Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Rozdvojeny obraz pri otvoreni v editore

JUCE (265)|8.7.2005 19:55
Zdravim vas. Nevedel som presne kam mam tento prispevok napisat tak som ho dal sem. Potrebujem zalohovat dvd zo stuzkovej ale... pri pozerani npr cez power dvd to ide v pohode ziadne problemy, ale chcem z toho spravit divx alebo nieco podobne tak po zgrabovani npr v 25min sa obraz rozdeli na polovicu a v pravej casti ostane posledna snimka a v lavej polovici obraz ide dalej. Nepametam si uz isto lebo to mam rozrobene uz asi pol roka ale tusim sa aj zvuk nejak poserie ale to neviem naisto. A to rozdelenie trva asi 10min a potom sa to vrati do normalu a pokracuje to v poriadku. Cize ked to otvorim npr v dvd2avi alebo niecom podobnom tak uz tam to robi to co som pisal. Neviete cim to moze byt? Prosim piste cokolvek lebo som uz zufaly a neviem co stym dalej.
mmmartin (187)|9.7.2005 20:33
Několik otázek: :-?
Proč záznam grabuješ, když máš záznam na DVD (tj. ve formátu *.mpg)? Stačí přece načíst mpeg do videoeditoru, zpracovat a znova uložit v tom samém nebo jakémkoliv jiném formátu.
[quote]sa obraz rozdeli na polovicu a v pravej casti ostane posledna snimka a v lavej polovici obraz ide dalej.[/quote]
Poslední snímek = poslední snímek před rozdělením, nebo poslední snímek záznamu. Obraz v levé polovici je stranově oříznutý, nebo stranově zdeformovaný?
JUCE (265)|9.7.2005 21:58
Ten zaznam mam na dvd ale ako DVD cize subory s priponou .vob. Neviem ci tomu dobre rozumiem kedze sa ma to pytas. Ja chcem proste to DVD zgrabovat ale neda sa mi to kedze to robi to co som pisal.

Poslední snímek = poslední snímek před rozdělením - toto je spravne

Obraz v levé polovici je stranově oříznutý, nebo stranově zdeformovaný? - obraz je iba zdeformovany cize stlaceny na polovicu. Na vysku je taky aky ma byt ale na sirku cize po stranach je stlaceny na pol obrazovky.

Pozri obrazok:


Lava polovica pokracuje dalej taka zuzena a prava ostala zaseknuta. Co nato hovoris?
mmmartin (187)|9.7.2005 22:42
Aby nedošlo k terminologickému zádrhelu: grabování (capture) = načítání videa do PC. K tomu potřebuješ grafickou kartu s video vstupem - ať už analogovým (kompozit, s-video) nebo digitálním (firevire).
V případě, že chceš do počítače dostat a nějak zpracovat video z DVD (tj. soubory s příponou vob), stačí je zkopírovat do nějakého adresáře na C, tam je přejmenovat - změnit příponu na mpg, vybrat ty, které obsahují vlastní video, ty načíst do videoeditoru, zpracovat a zpracované uložit v požadovaném formátu, případně vypálit na DVD - tím je zase automaticky převedeš na příponu vob.
Ohledně obrázku: že bych věděl, čím to vzniklo, to tedy nevím. :-( Hádal bych, že to bude souviset se synchronizací, ale jenom hádám. Každopádně jsem se s něčím takovým nesetkal, ale takových nás asi bude víc. :-)
JUCE (265)|10.7.2005 13:17
Aha, tak dik ze si mi to objasnil. Som nevedel ze grabovanie sa robi len cez hw. Som vtom nemal jasno ale uz to chapem. A taktiez som nevedel ze tie vob su vlastne mpg .... co sa clovek nedozvie :-) To je fajn ze je to tak. Skusim sa stym este pohrat. Len ma stve ze hned pri otvoreni v nejakom editore je ten obraz pokazeny na tom jednom useku. Lebo npr cez PowerDVD a aj MediaPlayerClassic to ide prehrat v pohode. Asi si to prehram cez nieco vcom to ide prehrat a nahram cez Fraps resp nahram iba ten zly kusok a zostriham resp doplnim do toho zleho videa. Nic ine ma nenapada kedze sa stym asi nikto nestretol a nevie mi poradit. Diki moc za info. Som vam velmi vdacny ;-)
Milosbb (889)|10.7.2005 13:43
Ale naco to chces dostat do Divx, ked ti to v PowerDVD ide dobre. Urob si DVD kopiu a je to. Ak nemas DVD napalovacku, tak ti to urcite nejaky znamy napali. Dnes ma DVD napalovacky uz mnoho ludi.
mirekv (7169)|10.7.2005 15:26
mmmartin
S tou terminologií bych byl opatrný, s firewire kartou už jde o normální nahrávání , tedy pouhý přenos dat (z kamery, A/D převodníku.

