Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

manuál podrobný postup instalace SS2 pro progdvb

salora (20)|19.12.2005 16:20
Kde je možno stáhnout český manuál prog dvb ,až se mi nechce věřit že všichni u nás co chtějí tento program instalovat umějí anglickyMám konkrétně problém u Altdvb. Stahování settingu na 23,5 E kde jsou slovaklink a čechlink kanály to sice stáhne ale pod nějakým nesmyslným označením které nedává smysl a orientaci v settingu,nehledě k tomu že právě u tothoto transpondéru obraz jakoby chtěl naskočit a po ca 2Sec.se sekne,signál 100pro.U Hotbirdu a astry je to v pořádku,pouze u multivis. musím napřed vyvolat nějaký kanál na TPS a potom přejít na multi jinak přímo multi klikem vyvolat nejde./aktuál, klíče tam mám/.Děkuji za radu a pomoc už jsem z toho zoufalý.
SS2CZ (874)|19.12.2005 16:33
Já bych ti radil,aby jsi šel na tuto stránku:
http://www.skystar2.info/forum/index.php
A přečetl si FAQ,je tam popsaný postup pro instalaci AltDVB.
ProgDVB ,bych se ani nezabýval a doporučoval,bych ti MyTheatre 2.76.
Stáhni si aktuální transpordér.ini soubory.
salora (20)|19.12.2005 19:47
Moc ti děkuji já blb koukal dookola a nikde nic na to FAQ jsem se nedíval omlouvám se,je to asi už to pravé ořechové,ono to visí převážně na orientaci v získávání informací a po pravdě je tam toho tolik až z toho hlava vaří.
Nevím proč mi právě navrhuješ jiný soft ale samozřejmě se na něj podívám,nicméně mě zajímá asi nejvíce progdvb poněvadž se tam popisuje že umožnije tzv.sdílení po mé síti.Mám totiž dreambox a chci pomocí karty slovaklink a čechlink sdílet do mého P.C. do vedlejšího pokoje takže to je defakto ten hlavní důvod jinak mi ani v podstatě nevadí že mi půjdou u SS2 pouze FTA i když vím že umí více to ostatně mohu na dreamu a pomocí titulkovače což vlastně také tato kouzelná karta umí ale to je hudba budoucnosti a už pro mě trochu velké sousto.
SS2CZ (874)|19.12.2005 20:04
Sdílení nepužívám,ale myslím,že nezáleží na playeru,ale na použitých pluginech a to jak na stream tak karty.Ještě zkus jeden player SkyView.
Sdílení karet na WinCSC a WinCS na stream nějaký video server,snad.
blueant (820)|19.12.2005 20:14
[quote=salora]Moc ti děkuji já blb koukal dookola a nikde nic na to FAQ jsem se nedíval omlouvám se,je to asi už to pravé ořechové,ono to visí převážně na orientaci v získávání informací a po pravdě je tam toho tolik až z toho hlava vaří.
Nevím proč mi právě navrhuješ jiný soft ale samozřejmě se na něj podívám,nicméně mě zajímá asi nejvíce progdvb poněvadž se tam popisuje že umožnije tzv.sdílení po mé síti.Mám totiž dreambox a chci pomocí karty slovaklink a čechlink sdílet do mého P.C. do vedlejšího pokoje takže to je defakto ten hlavní důvod jinak mi ani v podstatě nevadí že mi půjdou u SS2 pouze FTA i když vím že umí více to ostatně mohu na dreamu a pomocí titulkovače což vlastně také tato kouzelná karta umí ale to je hudba budoucnosti a už pro mě trochu velké sousto.[/quote]

v prvom rade treba rozlisit

Zdielanie obrazu po sieti a zdielanie kariet po sieti.

