Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Askey TView99-nejde mi rozchodit na MSI K7N2 Delta-L

Drta.tom (23)|15.6.2004 15:54
Ahoj,
mám následující problém:

Nejde mi rozchodit TV karta Askey TView99 na mém PC. Moje konfigurace:

Deska MSI K7N2 Delta-L (čipset NForce2)
Athlon 2000+ XP
256 MB RAM 333
zvukovka integrovaná
HDD Maxtor 80GB 7200ot, 8MB
HDD WD 4GB
DVD Liteon HD-166s
CD-RW Asus 5232AS

WinXP SP1

Nemám nijak přetaktovaný počítač.

Vypadá to, že tato karta není s mojí sestavou kompatabilní. Zkoušel jsem orginální ovladače pro WinXP od Askey, ovladače od Uskova i Bt8xx WDM video adquisition Driver (všechny v posledních aktuálních verzích), ale výsledek je nijaký.

Ovladače se vždy nainstalují, ve správci zařízení se zdá být vše OK, ale při spuštění TV aplikace (ATV2000) se po úvodním počátečním nastavování ozve z reproduktorů šum a PC totálně vytuhne (nereaguje ani na CTRL-ALT-DEL)

Stejně reaguje i orginální TV aplikace od Askey (tu jsem samozřejmě zkoušel s orginálními ovladači od Askey) - Hned po zadání TV normy dojde k vytuhnutí PC.

Totéž se dělo, když jsem to zkoušel pod Win98SE.

Jinak samozřejmě, že tuto kartu vlastním jiř řadu let (cca 5 let?) a v mém starém PC (Celer 400, Win98SE) fungovala v pohodě. Ctěl jsem se začít věnovat grabování z TV karty, ale vypadá to, že s touto kartou to nepůjde.

Nemáte někdo nějakou ideu, co bych ještě mohl zkusit?
Ivo Mašek (10205)|15.6.2004 16:06
Podívej se do seznamu konfliktních zařízení. Moc bych za to nedal, že se tam něco mezi sebou pere.
Drta.tom (23)|16.6.2004 08:58
[quote=Ivo Mašek]Podívej se do seznamu konfliktních zařízení. Moc bych za to nedal, že se tam něco mezi sebou pere.[/quote]

Právě že se to tváří, že se nic nepere - alespoň ve Správci zařízení - v případě, že by se něco pralo, tak by u zařízení byl vykřičník, nebo se mýlím?
StD (8612)|16.6.2004 09:04
Dotaz: Nemáš tam "multimediální" klávesnici nebo vícetlačítkovou myš? Jejich běžící aplikace (TSR) někdy způsobují problémy...
Ivo Mašek (10205)|16.6.2004 09:17
to Drta.tom:
Nemusí tam být vykřičník (ani otazník - i to se objevuje).
To najdeš až v seznamu konflitních zařízení, u těch dvou zařízení, kterých se to týká. Bude tam číselný index konfliktu.
Drta.tom (23)|16.6.2004 10:15
[quote=StD]Dotaz: Nemáš tam "multimediální" klávesnici nebo vícetlačítkovou myš? Jejich běžící aplikace (TSR) někdy způsobují problémy...[/quote]

Multimediální klávesnici nemám, používám klávesnici ze starého počítače (kupodivu ještě funguje-ikdyž jsem musel použít redukci na PS2)

Vícetlačítkovou myš mám, je to obyčejnej optickej PS2 Genius se 2 bočními tlačítky navíc. Ale všera jsem zkusmo kompletně smazal WinXP a znovu celý přeinstaloval a kouše se to pořád, ikdyž tu Genius aplikaci nemám vůbec nainstalovanou (myš momentálně používá standartní windows ovladače).


