Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rozdělení VOBu na menší než 2GB???

imported_Mrk (11)|13.6.2005 13:20
Zdravím,
poraďte mo pls někdo...už v tom tápu delší dobu...snažim se dostat domácí video na DVD aby šlo přehrávat na stolním přehravači...už jsem skoro všecičko zvládnul, ale zasekl jsem se při vypalování...programem Canopus (mám jen ten převodní Canopus) si přesypu sestřihaný DV AVI do VOBu a těch dalších souboru které se automaticky vytvoří ve VIDEO_TS (*.ifo a myslim *.pub), ale problém je nasledující...pracuji asi z 1hodinovým zaznamem a výsledný VOB má skoro 4,6GB což mi hlásí NERO 6.3.0.3 při pokusu vypálit kompilaci "DVD Video" že to bere jen VOBy menší než 2GB...zkoušel jsem několik variant jak to vyřešit...nastavil jsem v Canopusu vysledný VOB menší než 2GB, ale to pak byla špatná kvalita...pak jsem zkusil nechat výslednou velikost 4,6GB a rozdělit na několik medií (3xDVD-R), ale tím jsem vytvořil 3 x VIDEO_TS což zase nevím jak spojit do jednoho VIDEO_TS tak aby jednotlivé VOBy na sebe nasedaly...(s tím bych potřeboval poradit)...nebo mě ještě napadlo jestli to neumí IFoEDIT...tak že bych si v Canopusu vytvořil výsledek 1 x *m2v a 1x *wav a spojil to v IFoEDITu ale nevim jestli IFoEDIT umí výsledek rozdělit na na několik VOBů pod jedním VIDEO_TS...(s tím bych taky potřeboval poradit)...nebo je možná řešení v tom Canopusu, v nastavení, ale nikde sem tam nenašel volbu sesypat do jednoho VIDEO_TS jen rozdělení na několi medií...možná, že to sloučení několika VIDEO_TS do jednoho VIDEO_TS jde jednoduše přepsáním výsledných VOBů např: VTS_01_00.vob ...VTS_01_01.vob a překopírováním do jednoho, ale neznám ten klíč jak to udělat správně, jelikož problém nastal v těch dalších souborech *.ifo a *.pub...koukal jsem se na originál DVD a prostě mi to nějak nedocvaklo jak to přepsat aby to fungovalo...NERO při kompilaci DVD Video jakejkoliv pokus hlásilo že max 2GB nebo že je tam neplatnej soubor nebo ať to vypálim nějakym systemem UDF nebo UGF (teď přesne nevi m) což zase hlásilo, že výsledek kterej vypálí nebude fungovat na stolním DVD...a taky že nefunguje...Je to takovej pro mě začarovanej kruh a tak prosím někoho kdo stím má zkušenost o radu...možná že řešení je někde úplně jinde a nebo možná budu potřebovat nějake prográmek??? Předem děkuji za odpověď...
Pitomec (10211)|13.6.2005 14:35
To už jsem někde četl...
imported_Mrk (11)|13.6.2005 14:41
Joo...radils mi na grafice.cz, ale pořád v tom nemám ouplně jasno i sem se tě tam pak něco ptal, aleneodpověděls...
Bylo to...
Pitomec: Díkys...vyzkouším...ale chápu to spávně, že dojde k rozdělení na několik VOBů a né ke zmenšení na jeden 1GB a nekoukatelnej???
Pitomec (10211)|13.6.2005 14:45
Každý authoringový soft si vstupní soubor automaticky naseká na VOBy <1GB. Takže 4GB vstupní m2p soubor budou ve výsledku 4 VOBy, každý po 1GB.
imported_Mrk (11)|13.6.2005 14:48
Pitomec: Díkys...to je přímá odpověď na kterou jsem potřeboval... :-!!!
imported_Mrk (11)|13.6.2005 15:25
Takže už v tom mám jasnějc...Když do IFoEditu pošlu velký M2V+AC3(MP2)+SUP (max 4,35GB...velikost Video DVD) tak vysype 1GB VOBy v jednom VIDEO_TS ...snad...

Díkys všem za odpovědi...
Trent (314)|13.6.2005 20:09
tak to je ine double... pred 2 minutami som to cital na grafika.cz... :-E
imported_Mrk (11)|14.6.2005 10:26
Zdravim, včera jem sem psal ten přednouhej dotaz na téma rozdělení VOBů na menší...dostal jsem radu, prohnat výslednej velkej VOB z Canopusu ProCoderu přes DVD Shrink,že prej to umí rozdělit na několik VOBů pod jedním VIDEO_TS což je pravda a dokonce i zmenšit...ale když jsem to tímhle způsobem udělal a pak dal do stolního DVD, tak jsem koukl jen na ořízlej obraz filmu jako kdyby to bylo zvětšený a na obarzovku se to nevešlo???...v tom Canopusu jsem to poslal do VOBu 720 x 576 ...je v tomhle zakopanej pes???...mám to zmenšit??? Stím by se předci ale DVDéčko mělo poprat, ne??? Poradte mi někdo pls...dneska to zkusím tim druhým způsobem přes IFoEDIT...
Whitejoker (616)|19.6.2005 22:22
Hlavní problém máš někde v masteringu - máš někde aktivovanou volbu "Nevytvářet kompatibilní VOBy o velikosti 1 GB" nebo tak něco. V každém programu se to jmenuje jinak a je to schované jinde.
I DVD Shrink tuhle zhovadilost obsahuje.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ale slušný authoringový soft by to měl standardně dávat do VOBů menších jak 1 GB
Když to zůstane větší, některé přehrávače by s tím mohly mít problém.
Bohužel s tím má asi problém i Nero, které se chce důsledně držet té zpětné kompatibility se staršími standardy.
Co je nad 2 GB nero považuje za data a odmítá je jako taková zapsa na DVD (max. velikost datového souboru na DVD je právě ty 2 GB
BOBA (590)|20.6.2005 13:15
Hlavní problém máš někde v masteringu - máš někde aktivovanou volbu "Nevytvářet kompatibilní VOBy o velikosti 1 GB" nebo tak něco. V každém programu se to jmenuje jinak a je to schované jinde.
I DVD Shrink tuhle zhovadilost obsahuje.

Pokud vím, tak Shrink toto nemá defaultně nastaveno.Rovněž Alcohol a Decrypter. Pokud potřebuji pracovat s DVD dále, tak mi jeden VOB vyhovuje.
Whitejoker (616)|20.6.2005 15:26
BOBA Měl jsem blbý link na obrázek.
Ve Shrinku by mělo být defaultně zapnuté rozdělování na části menší než 1 G (také to Shrink doporučuje).
S většími VOB-y se možná lépe pracuje v některých programech, ale některé playery s tím můžou mít problém. Nero s tím má problém asi taky, když to nechce pobrat.
Pro MRK-a bude tedy lepší (pokud chce používat Nero) to autorizovat rovnou do těch 1 G VOB-ů. Nebo (když už to má hotovo) to přemasterovat Shrinkem se zapnutou volbou "split VOB files into 1 GB size chunks"
BOBA (590)|20.6.2005 17:35
Souhlasím s Tebou ve všem. Taky to tak dělám. :-)