Na zdielanie obrazu ma progdvb naozaj podporu - to co je naladene na SS2 v progdvb mozes sledovat na inom kompe v progdvb (bez toho aby si mal v tom kompe SS2)

Zdielanie kariet je o nicom inom.
DVB-S zariadenia idu nezavisle a z karty si len pytaju kody.
Na to su pluginy do dvbplayerov a idu prakticky vo vsetkych. WINCSC, CSC, HOMECLIENT ......
salora (20)|19.12.2005 22:09
děkuji za info no zase jsem o něco dál v této oblasti,já chci sdílet kartu /oposku/z dreamboxu do P.C. na SS2 což by teoreticky mělo jít ale praxe je někdy nevyzpytatelná,např. včera mi kámoš suverenně přišel s nahraným softem na CD progdvb který doma používá už delší dobu bez problémů a ejhle ono to u mě nechce chodit a to ani v základních funkcích prostě se s tím 2 hod. u mě trápil až to vzdal na jindy.A přitom jediný rozdíl mezi námi je v tom že on jede naDiSEgC já ne /u dreamu ano/ne na SS2 jednoduše jsme ho odškrkly a dali pro jeden LNB a nejde rozjet.Jinak se dá co vím pomocí programátorku fenix také sdílet pomocí karty do P.C. na SS2.Vysvětlení proč to u mě nejde nenacházel ale také tvrdil že se k tomu programu úplně jinak chová můj P.C. jako jeho tak to jsou mi teda věci.
blueant (820)|19.12.2005 22:22
[quote=salora]děkuji za info no zase jsem o něco dál v této oblasti,já chci sdílet kartu /oposku/z dreamboxu do P.C. na SS2 což by teoreticky mělo jít ale praxe je někdy nevyzpytatelná,např. včera mi kámoš suverenně přišel s nahraným softem na CD progdvb který doma používá už delší dobu bez problémů a ejhle ono to u mě nechce chodit a to ani v základních funkcích prostě se s tím 2 hod. u mě trápil až to vzdal na jindy.A přitom jediný rozdíl mezi námi je v tom že on jede naDiSEgC já ne /u dreamu ano/ne na SS2 jednoduše jsme ho odškrkly a dali pro jeden LNB a nejde rozjet.Jinak se dá co vím pomocí programátorku fenix také sdílet pomocí karty do P.C. na SS2.Vysvětlení proč to u mě nejde nenacházel ale také tvrdil že se k tomu programu úplně jinak chová můj P.C. jako jeho tak to jsou mi teda věci.[/quote]

Zdielanie medzi dreamom a SS2 je bez problemov - aj OPOS :-)

Pre progdvb.

Musis mat nainstalovane drivery
musis mat nainstalovany technisat soft
a musis mat nainstalovany progdvb (nie nakopirovany) - aby sa ti zaregistroval elecard kodek.

potom si mozes dat do ineho adresara ten kamosov - nakopirovat a po spusteni by mal ist.


