Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

WinFast USB II - nastavení

speedy (18)|11.10.2005 14:20
Zachytávám do MPEG2 přednastavené šablony, kde se však audio nahrává s grab. kmitočtem 44100 (tedy výsledný soubor po nahrání má audio na této frekvenci). Jde provést změnunastavení tak, abych mohl dále zachytávat do MPEG2 avšak na frekvenci 48000. Jestli to jde, tak mě prosím poraďte jak to nastavit. (Používám soft přiložený k této kartě od Leadteku).Díky.
Ivo Mašek (10205)|11.10.2005 14:32
Nevím přesně, jak je to u modelu USB, ale mělo by to být obdobné, jako u jiných modelů Leadtek.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
speedy (18)|12.10.2005 12:04
Jo takhle to je i u mně. Jenže právě když si udělám Copy of MPEG2 tak nemám vůbec na výběr změnit audio kodek, respektive sámplovací frekvenci, zrovna jako u tebe na obrázku. Je zde možno měnit pouze bit rate. Rád bych zkusil nahrávat přímo do 48000kHz, protože mám problémy se zpožděním zvuku za videem, po dalším zpracování náhraného filmu třeba ve VirtualDubModu. Někde jsem se tady dočet, že TV karty standartně nahrávají s frekvencí 48000, která je pak s pomocí
vnitřního taktu PC přepočítána na 44100 a tato frekvence je pak použita ve výsledném souboru. A protože prý bývá ocilační frekvence PC občas o kousek ujetá, tak ve výsledku se to projeví zpožděním nebo předbíháním zvuku vůči obrazu. U mě je to zpoždění a to na konci filmu až o 3-4 sekundy. Takže bych právě rád skusil co to bude dělat když by to bylo ve výstupu s 48000KHz. Zajímavý je, že origoš nahranej soubor z TV karty je bez zpoždění zvuku, teda program VSO to DIVx ukazuje zpoždění cca 80 milisec, ale při přehrávání to není poznat. Až když z toho třeba vystříhám reklamy ve TMPGEnc nebo to konvertuju do DIVx VirtualDubModem tak je to v pytli.
kuxpik (1)|13.10.2005 22:58
Mám stejnou kartu a stejný problém. Dlouhé filmy po vystřižení reklam a po zkomprimování mají posunuté video. Originál ne. Zkoušel jsem to audio posunout. Říkal jsem si jo teď sem to trefil, ale ejhle, zas v jiné části je to posunuté jinak. Jakoby se při nahrávání samplovací frekvence pohyboval kolem těch 44100 plus mínus a když to pak zkomprimuješ na přesně 44100 tak se to celé rozhází. Nebo mě ještě napadlo, že když sem z počátku nahrával na plné rozlišení, nevím nějakých 720x576, tak byl procesor nadmíru vytížen (Athlon XP 2600+ ) a častokrát se stalo, že se nahrávání jakoby na malou chvilku seklo. Jestli to náhodou nerozhodí ten zvuk, ikdyž originál mpeg2 hrál vždycky v pohodě bez zpoždění. No nevím jak jinak si to vysvětlit. Ale zajímavé je, že když teď nahrávám jen seriály na rozlišení 640x480 tak je všechno v pohodě. Jen ve virtualdubu nastavím interleaving, podle toho co mi ukáže file information a je to v poho.
Ale ještě jeden malý dotaz. Mám kabelouvou televizi, bohužel žádný digitální signál a v Programech ČT1,2 na Nově a na Primě se mi vyskytuje nepravidelný celkem hodně rušivý šum. Na ostatních programech to nedělá. Nejhoší je, že ten šum nejde odfiltrovat. Zajímalo by mě jestli nemáš podobný problém. Už si s tím nevím rady a jsem celkem bezmocný. Takové to hučení to mi poradili, že mám uzemnit anténu. To co zůstane to lehce odfiltruju pomocí SoundForge, ale ten nepravidelný šum nemůžu zaměřit a navíc je celkem intenzivní, takže by to pak stejně rušilo efektivní signál.
No kdybys něco věděl, taxe ozvi. Dikes.
speedy (18)|14.10.2005 07:05
To kuxpik:
Zdravím Tě. Takže já jsem plné vytížení CPU nikdy nepozoroval, u mne CPU P4 2,6 GHz si při nahrávání do MPEG spíše jen bublá (zatížení do max 50% víc tam asi nebylo). Jinak já kabelovku namám a nahrávám z normální pokojový antény a žádný šum se mě neprojevuje. Dělá Ti to pouze na uvedených programech nebo i na jiných z kabelovky?. Možná by stálo za to, vyzkoušet připojit jako zdroj místo kabelovky nějakou pokojovku co by to udělalo, nebo nešlo by to doladit ručně v nastavení, mám pocit, že tam ta možnost je. Dále by to mohlo způsobovat blýzkost síťových napájecích kabelů a to jak u zařízení, tak třeba kdyby byly ve svazku s přívodem TV signálu nebo USB kabelem. Dál v tento moment už nevím co bych k tomuhle poradil. Jinak prosímtě napiš mě sem víc o tom nastavení jak v TV kartě (jaký formát kodeku) tak ve VirtualDubu (to nastavení interleavingu podle file information) které používáš, jak jsi psal že ti tak jede v pohodě, to mě zajímá. Díky.
speedy (18)|14.10.2005 13:40
Tak díky za radu, akorát, že zde nemám ty obrázky č.1,2,3. Jinak mě ještě napadla jedna věc, když ti to dělá jen na těchto programech a to jestli máš správně nastavenou normu PAL BG/PAL DK a SECAM BG/SECAM DK nebo tak nějak.
K tomu našemu problému se spožděným zvukem. Já už jsem taky nevěděl co s tím, takže jsem se uchýlil k nahrávání do MPEG1 bitrejt na 4000 až 4500 s tím, že to pak v TMPGEnc vystříhám a protože to vychází vždy tak na 3,8 Gb tak to pak rovnou pálim na DVD. Je to poměrně rychlý způsob jak zpracovat film. A pak mám pro tebe návod jak film i dlouhý dostat do DivX bez posunu zvuku. Je to však bohužel náročné na čas. Nejdříve si soubor v MPEG1 nebo 2 překonvertuju programem VSO to DVD do formátu DVD (rozhodí to na VOBy a při zpracování ti ukáže jaké je zpoždění zvuku, ale hlavně přechrochtá zvuk na 48000KHz). Pak s pomocí programu SmartRipper musíš ze všech vytvořených VOB souborů udělat jeden VOB soubor. Tento VOB soubor pak načteš do VirtualDubModu a už standartním způsobem vystříháš reklamy a konvertuješ do DivX. Výsledný film je bez posunu audia vůči videu. Jak jsem ale už napsal, je to náročný na čas. Ale utvrdilo mě to v tom, že problém je opravdu v tom nahrávání na 44100. Kdyby se to nechalo nastavit rovnou do 48000 tak by to podle mne mohlo být redy.
exrevucan (10)|19.1.2006 22:06
Ja mam Taku istu karty no presnejsie Win fast usbII deluxe slape vpohode,obraz super nastavenia codekov vpohode