Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

MMC do 100eur

Fidko (25)|16.2.2015 11:14
Zdravim,

zhanam nejak multimedialne centrum do cca 100€. Podmienkou je pozicia pre 3,5" HDD a moznost manualneho importu tituliek. Urcite potesi Wi-Fi a YouTube , ale v krajnom pripade si to viem zariadit inak. No a hlavne funkcny SW. Som nenarocny pouzivatel, ziadne streamy z media centra a podobne nepotrebujem. Problem je, ze najst dnes MMC v slusnej cene so stabilnym fw je skratka velky problem. Nebranim sa bazaru.

Mne osobne sa pozdava Ac Ryan PlayOn HD ktory kde tu vidim v bazaroch, ale neviem ako su na tom s importom tituliek, teda ci to vedia.

Pripadne planujem kupu Evolve Blade DualCorder HD, ale ten ma udajne tragicky SW.
No a tiez Eaget M6 a M7, ale tu tiez neviem, ci zvladaju ten import tituliek. Vsetko toto su uz len bazarove kusky, kedze v predajniach su uz davno nedostupne.


Vo vybere som pokrocil a z bazaru sa viem dostat k
Evolve Blade DualCorder HD - 65€
Xtreamer Prodigy Black - cca 90€

Problem je neslavny FW, ale neviem ako je to ms poslednou verziou. Mate nejake tipy ?
KamilZ (10277)|16.2.2015 12:33
[QUOTE=Fidko;508340]a moznost manualneho importu tituliek[/QUOTE]Co si pod tím mám představit? Takovou funkci neznám.
Fidko (25)|16.2.2015 12:38
No, idealne by to malo fungovat tak, ze si rucne vyberiem titulky z HDD ktore sa makju naimportovat a prehrat pre aktualny film. Udajne to ale dnesne MMC vedia aspon tak, ze pokial su v jednom adresari s filmom, prehravac ich nacita. Pre mna je dolezite aby som nemusel titlky premenovavat podla filmov a v idealnom pripade aby som mal moznost pouzit tych tituliek viac (rozne jazyky).
KamilZ (10277)|16.2.2015 12:43
OK, už je to pro všechny rozumně vysvětleno a popsáno (a i já to chápu :D ).

K Xtreameru Pro - pokud vím, tak nikdy ze stínu špatného FW bohužel nevykročil. Problémy byly ale myslím převážně s DVB-T tunery.
Fidko (25)|16.2.2015 12:48
Teraz myslis PRO, alebo Prodigy ? Udajne je problem aj s webovymi funkciami ktore nepotrebujem, ale YouTube by mi urobil radost.

Co to Evolve ? Nepaci sa mi design, ale clovek si nevyberie .. :-\
KamilZ (10277)|16.2.2015 13:16
Omlouvám se, myslel jsem Prodigy (Pro nemělo tuner, ale blbě jsem to lenoch zkrátil).
Fidko (25)|16.2.2015 13:20
Aj u prodigy ma tuner len ta Black verzia, ale ten je nepodstatny.
vivid.sk (11472)|16.2.2015 13:32
[QUOTE=Fidko;508348]... ze si rucne vyberiem titulky z HDD.[/QUOTE]
[QUOTE=Fidko;508348]Pre mna je dolezite aby som nemusel titlky premenovavat podla filmov[/QUOTE]

Aj ked sa to zda ako uplne samozrejma vec, drviva vacsina lacnych MMC to neumoznuje. Co je celkom nepochopitelne aj pre mna, pretoze z programatorskeho hladiska je takato moznost v UI minimalne narocna na pracnost. Vo vlakne o Med8er MMC sa objavila informacia, ze tieto MMC (uz! :D) tuto funkcionalitu podporuju. Odporucam ti prebehnut si dane vlakno, neviem ci to nebude nad financny limit.
Fidko (25)|16.2.2015 14:36
Presne ako hovoris :-\ Pre mna ako programatora je to absurdne a povazujem to za zaklad. Mat tuto moznost v TV, MMC ani neriesim. V kazdom pripade, asi vezmem to Prodigy. Na Alze som narazil na aktualnejsi komentar a s novsim FW je to vraj slusny prehravac a 90€ za Black este v zaruke nie je najhorsia suma. Ked to nevyjde, predam to, obetujem dalsiu stovku a poskladam HTPC.