(karta sa na PC nezdiela pomocou SS2 - ale len phoenix a dany cardserver- obsluzny software ;-) - SS2 k tomu vobec netreba )
salora (20)|19.12.2005 22:36
děkuji ti za rychlou pohotovou a vstřícnou radu a odpověd.Zítra se do toho pustím pak dám vědět,tomu říkám odrazový můstek.
mirekv (7169)|20.12.2005 17:50
[quote=SS2CZ]
ProgDVB ,bych se ani nezabýval a doporučoval,bych ti MyTheatre 2.76.[/quote]
Proč? Po menších problémech s motorem a Phoenixem mi ProgDVB chodí v pohodě, čím je MyTheatre lepší? Na fóru ss2info jsem samo pátral, ale než bych to všechno přečetl, tak bych byl zelenej! (Šedivej jsem už teď!) :-E :BB:
SS2CZ (874)|20.12.2005 18:05
mirekv
Mě osobně přišlo nelogický nastavování některých funkcí,nikdy jsem ho nedonastavil do konce.
Na forech si na něj každý stěžuje v souvislosti s JOJkou.A nahrávání má taky pochybný.Nikdy jsem neměl v nahrávce tolik chyb co jsem slyšel v souvislosti progDVB.
Osobně používám MT 2.76 je jednoduchý,nejlepší obraz s minimální zátěží PC a nahrávky mám bez chyb(ProjectX) pravidelně 3chyby(asi ze slušnosti).Dobrej,rychlej a přehlednej je AltDVB,ale neumí roztáhnout obraz do krajů,nevím proč.
Nejlepčí bude v budoucnu asi SkyView,spoustu různých funkcí na nahrávání,multiinstalace,spoustu informací o TS(až moc na můj vkus),ale řekl bych,že zatím nespolehlivej. :-) :-R
salora (20)|20.12.2005 18:06
souhlas s mirekv,já už z toho nepřeberného množství informací a čtení kolem SS2 dokonce i šedivím,je toho strašná spousta hlavně pro začátek a přiznám se že dlouhá četba mě zabíjí což přiznávám je má slabina a pomalu se ujištuji v tom že teorie je někdy příliš vzdálená od praxe.Dnes večer se staví kolega který Progdvb má ještě s jedním instalovaný a chodí jim k plné spokojenosti,čili je předpoklad že když ne já on určitě si poradí,opak je pravdou sám to nechápe,už se u mě včera dvě hod. trápil a nerozchodil to a to učí na P.C. ve škole,takže vše je pouze relativní a nevyzpytatelné.Až se mi nechce věřit že to tu všem chodí.
SS2CZ (874)|20.12.2005 18:13
salora
Tobě by hodně pomohlo,kbyby jsi měl twinLNB,jeden kabel pro draembox a druhej do SS2 a máš dvě nezávislý zařízení (sledování a nahrávání).
A sdílet jen kartu.
mirekv (7169)|20.12.2005 18:17
SS2CZ
Jo, dík, těžko říct. JOJku nějak nesleduju, u jiných ProjectX ukáže tak 1-3 chyby. Občas se při sledování trochu rozjíždí o-z, ale já to mám na záznam, často v nepřítomnosti a v tom je vše OK.
SS2CZ (874)|20.12.2005 18:25
mirekv
Já to nikomu nenutim,jen názor, v PC mám všechny tři a ničemu to nevadí.A na každym mě baví dělat něco jinýho. Jinak rozjetí zvuku a obrazu jsem snad ani nezažil.
Zkus porovnat s AltDVB a uvidíš ten rozdíl,ale nahrává do ts.
blueant (820)|20.12.2005 18:52
Ja osobne tiez uz hodnu dobu nepouzivam ProgDVB.
Jednak ma chyby v nahravke, jednak je problem s niekorymi pluginmy a vstupny filter tiez nieje moc dobre rieseny. Je strasne pomaly, pristup k informaciam je zlozity a co ma stve najvyse nedaju sa editovat vlastnosti kanalu (ako napr. pridat novy ECM ....)
ProgDVB je ale jednoduchy soft na rozbehanie, tiez som na nom zacinal.

BTW - Ked som zacinal chcel by som mat problem ze by informacii bolo moc :-E - Ja som vtedy nemohol nic poriadne najst 2-3 stranky kde sa nieco spomenulo a to bolo asi tak vsetko.

Hjoj to boli casy ked este vykony pocitacov nestacili na online dekodovanie a nahraval sa len zakodovany stream a ten sa nasledne dekodoval. :-)
Devaster (477)|20.12.2005 19:22
progdvb pouzivam staale a nahravky bez chyb ... dvbdream takisto ...
blueant (820)|20.12.2005 23:06
2 devaster

Ja som bohuzial na SS2 este nevidel nahravku z progdvb, v ktorej by PVAstrumento neukazalo ziadnu chybu.