[quote=Ivo Mašek]to Drta.tom:
Nemusí tam být vykřičník (ani otazník - i to se objevuje).
To najdeš až v seznamu konflitních zařízení, u těch dvou zařízení, kterých se to týká. Bude tam číselný index konfliktu.[/quote]

Jestli myslíš ten seznam konfliktních zařízení, do kterých se dostanu přes pravé tlačítko na onom zařízení ve správci zařízení, tak tam je vždy "bez konfliktu".
Ivo Mašek (10205)|16.6.2004 11:07
to Drta.tom:
Mám několik adres ohledně tvé karty, doporučuji bedlivě přečíst.

http://www.fzu.cz/~vavra/capture_dv.html
autor (a není to žádný blbec) detailně popisuje tuto kartu a upozorňuje na fakt, že v WinXP nelze rozchodit !!!
---
http://www.askey.com/html/2000.html
Drivery od výrobce, pouze pro Win2000 (výrobce je dává dohromady s WinXP - což je přece blbost).
---
...přeji příjemné čtení, ale veselé to asi nebude.
Whitejoker (616)|16.6.2004 12:26
Kdysi dávno, když jsem používal ATV2000 tak mi to dělalo taky - totál ťuhoš.
Chyby byla v počátečním nastavení ATV - když jsem někde udělal chybku, např. blbě zvolil typ karty, nebo nastavil WDM ovladače místo VfW (nebo naopak, už si to přesně nepamatuji, je to už asi rok, co to nepoužívám), tak mi to vedlo spolehlivě k zatuhnutí celého systému.
Trvalo mi to dost dlouho, než jsem našel tu správnou kombinaci nastavení, pak to chodilo v poho.
V programu by ale měla být nějaká autodetekce hardwaru, takže k nastavování toho tam už moc nezbývá.
Můžeš mít taky nějaký konflikt WXP s kartou nebo ovladači a ATV to může (třeba) ještě trochu zesilovat.
Máš nainstalované všechny service sra*ky, nejnovější DirectX?
Wj
Drta.tom (23)|18.6.2004 12:27
Tak se mi podařilo tu TV kartu rozchodit. Jako správne řešení se ukázalo přendat TV kartu do jiného PCI slotu. Moje deska MSI K7N2 Delta L má 5 PCI slotů. TV kartu jsem původně měl umístěnou v 5. slotu, tedy co nejdále od grafické karty. Momentálně mám TV kartu v PCI slotu č. 4 a pomohlo to.

Nevím co má ta TV karta zrovna proti slotu 5, možná to souvisí s ACR slotem (nic v ACR slotu nemám), který je hned vedle PCI slotu č. 5 (nejsou třeba sdílené?) - asi plácám :-)

K ovladačům:
Bt8xx WDM video adquisition Driver - ATV naskočilo, dokonce jsem naladil i nějaký kanál, ale obvykle celkem brzy došlo k takovému zajímavému vytuhnutí ATV: Televize pořád běžela (obraz i zvuk) a zároveň program ATV nereagoval na nic - šel ale odstřelit přes ctrl-alt-del.

Tak jsem vyskoušel ovladače od Uskova a všechno začalo fungovat, nic netuhne, zkoušel jsem cvičně i zachytávání přes ATV a vypadá to, že je vše OK.

Orginální Askey ovladače jsem ještě neměl čas vyzkoušet, ale předpokládám, že budou fungovat.

Každopádně děkuju všem za nápady na řešení mého problému.
Ivo Mašek (10205)|18.6.2004 12:52
Drta.Tom napsal:
TV kartu jsem původně měl umístěnou v 5. slotu, tedy co nejdále od grafické karty. Momentálně mám TV kartu v PCI slotu č. 4 a pomohlo to.
Vždy první PCI slot je sdílený s AGP slotem. U některých výrobců je první PCI slot u AGP slotu, jindy u toho nejvzdálenějšího. Já mám Soltek, a ten určil, že první PCI je nejdále od AGP. Tam také nic nemám, mám tam ventilátor ("půlměsíc").
Ivo Mašek (10205)|18.6.2004 12:56
to Drta.Tom:
Bylo by dobré se spojit s autorem příspěvku (odkazy, které jsem ti poslal), jemu se tuto kartu v WinXP rozchodit nepovedlo.
Drta.tom (23)|21.6.2004 16:39
[quote=Ivo Mašek]to Drta.Tom:
Bylo by dobré se spojit s autorem příspěvku (odkazy, které jsem ti poslal), jemu se tuto kartu v WinXP rozchodit nepovedlo.[/quote]

Už se stalo