Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výměna přijímače a poskytovatele

Mukarin (11)|13.9.2015 18:21
Dobrý den, předem se omlouvám za naprosto laický dotaz, ale už nevím, kam bych se obrátil: před 8 lety jsem otci zakoupil "Satelitní komplet HUMAX CI2 (TT)" (Humax CR-Fox CI...), naladil jsem ho plně svépomocí (internet) a běžel cca 2 roky do zavedení poplatků (po jednorázové platbě mělo být zdarma), poté už se nic neplatilo a používalo jen pozemní vysílání - byl celou dobu odpojen. Nyní jsem opravoval komín a musel provést deinstalaci paraboly i s držákem. Otec si ale zároveň rozmyslel znovuzapojení a chtěl by satelit opět "rozchodit". Můžete mi prosím poradit, jak nyní postupovat - tedy především co pořídit za přijímač (prý bude nyní postupně docházet k vypínání programů, které podporuje , tak abych např. nekoupil něco, co vydrží sotva dva roky...), za poskytovatele (naprosto nenároční divák, bude chtít jednu z nejnižších cenových nabídek, ale nevíme jaký poskytovatel je spolehlivý - Skylinku moc nevěří) a jestli bude zbylé vybavení dostačovat?

Zjednodušeně co potřebuji:
a, Jakým vhodným přijímačem mohu nahradit HUMAX CR-FOX CI, nebo ze kterých (s jakými parametry) zhruba vybírat ?
b, O jakou nabídku v nejnížších cenových relacích poskytovatelů DVB-S bych se měl zajímat (naprosto nenáročný divák)?
c, Bude ostatní současné vybavení z "Satelitní komplet HUMAX CI2 (TT)" stačit ?

Ještě jednou se omlouvám za laické datazy, snad to se mnou přežijete.
Děkuji moc za případné rady.
KamilZ (10277)|13.9.2015 18:39
Tak snadno se z toho nevyvlečeš.

Ad 1) Takovým podle Tvých požadavků (nahrávání apod.), přečti si odkazy z tohoto příspěvku: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?p=375263
Ad 2) To si předpokládám dokážeš srovnat sám, ceníky jsou veřejně dostupné
Ad 3) možná bude třeba nový konvertor

Podle vybraného poskytovatele a přijímače ještě samozřejmě karta + možná CI modul.

Jestli do toho moc nevidíš, tak si kup přijímač doporučovaný poskytovatelem a máš to na jistotu.
Mukarin (11)|13.9.2015 18:45
Dobře,
děkuji, taková odpověď, jako ta Tvá, přijde vhod.
KamilZ (10277)|13.9.2015 19:37
Ještě doplním, že vypínání (resp. omezování) se týká postupného přechodu (zjednodušeně řečeno) z DVB-S/MPEG-2 na DVB-S2/MPEG-4. Všechny dnešní přijímače s MPEG-4 nemají problém.

Spíš mě ale zajímá, proč chceš "oživovat" satelit a platit za to, co máš v DVB-T, což zhruba odpovídá "nejnižších cenových relacích poskytovatelů". Nejnižší balíčky se kupují tam, kde je problém s DVB-T, u DVB-S se vyplatí připlatit na něco placeného a hlavně HD.

Ještě mrkni zde: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Herviga ber s rezervou, spíš si prostě porovnej ceníky s nabídkou. Osobně moc DigiTV nemusím. Většina lidí má Skylink, má nejvíc HD kanálů.
Mukarin (11)|13.9.2015 20:14
Spíš hledám vhodné řešení pro tuhle nastalou situaci - satelit stejně budu muset zpět montovat, pak už se k parabole nikdo lehce nedostane (musel jsem u komínu umístit dočasné "lešení", které zase budu za pár dní po klempíři demontovat). A zároveň by otec chtěl Prima Zoom a případné další podobné tv/pořady. Je mi v podstatě jedno, co tam dám, nebo co s tím udělám. Rád si nechám poradit od od vás, tedy těch co mají přehled. Ptám se proto na rady, co teď s tím, když je otec ochoten investovat cca do 250,- - 300,-/měsíc. Co by tedy pro něj bylo nejvhodnější? Já mu to tam namontuji a nainstaluji dle netu + mohu si půjčit i měřič BLOW Satfinder DSF01 LCD.
KamilZ (10277)|13.9.2015 20:42
V tom případě bych já šel do Flexi 7 http://www.skylink.cz/prehled-balicku/flexi-7 nebo Multi http://www.skylink.cz/prehled-balicku/multi (k oběma je přidáván základ http://www.skylink.cz/prehled-balicku/digital )

Konvertor bych vyměnil za monoblock na 19.2+23.5 a rovnou Twin nebo Quad a stáhnul dolů všechny výstupy, obzvláště pokud se tam pak nedostaneš. Nicméně montovat parabolu na místo, kde se těžko dostává, bych rozhodně nedoporučoval. Bude bouřka a odejde TI konvertor, nebo Ti nějaká vichřice pohne s parabolou, ...
Dagy2 (3153)|15.9.2015 11:24
k problémom s montážou na komíne by som pridal ešte obyčajný mrznúci dážď keď sa vytvorí na LNB ľadový "krunýř" a máš po prijme na niekoľko hodín alebo dní. Strecha alebo komín u mňa len v krajnom prípade...