BTW - DVBDREAM pouzivam na nahravky aj ja ;-)
salora (20)|21.12.2005 09:15
jak tak vidím s údivem zjištuji že nikde není publikován ke stažení setting přímo z P.C. jak je tomu např. u řady samostatných digit. receivrů.Dával jsem všemožnými způsoby do vyhledávače apod. a nikde ani tuk ani be forech,to se dá do SS2 pouze stahovat tzv. ručně ?No to mě podrž to teda žasnu,jak totiž vidím je to velký problém hlavně pro naší českou komunitu kde je téměř vše výhradně popsáno /ovládací prvky/ v cizí řeči/až na malé vyjímky základního pojmenování jednotliých funkcí jinak po důkladném hledání je vše anglicky,já např. u Alt dvb zjistil že se sice kanály stáhly ale nešly vyvolat až po úmorném bádání a zkoušení jsem víceméně omyle klikl na prpo mě nesmyslné a nelogický symbol s lupou s ozn. prohledat a pak se teprve v konečné podobě nakonfigurovali jednotlivé už konečně chodící kanály.Poučen o tuto z dalších zkušeností tu na forech postrádámnějaký podrobnější postup ovládání byt to zní peo někoho tady banální věc ale pro začínajícího je to tápání do neznáma.Jinak vlastním dreambox 7000 kde je toho požehnaně více a nedělalo mi to zdaleka takové problémy se s obsuhou obeznámit.U progr.orig. verze technisatu je obdobný problém se settingem nemohu tam stáhnoz kanály z Astra A3 /kromě čechlinku a slovaklinku tak jsou všechny ostatní kanály a to už je slovo do rvačky proto postrádám tím více již hotový setting na stažení přímo ze sítě ,kde by následně nebylo co řešit.
blueant (820)|21.12.2005 09:24
Nejake Channellisty su na dvbskystar.com

Ale ja to nepouzivam.
Isto je pre mna lahsie si naskenovat a uprava je v PC ovela jednoduchsia.

Alt-dvb mas aj po cesky - a hlavne triedenie kanalov sa mi tam velmi paci mozes si ich dat zobrazit takmer podla hocicoho. Vyhladavat podla casti nazvu ... ...

To ze ti nejde naskenovat nase stanice z A3A - je tym ze mas stary transponder list - 0235.ini - a nemas tam nove transpondery. ;)

Myslim ze tvoj hlavny problem nieje ani tak v tom ze nemozes najst info - ale ze sati nechce citat.

Povedal by som ze takmer vsetko je na http://www.skystar2.info - treba pouzivat tlaciktko HLADAT - a hlavne si precitaj aspon celu sekciu FAQ :-)

Podla otazok a podobne na CSSF ci PARABOLE by som moc nepovedal ze by bol pre teba DREAM jednoduchsi ;-) - takisto sa mi nejako nezda ze by na DM bolo toho viac ako na DVB-S karty ;-)
salora (20)|21.12.2005 10:56
No takže zkusím odpovídat popořádku:
Např. u Dreamboxu kdybych měl /používám v obou případech dvě natáčecí zařízení/na každém transpondéru stahovat setting ručně tak bych na to potřeboval spoustu času,nehledě k tomu že na již vytvořeném settingu který si stáhnu za ca 2 min.a to komplet už mám nasortované kolonky a to nové kanály+kanály veškeré+transpondéry pro každý transpondér velmi přehledné,praktické a rychlé pro vyhledání,samozřejmě je rovněž možno sestavit favority.A to tam je všechno co se na orbitě nachází i když ne všechno je pochopitelně chytatelné.Nehledě k tomu že pokud měním Img. u dreamu což dělám dost často byla by tragedie to tam pořád strkat ručně,zakže mám jeden super setting uložen v P.C. použitelný pro veškeré Img a mám po starosti.

Ano Altdvb je jak říkáš i po česky ale to je pouze polotovar,ve skutečnosti pokud se chceš dohrabat dále v nějakém tom nastavení apod. tak jsi v koncích pokud neznáš EN

Ano je docela možné a pravděpodobné a to mě nenapadlo že kartu SS2 která je dovezená z SRN není až zas tak nová a tudíž tam chybí aktuální transponder list což se jedná samozřejmě pouze u orig. soft technisat ,na jiných to jde.

