Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Satelit + receiver + PC + nahravanie

Andariels (4)|4.10.2005 08:39
Zdravim. Som novacik. Tak sa nehnevajte ak davam hlupu otazku mozno je to uplna demencia ale ja som saleny momentalne so vsetkych tych moznosti co existuju. Minimalne dva dni som stravil tym ze citam Vase prispevky ale odpoved na to co trapi mna som nenasiel. Teda mozno i nasiel ale chcem sa ujistit o spravnosti mojho riesenia... :-?

V prilohe som poslal obrazok. To je vec ktoru by som potreboval vyriesit. Potrebujem aby satelitny signal siel z recievera alebo satelitu do Pc.

riesenie 1;
Ano viem Satelitna Pc karta a sup kabel tam a vec je vyriesena. Ale ked nemam este jeden kabel ktory by siel samostatne so satelitu? Existuje nejaky rozbocovac alebo nieco podobne ?

riesenie 2;
Primat signal do pc z recievera ale to uz neviem prostrednictvom coho ? Cez S-Video kabel alebo composite a cez aku kartu? Alebo cez klasicky TV kabel z recievera do TV karty pocitaca a primat signal takto a cez aku tv kartu?

No ako vidite. Obycajna vec ale som zmatany. Teda ake riesenie by ste mi doporucili + s pouztim akych kariet + kablou + softwaru

Dik pekne za vase reakcie. Velmi mi to pomoze... :BB:
exTNT (1421)|4.10.2005 09:03
Nejrozumnější řešení mi připadá duální konvertor (to je ta krabička co sbírá odraženej signál z paraboly, akorát má dva výstupy, můžeš případně mít i kvadro konvertor, pokud bys potřeboval připojit víc zařízení) a z něj jedním koaxem do receiveru a druhým do TechniSat SkyStar2 PCI karty v kompu.
Všechno ostatní bude krapet "přes ruku"...
blueant (820)|4.10.2005 09:26
Este jedna podstatna vec - naco potrebujes stolny prijimac aj PC na satelit ?
ViKinG (793)|4.10.2005 09:33
blueant: ...aby když se chce dívat na TV nemusel pouštět PC (asi)...
pee.tr (1208)|4.10.2005 09:36
Já mám tohle řešený tak, že v recievru mám redukci SCART-žlutý video CINCH. Z toho CINCHe táhnu video do TV karty v PC a přes audio výstup L+P Cinch táhnu do zvukovku audio signál. Když pak případně sleduju Sat na klasické TV používám COAX výstup z recievru. Předesílám, že jde o analog. sat., ale řešení by mělo být stejné.
Andariels (4)|4.10.2005 09:39
No chcel by som pohodlne sledovat filmi na TV no a keby som chcel nieco grabnut tak to urobim cez druhe pripojenie na Pc.

No a tiez keby niekto z rodinky chcel pozerat nieco ine ako ja. Tak su dve pripojenia..
SS2CZ (874)|4.10.2005 09:44
DualLNB-jen jeden točí s motorem.
Andariels (4)|4.10.2005 09:51
TO pee.tr ...

No tiez som na tom myslel.. A akym softwerom to manazujes vsetko ? Vies na PC prechadzat+vyhladavat stanice ak to mas pripojene cez cinch?
exTNT (1421)|4.10.2005 10:47
Andariels
V tom řešení, co Ti nabízí pee.tr ale rezignuješ na jeden podstatný požadavek, o kterém ses zmínil: budeš mít na PC jedině to, co bude zrovna vyladěný na receiveru. Páč přes Cinch Ti těžko poleze něco jinýho, než jenom obrazová resp. zvuková informace konkrétního kanálu, že? :-E
Ale proti gustu žádnej dišputát...
Andariels (4)|4.10.2005 11:26
Nie tak to urcite nechcem :-I ide o to aby to bolo nezavysle od seba. aby som mohol robit i na pc i na tv zvlast. No ale asi najrozumnejsie riesenie bude ten rozbocovac alebo konventor + satelitna karta sa mi to pozdava najviac :-E

Este otazocka. Satelitnej karte si uz so zvukom lamat hlavu nemusim ? ma to uz karta v sebe? Nevidel som o tom ziadne zmienky zeby sa robil nejaky prepoj. A este jedna ak to uz pisem ..obsahuju aj HW encodovanie? (napriklad ta klasicka karta SkyStar 2) To v pripade ak chcem grabovat.

No a dik za vase reakcie uz i hore uvedene mi pomohli.
blueant (820)|4.10.2005 12:10
1 MUsis pouzit twin-LNB ako pisu a zneho dva zvody do kazdeho zariadenia zlast - cez rozbocovac z jednoducheho LNB to NEZAVISLE NEJDE - lebo konvertor je ovladany prijimacom a sa prepina.

