Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Další chvalozpěv na AirStar2 a DVBViewer

exTNT (1421)|28.8.2005 09:05
Jistě jste si všimli, že dneska v noci opakovala ČT2 Live8. Tak jsem to naprogramoval, protože celková délka pořadu je dle stránek ČT 594 minut, tak jsem radši nastavil ve Video Recorder pluginu, aby se nahrávka po každejch 3000 MB rozdělila a říkal jsem si, že když tam bude do 100 "Stream Errors", tak to bude dobrý.
Dopadlo to takhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Podotýkám, že výpadky streamu se počítají kontinuálně, tj za celou dobu nahrávky. Tohle je obrázek v momentě, kdy jsem nahrávání zastavil (měl jsem nastaveno pro jistotu do 08:15, ačkoli to mělo končit 07:50, ale ke kompu jsem přišel 07:55 a protože už koncert skončil, vypnul jsem nahrávání ručně).
A takhle to VR plugin rozdělil:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Demuxoval jsem v ProjectX a pokud to někoho zajímá, [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] je podrobný log z demuxu. Abyste to nemuseli číst, tak to podstatný je:
video: avg. nom. bitrate 4332561bps (min/max: 628000/6592800)
audio: MPEG-1, Layer2, 48000Hz, stereo, 256kbps

Takže mi nezbývá, než znovu konstatovat, že nad TS AS2 v kombinaci s DVBV prostě není... :-E
TomBa (3)|28.8.2005 13:52
Tak to jsi sikovnej a stastnej clovek. Ja si kvuli tomuhle zaznamu Live8 pujcil od znameho kartu Avera771 a errors tam par mam. Docela mi to stve protoze po "oprave" v PVAStrumentu a vytvoreni DVD jsou ty opravovany mista neprijemny.
Moc tomu nerozumim, ale nechapu proc pri chybejicim vzorku obrazu se orizne zvuk. Pak je to docela naho...
Nevite nekdo, neslo by nechat zvuk jak je a "doprasit" video??
Pripadne byl by jsi ochotny svuj 100% zaznam poskytnout?
Diky
exTNT (1421)|28.8.2005 21:30
Ten princip oprav výpadků je naprosto logickej - funguje to tak, že když je zkaženej jeden z 25 frames ve videu, demux vyřízne odpovídající kus audia. Myslím, že se tyhle opravy dají vypnout, takže pak opravdu dostaneš video s výpadkama a audio celý - problém ovšem je, že se Ti pak rozjede synchronizace a hledat, kde se to stalo, by byla práce pro vraha. Pro doplnění - když je výpadek v audiu, demux (alespoň v ProjectX) tam vkopíruje předchozí audioframe, takže nic nepoznáš (teda pokud ji není víc za sebou.
Nejsem na tu nahrávku nijak fixovanej, takže poskytnutí není problém, ovšem tak, jak to je, to má 20 GB. Zatím jsem ještě nenasbíral morál na to, abych z toho udělal DVD placky, a dost možná ho ani nenasbírám. Možná se aspoň donutím vyndat z toho ty nehudební scénky a pak to převedu do XviDu, ale dávám si na to čas.
Co bys z toho chtěl dělat za výstup? Kdyby se našel někdo, kdo to zpracuje do kvalitního DVD (představoval bych si vyhodit ty vložky a udělat kapitoly a nějaký rozumný menu, nejlíp dvoustupňový - v prvním kroku interpreta a v druhým písničku), rád poskytnu zdrojový materiál. :-E
TomBa (3)|28.8.2005 23:18
No, ja tomu moc nero,nikdy jsem se timhle zachytavanim nezabyval ale tak jak popisujes opravu chybejicich audioframes bych si nejak predstavoval i opravu videa. Pokud nekde mezi dvema "I" frejmama neco chybi tak bych to vsechno nechal nahradit poslednim predchazejicim "P"frejmem až do dalsiho "I". No, to uz je ted fuk.
Co se tyka dohledavani tech vypadku, tak na to by asi poslouzil log z PVAStrumenta ? Ne? Kazdopadne tudy by se mi do toho nechtelo - nenudim se :-)
Vystup jsem si predstavoval "jen" na DVD tak jak to jde po sobe. Samozrejme by se mi taky libil nejakej fesackej strih, ale uz je to v empegu a znovu to rozbalovat kvuli nejakejm prechodum a efektum.....
Na druhou stranu rozsekat to a nektere jednotlive casti "jen"nasazet za sebe by byl (myslim pri naslednem kontinualnim prehravani) docela humus (jak by to nenavazovalo ani obrazove, ani zvukove). Takze jsem si myslel nechat to jak to je, i kdyz jsou tam veci co zrovna nemusim. Proto bych tam nasazel kapitoly a nejaky jednoduchy menu. Rozumny kompromis mezi mnozstvim prace a vysledkem.
Byl by jsi ochoten to tak jak to mas (po 3GB) vysmahnout na media co bych ti dodal? Nebo nakopirovat na nejakej Hadr co bych dodal? Kde jsi?
DIky ti moc.
exTNT (1421)|28.8.2005 23:48
Další povídání máš v SZ.
TomBa (3)|30.8.2005 10:27
Nechci nejak tlacit, ale psal jsem ti SZ a protoze se naozyvas nejsem si jist jestli jsi ji dostal.
Muzeme se tedy jejak spolit?
Diky moc a sorry.