Jak vidíš asi raději píšu jak štu souhlas,má slabá stránka.

No s tím dreamem je to relativní ,ano máš pravdu programování se spoustou funkcemi je dost náročné hlavně pokud ho chceš max využít /asi si rozumíme/ ale na druhé straně se poměrně lehce a dobře ovládá a to je na něm zase to pozitivní.A to s přihlédnutím na fakt že i SS2 karta umí defakto to samé a to za poměrně menších nákladů.
Miuvek (858)|21.12.2005 11:59
Když už je řeč o chybách v nahrávce, zajímalo by mě, co znamená v logu z ProjectX tohle:
[code]!> GOP# 1, PES_header and extension found in ES, filled with zero... (GOP offs. 126857)[/code]
patří to do skupiny errors/warning a celkový počet v nahrávce odpovídá počtu snímků - počet hlášek na jeden GOP je 12
Mám SS2 a ProgDVB, který mi vyhovuje a s nahrávkami nemám žádný problém, akorát by mě to zajímalo. Navíc jsem musel v nastavením ProjectX zrušit zatržítko PVA: strictly specs. for audio streams, jinak mi demuxoval pouze video.
PVAstrumento na některých nahrávkách zkolaboval a ty co zpracoval byly nepřehratelné (hrál jen zvuk, obraz zůstal viset na prvním snímku).

Jak už jsem řekl, s použitím ProjectX nemám s nahrávkami žádný problém, žádné pozorovatelné potíže, demux probíhá rychlostí cca 400fps, takže s nahrávkou to asi moc nedělá.
To jen tak pro zajímavost
P.S. přikládám kompletní LOG
SS2CZ (874)|21.12.2005 12:37
Miuvek
Tvoje otázka - nevím.
Tady z logu "we have 52443 warnings/errors" mám po demuxu vždy 3.
SS2CZ (874)|21.12.2005 12:58
[quote=salora]odpovídat popořádku: :-E
Jak vidíš asi raději píšu jak štu souhlas,má slabá stránka. :-E
[/quote]
Doporučuji se ovládnout a vrátit se k tomu čtení,protože jsi naprosto mimo! :OO
salora (20)|21.12.2005 13:38
sorry ,děkuji za upozornění nedopatřením jsem napsal do nepravého příspěvku mé romány přepošlu to na správné místo ,já totiš si uvědomil že tu mám ve foru příspěvky odlišného charakteru dva.
Miuvek (858)|21.12.2005 14:42
SS2CZ
no, taky mi to není jasné. Podle překladu: ES by mohl být elementary stream, otázka je, co je to PES_header?
asi se něco přidává při nahrávání do PVA a ProjectX to, jak píše, nahrazuje nulami. Nicméně o chybu jako takovou asi nejde, asi to spadá spíš do upozornění než do chyb. Bůhví co všechno ProgDVB do PVA všechno uloží a ProjectX to pak vyhazuje.
V každém případě není žádný náznak, že by mi to způsobovalo nějaké potíže s nahrávkami.
SS2CZ (874)|21.12.2005 15:02
Já myslím,že to jsou vypadlý snímky,který PX řadí do GOPů,který zase potřebuje IfoEdit pro VOBy(formát m2v).
Ten PES je asi container který se používá pro odesílaný stream.
Ne,že bych tomu rozuměl,ale takle mi to připadá logický. :-E
Už jenom proto bych se zbavil progDVB. :-)
Miuvek (858)|21.12.2005 16:07
SS2CZ
vypadlé snímky to určitě nejsou, na to je ten počet příliš velký
(počet hlášek = počet snímků ve videu)
čert ví, co to je :-(
momentálně nemám čas experimentovat s dalším DVBplayerem, progDVB musí stačit
blueant (820)|21.12.2005 16:09
Keby tam boli vypadnute snimky tak by to bolo v tom logu napisane.

