Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Přehravač do 4000 Kč

exander (3)|20.2.2006 16:57
Dobrý den, co by jste mi doporučili za přehravač do 4000 Kč.

Podmínky:
přehrávání DivX, Xvid
titulky sub, srt, txt (české znaky), možnost výběr z více titulků
schopnost čtení DivX, Xvid filmů z multisession disků


Zatím jsem uvaxoval o sigmateku xm-400 pro, máte pro mě jiné alternativy?
clee (6592)|20.2.2006 22:53
ber sigmatek, mam uz druhej a max spokojenost, chce to ale pouzit exsportuv firmware
businessman (82)|9.4.2006 18:24
Kde ho seženu? Dej mi prosím link......
Díky
clee (6592)|9.4.2006 19:15
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
rosiman (7)|16.4.2006 11:53
Na základě dostatku informací jsem vsadil na výkonný mediál-čip-1389 od Mediateku, kterým je mimo jiné i osazen přehrávač DVD YAMADA 6800X a zakoupil jej. Po instalaci přístroje, jsem se netrpělivě pustil do zkoušení, mile mne už překvapilo,že vypínač POWER je skutečně hl.vypínačem,takže přístroj není v STANDBY a zapnutím je přístroj okamžitě připraven k použití. Po nastavení CZ v MENU pro zobraz.ČEŠTINY na OSD, nastavení podpory CZ titulků a zevrubném nastavení analogu 5.1 AUDIA jsem se pustil do zkoušení.
Nejvíce ze všeho mne zajímaly:
- DivX s titulkami, vyzkoušel jsem více jak 25 DivX (MPEG 4) filmů [*.avi,*.mpeg s CZ titulkama, každý film osazuji 4mi druhy titulků (*.smi,*.srt - v malé abecedě, *.ssa a *.sub - ve VELKÉ ABECEDĚ], - změnu titulků 1 až 4/4,OFF- je možno provádět tlač. SUBTITLE za chodu promítání (třeba SENCOR to neumí)
- dále,prohlížení FOTO v jpg za součas.přehrávání MP3 na pozadí t.zv.PREZENTACE s možností volby 15 způsobů prolínání resp.načítání obrázků na tel.obrazovku,
- klasika t.j. přehrávání DVD (na +R,+RW,-R,-RW) jak s titulkama tak i bez,

!! VŠE hrálo BEZ jedinného problému !!.

Zápory:
- manuál nebyl v CZ(v ANGL a Franc.-nutno stáhnout PDF-manuál CZ z http://www.umax.cz),
- bílé titulky nejsou orámovány takže na bílém pozadí splývají a nejsou čitelné (vyřeší se úpravou a výměnou FIRMWARu - to právě MEDIATEK umožňuje),- viz dodatek
- nepodporuje naprogr. PlayListu pro MP3,
- při ZOOMování jsem se nedokázal zbavit grafické ikony na OSD.

Závěr:
- po úpravě barvy titulků tento přehrávač nebude mít jedinou vážnější chybu a - možná jsem přehlédl nepodstatné drobnosti,to je potřeba u každé NOVINKY vychytat a postupně FRIMWARem opravit, ale je to bezesporu asi to nejlepší na trhu v cen.kateg. do 4 tis. Kč - opravdu vřele doporučuji.
[rosiman-ICQ:345 992 972]

Ps. - na stránkách vícero prodejců je uvedeno ve specifikaci - Karaoke jack,to je velký omyl - Karaoke jack NEMÁ.

- - - dodatek - - -

Nejen pro již majitelé přístroje YAMADA 6800X, ale i pro ostaní, kteří ještě váhají a stále nejsou rozhodnuti jaký přístroj si pořídit - přináším potěšující zprávu - podařilo se mi na NETU najít, stáhnout a hlavně bezproblémově nainstalovat - FIRMWARE od N.C.
Tento FW kromě jiného, ojedinělým způsobem ( přímo při promítání za běhu přístroje v SUBMENU OSD) podporuje nastavování všech atributů pro přehrávání DivX filmů s doprovodnými titulkami (MPEG 4), převážná část menu na OSD je v CZ - pouze submenu pro nastavení >MPEG 4 titulků< je v angličtně.
Je možné nastavovat změnu fontů, respektive velikost textu zobrazovaných titulků - 5 rozměrů velikosti, text až ve 3řádcích, zabarvení textu tituků - pruh pro text na pozadí na kterém se zobazují (PRŮHLEDNÝ / POLOPRŮHLEDNÝ / NEPRŮHLEDNÝ), orámování písmenek i barvu textu (více jak kombinaci 8 barev - na př. ŽLUTÝ text/ ČERNÉ orámování), nastavování umístění titulků na ploše (zarovnání ZLEVA / NA STŘED / ZPRAVA) , samozřejmostí je i podpora volby znakových sad písma, pro korektní zobrazování češtiny je to CP-1250.
Rovněž byl integrován nový OSD FileBrowser pro zobazování názvů MP3 a JPG o délce až 31zn. na řádku. Přidána možnost nastavení u tlačítka V.MODE na D.O. funkce pro EJECT nebo STAND BY.

Detailní specifikace je na >http://divx.center.sk/viewtopic.php?t=950&sid=53e90ce66eb6a60bac2388e3d3f2aaa2

Tím se tento přehrávač zařadil do skupiny HiGH END přístrojů a je více než konkurentem na př. SIGMATEKu XM-400 PRO!, SiGMATek XM-600 Pro, KiSS DP1100, Panasonic DVD-S52 atd . . . .

Soubor FIRMWARE rád každému poskytnu - [email]rosiman@seznam.cz[/email]