JOKO
VOB není totéž, co MPEG, je jeho nositelem (kontejnerem), stejně jako AVI může být nositelem DivX, Xvid, DV...
mmmartin (187)|10.7.2005 15:38
[quote]S tou terminologií bych byl opatrný, s firewire kartou už jde o normální nahrávání , tedy pouhý přenos dat (z kamery, A/D převodníku.[/quote]
Asi jó, s firewire je to opravdu nahrávání.
[quote]VOB není totéž, co MPEG,[/quote]
Zase jó, ale jenom jsem napsal, že po přejmenování soboru z *.vob na *.mpg ho lze načíst do videoeditoru. A to porovnání s kontejnerem je dokonale ilustrativní, sám už delší dobu hledám výraz, kterým to popsat. Doufám, že na tuto formulaci nemáš copyright. :-)
mirekv (7169)|10.7.2005 15:43
mmmartin
S tím přejmenováním jasně. Copyright nemám, taky jsem to jen četl. :-)
JUCE (265)|10.7.2005 18:07
Aha tak uz ste mi to objasnili. Diki moc.

Ja to zalohovat nepotrebujem. Ide oto ze kamaratka ma doma pc a nemaju dvd prehravac a ani dvdromku tak si to chceli pozriet na pc - kvoli tomu som to chcel z divixovat
Inak som sa stym dnes hral a zistil ze odkedy sa rozdelil ten obraz tak potom ked sa zase vrati do normalu uz nepasuje ani zvuk k obrazu az dokonca filmu. Je to ozaj divne. Podla mna ten co robil to dvd to uplne posral. Pretoze prva cast dvd sla uplne bez problemov zdivixovat. Ale druhe dvd je totalne dosrate. A skusal som to nahrat cez Fraps ale zial mam asi moc slaby procak nato pretoze tie videa dost sekaju. Spravilo mi to 4ks 4GB videii. Ale kaslat nato asi to necham tak a vykaslem sa nato. Nech si kupia DVDromku :-) Kebyze su stym neni problemy tak je to otazka par hodin a je to hotove ale srat sa stym uz dalej nemienim kedze nemam nato riesenie.....
JUCE (265)|6.10.2005 14:55
Skusam trochu ozivit tento problem. Skuste mi poradit nejaky editor na video idealne na vob ale predpokladam ze taky asi nenajdem jedine zeby pomohlo premenovat ten vob na mpeg a snad to nejaky editor zvladne. Co vy nato? Skuste mi napisat nejake editory. Ja osobne som skusal DVD2AVI v ktorom sa to myslim otvara ako prve, dalej po premenovani na mpeg Pinacle Studio v ktorom to bolo este horsie ako v predchadzajucom. Mozno som skusal aj ine len si uz nespominam....
stayman (12393)|6.10.2005 21:55
womble
vlada (3470)|6.10.2005 22:26
JOKO
Zkus DgMPGDec, to je novější verze zastaralýho DVD2AVI. Na mych stránkách najdeš kompletní podrobný návod jak udělat z DVD AVI (MPEG-4). Ještě pozor na to, že video je prokládaný, takže to budeš muset nějak vyřešit. Podrobnosti najdeš opět na mých stránkách.

Ještě k tomu problému se zastavenou půlkou obrazu. Když přehraješ to DVD z harddisku, tak hraje v pohodě?
stayman (12393)|7.10.2005 07:25
Aha ty asi chces z toho AVI, takze TMPGEnc, de/mux na MPG a mozes to narvat vsade, teda Vegas v pohode...