Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Náhrada poskytovatele za Skylink

MrPierc (131)|25.2.2015 14:04
Dobrý den,

kamarád má vlastní parabolu a satelit značky Strong (nevím přesný typ). Kvůli špatnému signálu a stále vzrůstající ceně mě požádal, abych se zde zeptal, jaké jsou dnes alternativy.
Je nějak omezen svou polohou při výběru? Bydlí v královéhradeckém kraji.

Má cenu zkoušet Freesat, Digi TV, CS link? Chápu, že je to o nabídce tv kanálů ale spíše se chci zeptat dle vašich osobních zkušeností = kvalita signálu, servis, výpadky, poměr cena/kanály.
V tomto odvětví se vůbec neorientuji, tak mě hned nekamenujte :-)

Děkuji za rady a postřehy.
Martinez1 (55)|25.2.2015 14:55
MrPierc - pokiaľ je parabola nová, mám na mysli, že si ju kamarát kúpil sám, úplne novú a nie z druhej ruky(môže byť ohnutá a volným okom to nespoznáš...) nemenil by som ju.
Ak si robil montáž sám tam treba nastaviť parabolu nanovo - najlepšie to zveriť firme s príslušným vybavením. Samozrejme to môže skúsiť aj sám, no musí mať na to pevné nervy a kamaráta pri TV. Tiež by mal poznať postup montáže spolu s doťahovaním paraboly.

Elevácia (výška) - výškové nastavenie paraboly. Každá parabola má ociachovaný držiak so stupnicou v stupňoch pre správne nastavenie.

Azimut (azimut) - natočenie v smere sever – juh, klasický azimut podľa kompasu.

LNB skew (polarizačný uhol) - sklon polarizačnej roviny, natočenie LNB v držiaku. Ak stojíš pred parabolou, v smere hodinových ručiek sa nastavuju záporná rotácia, a v protismere hodinových ručičiek sa nastavuje kladná rotácia.
Malá pômocka :
http://www.dishpointer.com/

Ak sa rozhodne meniť parabolu má na výber napr. FUBA, GIBERTINI...
Niečo podobné sa riešilo aj tu :
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38517-kvalita-signalu-novych-HD-programov-skylinku/page3

Ja osobne mám SKYLINK, momentálne mi vyhovuje až na pár smolných riešení no ale je to tak.
Viacej si prečítajte tu :
http://www.skylink.sk/na-stiahnutie-28.html?lang=sk myslím prehlad frekvenciou, prehlad balíčkov a samozrejme informácie o servisnom poplatku...bude vyšší od apríla, no čo už.
azimut_ses_astra.jpg vyska_ses_astra.jpg polarizacni_uhel_ses_astra.jpg
Dagy2 (3153)|25.2.2015 15:33
1/ Existuje jeden zásadný rozdiel medzi Skylinkom a zvyškom sveta. a tento zatiaľ u mňa prevažuje nad všetkým ostatným.
Keď zajtra si rozmyslím že prejdem od TV ku knižkám tak už viac nezaplatím ani korunu.
keď si zajtra rozmyslím, že chcem večer porno alebo futbal tak za 5 minút to kartou zaplatím hneď to beží a mám to len na mesiac.
keď je problém po dlhšom nepoužívaní urobím si refreš sám.
U zvyšku sveta než skončíš, tak pekne doplatíš napr. 24 mesačnú viazanosť, alebo u takého Mágio od telecomu napríklad platíš aj vtedy keď sa presťahuješ a oni tam službu nemajú. Keď chceš rozšíriť, podpíš zmluvu a za týždeň-dva možno pozeráš (aspoň u t-comu u nás je to tak), na nižšiu to nejde.

2/ špatný signál u skylinku neexistuje. Rovnako ani u ostatných, pokiaľ teda nebýva 2 metre od mrakodrapu alebo má otočené okná na sever. Špatně môže mať nastavenú sústavu alebo zvolené nevhodné prvky - od antény (mäkká, malá, zle umiestnená, na veternej strane) zle nainštalovaný koax, (ohyby v koaxe, dĺžka koaxu) alebo prijímač so "zlou citlivosťou". Úplne rovnako to bude platiť ale u každej sat platformy.
Je fakt, že tu kolega vymenil 80-ku za 110 (asi príliš citlivý a príliš drahý prístroj) ale nikto iný nemenil a väčšina tu beží na 80-kach niekoľko rokov. To, že sa zvyšujú nároky na presnosť nastavenia, správnu inštaláciu a slušný prístroj (nerovná sa drahý) je pravda, ale rovnaký trend je u všetkých platforiem.