Ak ti to nerobi problemy pri autorizacii na DVD tak sa s tym netreba zatazovat.
Miuvek (858)|21.12.2005 16:15
blueant
jo, taky to tak beru
:BB:
dotaz byl spíš ze zvědavosti
SS2CZ (874)|21.12.2005 16:22
Tak asi nějaký pořadí snímků.
Koukni log z JOJ. :-R
mirekv (7169)|21.12.2005 16:25
Asi tak: co se Miuvek naučí, mně se vždy šikne! :-E :-R :BB:
Ale ne :-) , další softy vyzkouším, ale tak nejdřív po Novém roku.
Miuvek (858)|21.12.2005 17:06
SS2CZ
no, hezké :BB:
Miuvek (858)|21.12.2005 23:23
Tak jsem se dokopal a vyzkoušel jsem DVBdream - dojmy dobré, zkoušel jsem demuxnout nahrávku a log z PX je "čistý".

Akorát jsem zjistil, že s WINCSC dělá problémy, jelikož s aktivním pluginem zůstane DVBdream po ukončení "viset" mezi procesy ve správci úloh a zatěžuje procesor na 100% a musí se sestřelit. Zkusil jsem CSC a problém zmizel. Aspoň že tak. :BB:
SS2CZ (874)|21.12.2005 23:26
Miuvek
no,hezké :BB:
blueant (820)|22.12.2005 08:24
[quote=Miuvek]Tak jsem se dokopal a vyzkoušel jsem DVBdream - dojmy dobré, zkoušel jsem demuxnout nahrávku a log z PX je "čistý".

Akorát jsem zjistil, že s WINCSC dělá problémy, jelikož s aktivním pluginem zůstane DVBdream po ukončení "viset" mezi procesy ve správci úloh a zatěžuje procesor na 100% a musí se sestřelit. Zkusil jsem CSC a problém zmizel. Aspoň že tak. :BB:[/quote]

Problem WINCSC a DVBDREAM sme riesili s neverhoodom na skystar2.info fore

A s nakopnutim od autora sme to vyriesili.

V settings.ini treba rucne nastavit
ForceToFinalizeFilters=1

Potom uz je to OK ;-)
Miuvek (858)|22.12.2005 10:07
blueant
Zkusil jsem to, ale výsledek jenom tak napůl. Aplikace se sice ukončí, ale vyhodí známou hlášku v programu došlo k chybě. Jinak vše funguje. Byl bych radši za WINCSC, protože se mi zdá, že líp funguje než CSC (rychlejší přepínání programů).
Zajímavé je, že v okně settings je políčko ForceToFinalizeFilters, ale jeho zatržení se v settings.ini neprojeví a naopak ruční editace settings.ini se neprojeví zatržením tohoto políčka.
menu_871.jpg menu_871.jpg
SS2CZ (874)|22.12.2005 10:15
Na rychlý přepínání programů je nejlepčí AltDVB s xcwlog. :-R
Miuvek (858)|22.12.2005 10:32
1) AltDVB se mi nelíbí
2) sdílím kartu s DM500, takže xcwlog nee
blueant (820)|22.12.2005 10:42
1. Tiez pouzivam ALTDVB - hlavne kvoli rychlemu prepinaniu - perfektnemu triedeniu kanalov a prehladu nad vsetkym co sa dej :)

2. To ze zdielas s DM nevadi :) - ide len o CARDSERVER v DM aky pouziva protokol - ty ides cez NEWCAMD a XCWLOG ide cez RADEGAST.
(BTW - na tom servery na ktorom bezis ty by sa dal pustit aj RDGD protokol ;-) )

Aku verziu DVBDREAM mas?
My sme to vtedy skusali myslim na 0.87b - a hlasku si nepamatam ze by to hadzalo.
(ale ja osobne by som radsej bral odklepnutie hlasky, lebo WINCSC ma ovela lepsi prehlad a nastavenie.)

(Preto som napisal ze treba zeditovat rucne :) )
Miuvek (858)|23.12.2005 09:48
Mám DVBdream 0.8.8b