Ospravedlnujem sa za mnozstvo preklepov, nie som dementny, len pisem z tabletu :-)
tdlmarek (1566)|16.2.2015 14:41
[QUOTE=Fidko;508348]Pre mna je dolezite aby som nemusel titlky premenovavat podla filmov a v idealnom pripade aby som mal moznost pouzit tych tituliek viac (rozne jazyky). [/QUOTE]
Tohle se obvykle řeší tak, že se jednotlivým titulkům dávají různé přípony dle jazyku. Např.:
nazev-filmu.mkv
nazev-filmu.en.srt
nazev-filmu.cs.srt

Pokud takovéhle konvence fungují, v podstatě není důvod pro manuální procházení a výběr tituků. Takže naopak jako programátor dokážu pochopit, proč tím vývojáři neztrácejí čas.
Sealex (290)|16.2.2015 14:51
A co třeba to řešit takto:
RaspBerry Pi 2 B (za 1000-1500 Kč) (viz samostatný topic) na něm KODI, kde pokud řešíš nějaké streamy a externí služby, je největší pravděpodobnost, že to bude fungovat (vše kolem titulků samozřejmě zvládá)
- přes USB připojit v šuplíku HDD
- nebo koupi levný NAS (za 1800 + disky) a mít to univerzálně pořešené např. na dva disky tento: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fidko (25)|16.2.2015 14:52
No napriklad v TV mi to nefunguje a na PC je bezne, ze si pouzivatel titulky prida k filmu rucne (pretiahnutim do okna prehliadaca). Za predpokladu, ze by sa nazov tituliek nemusel zhodovat s nazvom filmu a stacilo by, ze su v rovnakom adresari je to v poriadku, ale ak by som mal teraz premenovavat titulky ku vsetkym 300 castiam Stargate ...

Okrem toho, dnesne centra maju xy zbytocnosti a moznost browsovat v titulkach je praca na 10 minut.

Problem s externym suplikom je ten, ze 3,5" HDD vyzaduje externe napajanie a Box ktory mam ja nedokaze HDD pri necinnosti vypnut, takze ho musim vypinat a zapinat manualne co samozrejme nie je neriesitelny a dokonca ani velky problem, ale ak uz mam do toho nieco investovat, nejaky komfort navyse by potesil.
tdlmarek (1566)|16.2.2015 17:27
[QUOTE=Fidko;508368]na PC je bezne, ze si pouzivatel titulky prida k filmu rucne (pretiahnutim do okna prehliadaca).[/QUOTE]
A tohle je právě to, kde se (podle mého názoru) pleteš. Dnes je běžné, že se titulky loadují automaticky, protože se za ty roky už ustálily nějaké konvence ohledně jejich pojmenovávání a formátování. Díky rozpoznatelnému kódu jazyka pak mohou v přehrávači fungovat takové věci, že automaticky loaduje třeba české, pokud nejsou tak anglické, a až potom další v řadě apod. Ručně jsem titulky naposled vybíral tak před 8 lety, v dávných dobách codec packů a jiných obludností. Softwarové přehrávače si možnost manuální volby drží pro takové speciální případy, jako když si chci např. k filmu uloženém jako DVD (read-only) načíst titulky zboku.

Nerad bych vyzníval nějak útočně nebo ti říkal, jak to máš dělat. Jenom se snažím osvětlit, jak to dělá většina světa, což má zpětně vliv i na GUI a funkce přehrávačů.

Přehnaný příklad: Já se samozřejmě můžu rozhodnout, že třeba chci mít filmy rozsekané po kapitolách na jednotlivé soubory. Pokud ale takhle půjdu vědomě proti proudu, nemůžu se pak divit, že ne každý software mi v tomhle půjde naproti.

