nahravani z VHS pres virtualDub - problem se zvukem
prosim o pomoc
pustil jsme se do prehravani VHS do PC pres VIRTUALDUB
kartu i kompresi jsem rochodil, ale mam problem se zvukem.
buď asi po 40 vterinach se zvuk jakoby zrychli a mluvi se tam jak po dychnuti si heliem,
nebo naopak je zvuk strasne pomalej....
uz opravdu nevim kde co nastavit, uz asni poradne nevim jak docilit toho aby hlas znel jak po heliu...
pustil jsme se do prehravani VHS do PC pres VIRTUALDUB
kartu i kompresi jsem rochodil, ale mam problem se zvukem.
buď asi po 40 vterinach se zvuk jakoby zrychli a mluvi se tam jak po dychnuti si heliem,
nebo naopak je zvuk strasne pomalej....
uz opravdu nevim kde co nastavit, uz asni poradne nevim jak docilit toho aby hlas znel jak po heliu...
ne.
z videa mi jde tento kabel do integrovane zvukove karty
http://img2.exasoft.cz/kabel-propojovaci-jack-cinch_ien3822.jpg
myslim ze bude problem v nastaveni Virtualdubu:
- FSP videa
- nastaveni kompree zvuku
- atd...
z videa mi jde tento kabel do integrovane zvukove karty
http://img2.exasoft.cz/kabel-propojovaci-jack-cinch_ien3822.jpg
myslim ze bude problem v nastaveni Virtualdubu:
- FSP videa
- nastaveni kompree zvuku
- atd...
Tzn., že video nabíráš jiným HW (kartou, převodníkem) než audio (integrovaná zvukovka) byť v jednom PC?
Tak to může být neřešitelný problém. Zamčení videostopy na audio. Nicméně ve VirtualDubu od verze 1.4c je možnost zamčení videa na audio. Zkus si pohrát s tímto nastavením.
zvuk jsem rozchodil
puvodne bylo nastaveni 29,970 fps, to jsem zmenil na 25 fps a jede to.
ted dalsi dotaz.. jak docilim co nejlepsi kvality ?
ani mi nejde o nastaveni komprese, ale o rozliseni- default mam 320 na 240, to je maximum co jde ? video je nahravka z domaci kamery...
puvodne bylo nastaveni 29,970 fps, to jsem zmenil na 25 fps a jede to.
ted dalsi dotaz.. jak docilim co nejlepsi kvality ?
ani mi nejde o nastaveni komprese, ale o rozliseni- default mam 320 na 240, to je maximum co jde ? video je nahravka z domaci kamery...
nahravam so MPEG-4 codec a tam jsem nechal defaultni nastaveni - vychazi mi to na 40 minut 400 MB - jde to nastavit lip aby zustala zachovana kvalita ale byla velikost mensi ?
kdyz zmenim rosliseni, tak mi to nejde- jede jen to defaultni 320 na 240
kdyz zmenim rosliseni, tak mi to nejde- jede jen to defaultni 320 na 240
[QUOTE=vildacasper;519910]... jede jen to defaultni 320 na 240[/QUOTE]
To je špatně, je potřeba to digitalizovat do rozlišení 720x576. Jestli to neumí tvá TV karta, sežeň si něco jiného. Já jsem například používal starší miniDV digitální kameru s AV vstupem.
To je špatně, je potřeba to digitalizovat do rozlišení 720x576. Jestli to neumí tvá TV karta, sežeň si něco jiného. Já jsem například používal starší miniDV digitální kameru s AV vstupem.
MiniDV kamery používaly rozhraní IEEE-1394 neboli firewire. Nabírat z firewire do PC umí každý editační SW, popřípadě freeware WinDV. Kamery které měly AV-IN většinou umožňovaly přímý převod analogového záznamu (VHS) do formátu DV-Video a přes firewire ukládání do PC (bez nutnosti nahrát digitální záznam na pásku miniDV).