3/ zdražovanie - to je taká fráza, ktorá sa neustále omiela dokola. Ano nie je to zadara ako sľuboval pôvodný majiteľ. Ale spočítaj si ostatných plus vezmi v úvahu bod 1/ a uvidíš že nakoniec skončíš úplne inak

4/ CSlink = Skylink
freesat, digi - treba si pozrieť ponuku a zistí či sa mu to vyplatí. anténu otočiť nie je problém. Nevýhodu vidím v pozícii 0.8W pretože je ďaleko od 19.2E a 28.2E ktoré používam, takže potom 2 paraboly alebo motor - to zase nejde pre nahrávanie.

niekto iný to urite uvidí úplne inak.
bastlir (3245)|25.2.2015 18:18
[QUOTE=MrPierc;508927]..... Bydlí v královéhradeckém kraji. ....Freesat, Digi TV, CS link?...... [/QUOTE]

Bez sáhodlouhého "školení": Je ve střední Evropě jedno, kde máš parabolu. Optimální příjem máš z pozic 13°E, 19,2°E a 23,5°E, kde je i Skylink.
Takže i z dalších výše uvedených důvodů bohužel nám v podstatě nezbývá než Skylink. Přeji mu brzkou a plnohodnotnou konkurenci!
KamilZ (10277)|25.2.2015 19:39
[QUOTE=MrPierc;508927]Kvůli špatnému signálu[/QUOTE]Nesmysl, viz kolegové.



[QUOTE=MrPierc;508927] a stále vzrůstající ceně[/QUOTE]Myslí, že tohle někde za tak mrzký peníz pořídí, obzvláště HD?[SPOILER][/SPOILER]
MrPierc (131)|6.3.2015 08:35
Děkuji za rady i návody - pomohli jste mi si rozšířit obzory. Buď kamarád vyzkouší levnější nabídky od konkurentů nebo zkusí znovu ladit.
interfernet422 (1575)|6.3.2015 12:53
I když nad skylinkem hodně lidí frflá, stejně nikdo nemá konkurenceschopnou nabídku co se týče HD programů a operativy s ohledem na placení. Dagy2 to shrnul skvěle. Platím jen servisní poplatek, oproti terestrickému příjmu mám navíc jen slováky a pár programů. Když začne třeba wimbledon, nebo jiný sport co je na sportovních kanálech, tak kartou zaplatím program Multi7, vyberu 7 HD kanálů a koukám za 10 minut. To ti zatím nikdo jiný nenabídne. A mít desítky programů - reálně kolik z nich je ke každodennímu sledování...
Kamarád ať si nejdříve sepíše co chce vlastně sledovat.
kasr (133)|6.3.2015 14:35
[QUOTE=MrPierc;509538]Děkuji za rady i návody - pomohli jste mi si rozšířit obzory. Buď kamarád vyzkouší levnější nabídky od konkurentů nebo zkusí znovu ladit.[/QUOTE]

Spravne naladit musi aj freesat a digi!
Dreamer (459)|14.3.2015 14:48
Nespomenul sa tu AntikSAT, tu je odkaz na tuto temu:

https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/38227-Antik-zitra-predstavi-svoji-satelitni-platformu

Detaily aj s predbeznym, este nekompletnym zoznamom kanalov:

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Je mozne ze CZ, resp. SK kanaly budu poskytovane aj v ramci vstupneho 99-centoveho balika, ako "test", myslim ze zatial nie je isty start v CR, ale to by sa dalo riesit.

V pripade ze dany kamarat ma len zakladny balik za servisny poplatok, odporucam si zistit aj moznosti DVB-T, uz dnes je ponuka v CR velmi bohata, vratane mnoho kanalov v HD, ak by som zil v CR a nepotreboval premiove kanaly, tak by som rozhodne siel do DVB-T, slovenske kanaly su bieda, 15-min. reklamy, RTVS omnoho slabsie kvalitou programu ako CT, aj ked uz vysiela nieco sledovatelne, velmi casto ide o niekolkonasobne reprizovane programy, ci uz dokumenty alebo vlastna tvorba, navyse ziadny dokumentarny, sportovy, spravodajsky, detsky kanal ako ma CT.