ešte tiež nič nevieme o tom aký TV používa tvoj táta. Ako píše Kamil skylink má najviac HD programov, pokiaľ má táta 55cm CRT Teslu zrejme ich moc nevyužije ale na druhej strane možno tajne uvažuje o kúpe nového TV.
S kľudným svedomím môžem v tomto prípade doporučiť Samsung s DVB-S2 tunerom modeový rok 2015. Všetky problémy s ladením, mazaním programov, EPG, modulmi, kartami sú minulosťou.
- Prekvapivo výborné a jednoduché ladenie priamo v prijímači (ak hovoríme o jednej-dvoch družiciach)
- prekvapivo výborné triedenie programov (ak hovoríme o 60-100 programoch)
- prekvapivo výborný prehľad pri výbere a prepínaní programov, EPG k dispozícii pre prehliadanie zatiaľ čo možno sledovať iný program
- bezchybná spolupráca s modulom a ICE kartou
skúsenosti u skutočnej lamy, beží základ od skylink ca 2 mesiace bez najmenšieho problému. Bola to výmena z Philips CRT + Amiko SD550
Mukarin (11)|13.10.2015 21:07
Děkuji za rady, parabolu tedy nakonec raději přesunu na stěnu baráku. TV má otec LG 32LE5300 ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ) a chtěl by freeSAT medium HD kartu.
Dagy2 (3153)|18.10.2015 09:01
výborně. Takže podľa môjho laického posúdenia u telky s uhlopričkou 32" nemáš šancu rozoznať HD a SD, navyše keď určite sedí od telky aspoň 3 metre. Predpokladám, že predtým dávno mal CRT 55cm a predstava mať 80cm u LCD bola úžasná. Lenže 16:9 novej telky versus 4:3 CRT telky trocha pomery veľkostí uhlopriečky mení. Je to pre placku TV ktorý platí medzi malé. Rozdiel by poznal len z tesnej blízkosti TV.
týmto som chcel len povedať, že nemá špeciálne význam priplácať za HD programy a výhoda skylinku, ktorý má v základe bezkonkurenčne najviac HD programov tu nehrá príliš rolu.
vráť sa k príspevkom vyššie od Kamila
1/ skylink
A/ Skylink nie je nespoľahlivý prevádzkovateľ. Neviem čomu táta nevěří. Naopak. Všetko roky chodí ako má. Všetky novinky na trhu sa na 99% dostávajú najprv do skylinku, freesat niektoré z nich má po rokoch. Že začal pýtať servisný poplatok vzniklo predajom od vydrbávačov inej firme, holt tak to v dnešnom svete chodí.
B/ Skylink má stále jedinenčnú výhodu - môžeš pružne voliť každý mesiac iný balík, odskúšať si čo chceš pozerať alebo proste nezaplatiť nič (okrem prvotného servisného poplatku) a pozeráš základ. to je dnes asi 30 programov z toho 15-16 v HD za nejakých 60Kč/mesačne. toto okrem DVB-T nemáš u nikoho. (pri výmene LNB za monoblok ďalších 50 serioznych programov z Nemecka)
C/ Navyše ty podľa popisu kartu od Skylinku máš, takže u karty ťa to bude stáť len zaplatiť ročný servisný poplatok a opäť zase bežíš. A stále u základu aj na pôvodnom humaxe. Základ ešte ide v SD aj Prima ZOOM. Takže to urob a nepotrebuješ v prvom kroku meniť nič.
akýkoľvek platený balíček vyžaduje výmenu prijímača za HD/Mpeg4
D/ z platených balíkov je zrejme Multi dostačujúci - 2xNGC, 4xViasaty, Discovery, DokuCS(!!!), Kino Svět. Pokiaľ trochu filmy tak je tam JOJcinema, od športu je tam úplne všetko čo je tu v ČR/SR v ponuke. Za nejakých 300Kč/mes.

2/ freesat
A/ tu máš možnosť buď platiť mesačne po dobu 24-mesiacov. Nemôžeš si povedať, že jeden mesiac chcem iný výber programov alebo HBO na vianoce alebo len základ od budúceho mesiaca
Alebo si kúpiš onú medium kartu, zacáluješ na 6 alebo 12 mesiacov dopredu. ak sa ti to nepáči, je zapltené a nič s tým neurobíš. Ak sa ti pokazí prijímač alebo budeš 2 mesiace preč je zaplatené. Výmena alebo rozšírenie/zúženie programov tu neexistuje.
B/ na množstvo programov budeš môcť použiť tvoj Humax - karta by snáď mala byť stále typu ICE a mnoho programov u freesatu ešte ide v SD/Mpeg2 - treba si to pozrieť na stránke freesatu.

3/ prijímač
A/ zvolil by som niečo jednoduché - osobne Technisat Technistar SIR. Má jednu unikátnu penzistickú výhodu - po naladení všetko uložíš na USB. V prípade akéhokoľvek problému (niečo rozladí alebo len nevie ako z menu kam sa dostal omylom) ho naučíš kde je USB dierka, zastrčí to tam a za 5 sekúnd je opäť v základnom nastavení a pozerá CT1.
Alebo GoSat alebo niečo iné podľa stránky skylinku.
Ak ti viazanosť nevadí a zaviažeš sa, môžeš mať aj tu prijímač za nejakú dotovanú cenu.
B/ freesat - tu by som pre nenaročného diváka zobral možno za prenájom priamo ich prijímač a hotovo. aspoň sa budú musieť starať keď niečo nepôjde.
V prípade karty samotnej je k dispozícii rovnaký výber jednoduchých prijímačov ako pre skylink.

zváž, naštuduj balíky, prípadne daj upresňujúci dotaz