[QUOTE=Fidko;508368]ale ak by som mal teraz premenovavat titulky ku vsetkym 300 castiam Stargate ...[/QUOTE]
Pokud jsou pojmenované nějak rozumně (= srozumitelně pro automatické zpracování), tak spustit jednoduchý mass-rename je otázka pár minut.
Fidko (25)|16.2.2015 18:08
O tom sa nechcem hadat, je to samozrejme mozne a ak by to takto fungovalo, bolo by to samozrejme bez problemov, no faktom je, ze som sa to takto snazil pouzivat na svojom TV a boli s tym problemy. Obcas ich neloadlo, takze som musel pripojit disk k PC, najst chybu v nazve, opravit ju a pustit to znova. Ako som povedal, pokial je prehravac schopny pozriet sa do adresara filmu, najst automaticky vsetky srt a mne len ponuknut moznost zvolit si tie ktore chcem, je to v poriadku a dalej to neriesim. Ja sa chcem len vyhnut rucnemu premenovavaniu tituliek v PC. O nic ine mi nejde.

Keby boli, tak by som si nejaky kus kodu napisal aj sam, ale zial, boli tahane cez BS player, takze ziadna logika v ich nazvoch casto nie je.

Co som si ale vsimol, BS player od nejakeho casu premenuje titulky automaticky ...
vivid.sk (11472)|17.2.2015 13:45
[QUOTE=tdlmarek;508382]...[/QUOTE]
Nic proti tomuto prispevku. Len sa mi zda, ze hladas zbytocne sposoby ako ospravedlnit absenciu niecoho, co ma byt samozrejme. A to bez ohladu na to, ci to pouzivas bezne, pozijes len zriedka (v pripadoch, ked tie titule su z nejakych "historickych" dovodov pomenovane inak) alebo to nepouzijes nikdy.

A asi nebudem hovorit len za seba, x-krat som toto potreboval, takze nejake obhajovanie programatorov ze "toto musis dodrziavat, inak to nepojde" je uplne mimo misu. SW sa ma prisposobovat potrebam uzivatela, nie naopak.
Prave preto tu (vacsina) nadavame na interne playere TV, pretoze ak mame tolerovat jeden nedostatok, budeme tolerovat aj dalsie? A kde je potom hranica toho, co sa este da tolerovat a co uz nie? Pre mna ma mat optimalne MMC presne taku funkcionalitu, aku pozadujem. A napriklad ani XBMC/KODI nema funkcionalitu, na ktoru som bol dano zvyknuty pri MV2 Playeri (z cias Win95). Napriklad sfleku: dualne titulky, externa audio stopa, vertikalne upravenie pozicie titulkov podla poziadavky daneho filmu. A nasiel by som aj dalsie.
tdlmarek (1566)|17.2.2015 16:44
A kdo diktuje, co má být samozřejmé a co ne? Já tu pořád vidím jenom váš subjektivní názor, který se bohužel neshoduje se současnými trendy.

Možná jsem se nechal příliš unést vlastními preferencemi, takže to vyznívá jako obhajoba. Dokážu se totiž vžít do kůže vývojáře, který software vyvíjí dle vlastních představ a kromě přidávání nových funkcí hledá neustále i možnosti k optimalizacím a odstraňování (dle jeho názoru) nepotřebných částí kódu. Obdobně se tu nedávno řešilo, že nejnovější verze PowerDVD už neobsahuje podporu HD DVD, ačkoliv to dříve bez problému fungovalo.

Šlo mi však jen o to, že ty i Fidko jste vyjádřili nepochopení, proč je situace taková jaká je, tak jsem se pokusil uvést její vysvětlení (ne obhajobu). A možná trochu vyprovokovat otázku, zda je skutečně problém v softwaru, nebo jestli náhodou nemám jen zastaralé návyky, které by šlo snadno změnit a ve výsledku dosáhnout vyššího komfortu.


