýma roproduktorama.

Jen mi prostě vadí to zdlouhavé ovládání toho domácího kina, je to strašně pomalé. Po téměř roce používání, jsem na Samsung totálně naštvaný, že takové výrobky vůbec dali do prodeje.
Příklad: propojení se síťovým diskem není vůbec problém, ovšem po každém zapnutí AIO se musím proklikat složitou strukturou, než se dostanu do složky s hudbou nebo filmem. Přitom by stačilo mít možnost existence ikony volitelného zástupce. Samsung tam jen nasáčkuje nesmyslné ikony napevno, které snad nikdo nepoužívá.