2. SS2 netreba nicim prepojovat zvuk ti pojde hned priamo zo zvukovej karty.

HW enkodovanie nepotrebujes - lebo digitalny DVB-S vysiela v MPEG2 - takze to len zachytavas - a mozes rovno hodit na DVD - bez reenkodovania.
Alf (888)|4.10.2005 19:27
Existují DVB-S receivery, které mají:
1. Výstup SAT OUT (mají i některé PCI karty)
2. S-video (to asi téměř každý)
3. UHF modulátor

Ad 1) Není problém připojit další zařízení DVB-S (PCI karta, receiver), ale pro příjem kódovaných programů potřebuješ další kartu (pokud to nevyřešíš jinak). Výhodou je možnost sledování různých programů na jednom satelitu (při použití vice konvertorů i z více satelitů).
Ad 2) Do PC přes S-video vstup TV nebo VIVO karty. Kvalita celkem slušná (závisí na kvalitě S-video vstupu karty), nevýhodou je, že všichni musí sledovat to, co je naladěno na receiveru.
Ad 3) Do PC přes TV kartu, kvalita záznamu je dost diskutabilní - hodně závisí na UHF modulátoru receiveru a použité TV kartě. Výhodou je tady ale možnost napojení do STA. Nevýhodou je, že všichni musí sledovat to, co je naladěno na receiveru.
hathaway_tvf (18)|7.10.2005 21:27
No existujú aj efektívnejšie riešenia
http://www.abcom.sk/Default.aspx?CatID=7&productId=567

Prijímač s dvomi tunermi a HDD. Popri pozeraní môžeš iný program nahrávať, alebo dva, cez LAN stiahneš do PC , spravíš DVD :-)

Ale je to zase o trochu inej investícii ako preletovávať niekam káble.
exTNT (1421)|7.10.2005 23:38
hathaway
njn, ale ono jde ještě o jedno, co "Andariels" nenapsal - kde fyzicky je komp a kde TV. Já mám třeba komp v podkrovní pracovně a TV v obýváku o patro níž - takže pro mně ja daleko pohodlnější řešení PCI karta v kompu, stb v obýváku a duální konvertor na parabole, páč tak jsou obě zařízení na sobě naprosto nezávislý.
Ale krabička je to pěkná! :-)
OPENBOX (0)|29.10.2005 10:13
Tak bych doporučil Dreambox - trošku náročnější na obsluho nebo OPENBOX 7000 PVR , mašínka má USB , LAN , RS 232 , nahrané filmy , hudbu můžeš přetáhnout na PC a dále upravit pálit apod. Taky to umí sdílení po síti .
http://sapro.cz/sorti/CI_7000PVR.html
blueant (820)|29.10.2005 12:47
[quote=OPENBOX]Tak bych doporučil Dreambox - trošku náročnější na obsluho nebo OPENBOX 7000 PVR , mašínka má USB , LAN , RS 232 , nahrané filmy , hudbu můžeš přetáhnout na PC a dále upravit pálit apod. Taky to umí sdílení po síti .
http://sapro.cz/sorti/CI_7000PVR.html[/quote]

Hmm super, len akosi neviem ako budem na tom zdielat - nenasiel som tam citacku - viac info na CSSF.
OPENBOX (0)|20.11.2005 12:30
Na co potřebuješ čítačku ? Kdyš se chci dívat na sdílené tak přece potřebuju mít někoho kdo mně pustí na server , pustí mou IP , heslo a jedu , a jestli ty chceš nabídnou svou kartu na sdílení na to nepotřebuješ ani přijímač , stačí Phoenix , softvérr na cardserver a můžeš nabídnou svou kartu ! A pokud chceš nabídnout na sdílení víc karet tak jaká používáš Ty přijímač šestihlavého draka ? SEX-PLE DRAGON ? (TRIPLE DRAGON s 6 x čtečka ?! ) . :-!!!
OPENBOX (0)|20.11.2005 12:32
Zrovna vyšel v parabole test na OPENBOX CI - 7000 PVR , [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
blueant (820)|20.11.2005 14:27
Nie som sialenec aby som sa pripajal na komercny server.

V DRVIVEJ VACSINE sa zdielanie robi na VYMENU !!! - Ziaden tok penazi coz je velmi dolezite !!! ( z isteho hladiska)

Pokial chcem poskytnut kartu isto to nebudem pustat na PC s vysokym odberom. A naco aj ? staci prijimac co ma citacku - napr. DREAMBOX.
Pokial chcem ponuknut viacej kariet - pouzijem na DREAMe USB2x phoenix - a cez USB HUBY si mozes napocitat kolko ich mozem poskytnut ;)


V tom teste som sa bohuzial docital ze OPENBOX ma malu pamat a zvysne subory su na HDD.
Coz je pekna kravina lebo v tom pripade musi HDD stale bezat - jednak hluk jednak vacsi odber prudu.

Cudujem sa ze alternativny vyrobcovia linux sat receiverov robia taketo chyby. Namiesto toho aby z DREAMA zobrali len to dobre - zle vychytali oni narobia dalsie fatalne chyby.