Jestli je lepší mít titulky načítané automaticky, nebo je mít odložené bokem, to bychom mohli diskutovat spíš někde u piva. Stejně jako třeba jestli je lepší .flac nebo .ape, nebo jakým způsobem je nejvhodnější svá data zálohovat. To bych tu ale dál nerozebíral, protože se od původního dotazu dostáváme už někam úplně jinam.
vivid.sk (11472)|17.2.2015 18:26
[QUOTE=tdlmarek;508462]A kdo diktuje, co má být samozřejmé a co ne?[/QUOTE]
Uzivatelia.


Trendy su jedna vec, prax je vec druha. Prave preto existuje dopyt po menej standardnych funkciach v mainstreamovych playeroch (Kodi). A to napriklad uz spominana podpora externej audio stopy.
Mozes reagovat na poziadavku -> zbytocnost, zmuxuj si to a vybavene. Ale to je spiatocnicke myslenie. Potom mozme ostat pri funkcionalite, ktore nam ponukaju nase "mudre" TV a neustale sa im prisposobovat vo funkcionalite, ktoru povazuje niekto za dostatocnu. Ved z 90% to vie vsetko. Dobry player vsak robi tych dalsich 10%.

[QUOTE=tdlmarek;508462].. hledá neustále i možnosti k optimalizacím a odstraňování (dle jeho názoru) nepotřebných částí kódu[/QUOTE]
Preco tato funkcionalita nezmizla zo ziadneho pouzitelneho sw media playera v ramci "optimalizacie kodu"?


[QUOTE=tdlmarek;508462]...nemám jen zastaralé návyky...[/QUOTE]
Argumentovat navykmi je nezmysel. Je to funkcionalita ako kazda ina.
Plutotype (717)|17.2.2015 19:13
@Vivid
Súhlas s tým, že každé MMC alebo HTPC by malo byť užívateľsky čo najjednoduchšie. Niektorí sa mi zdajú už trochu nenažraní a chceli by stiahnuť filmy zadarmo s automatickým downloadom a vytvorením zložky, demuxom, derarom a de-isom, stiahnutie media súborov a informácii, automatickým stiahnutím "správnych" tituliek, narovnaním fps tituliek, posun tituliek a ešte aj vyhľadanie českej audio alebo slovenskej stopy na pirátskych serveroch a automatická detekcia ich dĺžky, fps a pod. A automatický load ak je v rovnakej zložke.

Ak toto sú tí užívateľia o ktorých píšeš, tak je mi všetko jasné. :-)
tdlmarek (1566)|17.2.2015 19:18
@vivid.sk
Jak jsem řekl, nehodlám se tu pouštět do vzájemného přesvědčování o tom, jak je která funkcionalita užitečná nebo jak by měl kdo své MMC ovládat. Padla tu otázka, proč tolik zařízení tuto funkcionalitu nemá, dal jsem odpověď dle svých zkušeností. Víc nemám, co bych k tomu dodal.
ai (2993)|18.2.2015 00:16
[QUOTE=tdlmarek;508382]Dnes je běžné, že se titulky loadují automaticky, protože se za ty roky už ustálily nějaké konvence ohledně jejich pojmenovávání a formátování. Díky rozpoznatelnému kódu jazyka pak mohou v přehrávači fungovat takové věci, že automaticky loaduje třeba české, pokud nejsou tak anglické, a až potom další v řadě apod. Ručně jsem titulky naposled vybíral tak před 8 lety, v dávných dobách codec packů a jiných obludností. Softwarové přehrávače si možnost manuální volby drží pro takové speciální případy, jako když si chci např. k filmu uloženém jako DVD (read-only) načíst titulky zboku.[/QUOTE]
Ten tvuj "specialni" pripad muze byt pravidlem v jistych domacnostech. Dneska mas dost manzelstvi nebo jen souziti dvou, kde se nemluvi cesky. Ja mam filmy na DVD, ktere bych rad pustil, ale nemaji anglicke titulky, takze to vetsinou musim prevest na jeden file a pak pridam odnekud stahnute titulky. To te po par filmech prestane bavit. Take bych uvital, kdyby pridani titulku k cemukoliv bylo jednoduse volitelne.