Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Audio z Xtreamer PRO Plus vs Minix Neo X8-H Plus -> Onkyo TX-NR636

xCondor (3)|9.9.2015 10:12
Ahojte.

Momentálně se snažím zorientovat v nabídce MMC pro domácí použití. Primárně mi jde o přehrávání MKV videa v maximálním rozlišení 1080p 2D i 3D + externí titulky, případně BD ripů + občas nějaká muzika (mp3, FLAC). Přehrávání primárně z NAS Dlink DNS-325 2x2TB. MMC chci zapojit přes HDMI kabel do receiveru Onkyo TX-NR636 (5.1) a z toho následně přes HDMI kabel do TV Samsung PDP 51" (přesné označení si nepamatuji).

V současné chvíli se rozhoduji mezi Xtreamer PRO Plus a Minix Neo X8-H Plus. Ještě jsem zvažoval HiMedia Q5 4K3D ale slabší podpora Firmware mě odradila.

Co mi ale není jasné je kdo vlastně zpracovává zvuk.
Je to samotné MMC? Nebo to je receiver? Nebo to záleží na nastavení Passthrought?
V současné chvíli mám konfiguraci reproduktorů 5.1 s tím, že mám možnost do budoucna ji rozšířit na 7.1.

V obou výše zmiňovaných zařízeních jsem našel podporu 5.1 zvuku, s tím že obě zařízení, pokud jsem správně četl mají problémy s DTS zvukem. Pokud jsem to správně pochopil tak tam je nějaký downgrade.
A toto bych potřeboval vysvětlit nebo poradit - dokážu Xtreamru nebo Minixu říct aby zvuk nezpracovával a posílal ho na zpracování do Onkya a Onkyo mi poté rozkóduje zvuk? Pokud ano, tak to je přes nastavení Passthrought?
Nebo to nedokážu a Xtreamer nebo Minix sami dekódují zvuk a posílají do Onkya signál, který receiver už jen přehraje?

Díky za vaše názory a rady.
RoPo (6061)|9.9.2015 12:23
[QUOTE=xCondor;515835]záleží na nastavení Passthrought?[/QUOTE]

Toto je správně.
xCondor (3)|9.9.2015 12:50
[QUOTE=RoPo;515838]Toto je správně.[/QUOTE]

Takže pokud jako výstup zvuku nastavím Passthrought tak mě podpora či nepodpora MMC zařízení (co se týče dekódování zvuku) vlastně nezajímá, protože si dekódování zvuku bude řešit přímo Onkyo Receiver.
rrajnoha (38)|9.9.2015 12:54
Ano u passthrought se jedná o přeposílání datového audio proudu do receiveru a je na něm, zda je/není schopen audio dekódovat. Ale i passthrought musí mmc podporovat - hlavně HD-Audio(TrueHD, DTS-HD...). Ne každé to "umí"-zvládá...
xCondor (3)|9.9.2015 13:01
[QUOTE=rrajnoha;515840]Ano u passthrought se jedná o přeposílání datového audio proudu do receiveru a je na něm, zda je/není schopen audio dekódovat. Ale i passthrought musí mmc podporovat - hlavně HD-Audio(TrueHD, DTS-HD...). Ne každé to "umí"-zvládá...[/QUOTE]

A sakra. To jsem myslel že této podpoře/nepodpoře se vyhnu tím že bude MMC posílat signál přímo do Receiveru a nebude na něj nijak sahat.
U obou výše zmiňovaných zařízení (Xtreamer i Minix) jsem se dočetl o nějakých problémech s DTS zvukem a pokud jsem to správně pochopil, tak to šlo až na úroveň výrobce čipu. Což mi v mém laickém chápání říká že dokud někdo nevyrobí nový čip, tak to žádný Firmware neopraví.

Pokud MMC "neumí" zvukové formáty, tak je "degraduje/překóduje" do jiného zvuku a až poté pošle do receiveru?