Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Názor na dom. kino Philips HTS3500S?

businessman (82)|16.4.2006 15:25
Dobrý den,
chci si koupit DVD přehrávač k TV Philips 29PT9521 http://www.velkosklad.cz/videotechnik/index.php?sekce=v&id_zbozi=167.
Ta podporuje Progress.scan, HDMI, 1080i ale hlavně 720p, má komponentní apod.

Požadoval jsem proto:
1) komponentní, lépe HDMI
2) Progr.Scan
3) DivX s plnou češtinou a loadováním titulků, nejlépe s rozdílným jménem (ale nemusí být.)
4) nejlépe USB port, ale nemusí být
5) Upscaling na 1080i a 720p
6) Dekodéry DD a DTS, 5.1 výstup

Nevím, co z těchto technologií má dnes cenu k investici. Původně jsem chtěl zvuk pouštět do kvalitních repro TV, ale to mi bylo rozmluveno. Pokud bych si kupoval bedny zvlášť, většinou neseženu nic, co by mi zapadlo do obýváku za slušnou cenu...Tak uvažuji o domácím kině.Jednotný design s mojí TV a přehrávače s bednami, odzkoušenost, dobrá cena...

Našel jsem toto - Philips HTS3500S :-R [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
:-? :-? :-?
Máte s ním někdo zkušenost? Co na něj říkáte za tu cenu? Nemáte zkušenost, jak zvládá popř. nezvládá body 1-6? Nevíte, jaký typ přehrávače je v něm použit? Jak byste hodnotili zvuk tohoto kina? Jdou tyto repro koupit zvlášť? Nedoporučíte mi nějaké jiné řešení, které by vyhovovalo mým nárokům a zároveň mne nezruinovalo?
:-? :-? :-?

Děkuji mnohokrát. (Vím, že se možná s mnohým řečeným již opakuji, ale takto se zkrátka vyvíjí mé rozhodování a rád bych Vás tedy znovu poprosil o názor na pro mne nové řešení).Děkuji.
businessman (82)|16.4.2006 15:38
Dále bych se chtěl zeptat, jestli při poslechu MP3 nebo pouštění zvuku z TV do tohoto kina budou hrát všechny reproduktory nebo jenom přední??? :OO :-? Někdo si vychvaloval přehrávač YAMADA 6800X, ale nezdá se vám, že za 1800Kč musí poskytovat nekvalitní obraz a zvuk?!? Jinak to snad ani není možné.
businessman (82)|16.4.2006 16:19
TAdy je ještě lepší odkaz na tento přístroj:http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=30131
ODSakEda (2278)|16.4.2006 17:23
businessman mám zkušenosti s několika Philipsi i SONY domácími "kiny" (spíše jde pouze ozvučením dom. kina s DVDvideoplaerem..., výraz KINO je synonymem především velkoplošné a domácí KINO pak menší, především filmové projekce!, samo s lepčím ozvučením.) a mohu především potvrdit skoro neřešitelný problém se stereo zdrojem jak audia z CDaudio či Mp3 tak zTV Live! vysílání a to takové, že často hraje dokonce jen jediný mizerný sředový reproduktor a zní to jak z obecního rozhlasu!...

Naproti tomu toto lépe řešil většinou Panasonic. Ideálně pak PC a PCI zvukovky jako je SB Live a Audigi a pod. které umí stereo suprovně rozližit do všech kanálů a dokonce někdy i simulovat signál pro zadní repro, tedy kvadrofonii a jakmile dekodují vícekanálvé audio prostě jej dekodují a hrají a nic nepřepínáš 8-)

Nehledě na to že do PC dinstaluješ kodeky a titulky a pod! 8-) A vůbec nemusí vypadat jako PC ani hlučet a nemusíš v něm přeci mít nic jiného než programy na hudbu a obraz a hotovo!

A HDV (HDTV) rozlišení videa je také dnes skororealitou a PC od 3GHz s VGA či DVI je vlastně schopné totopřehrát a zobrazit, současné tzv. "stolní" mašine ne-HD-čkové NE!!!... Dig fotky jsou také defacto HD obraz! A telka ale i klasické ne-HD DVDvideo playery degradují i mnohapixelové fotky na zobrazované rozlišení vždy jen 0,4Mpx!!!...

Na HDMI se vyprdnout! Ty potřebuješ zvuk přivést k LCD TV a ještě k tomu nutně jediným kabelem spolu se zvukem??? Raději VGA popřípadě DVI a kvalitní kabel, at především obraz přenese i na větší vzdálenost bez problému! Zvuk přeci leze z výkovové části mnoha dvoulinkami přímo do reproduktorů roztroušených po místnosti! Navíc je HDMI past na ochranu autorských práv a obsahuje často HW ochranu...
businessman (82)|16.4.2006 17:44
Mno, takto podobně jsem uvažoval dříve. Mimochodem nemám LCD TV ale CRT TV, která již zmiňované zvládá, ale přes downscale.

Mám totiž nějaký notebook navíc, ten je tichý a DVD přehrávat taky zvládne. Jenže nemám, jak to kvalitně se vším propojit, neboť nemá DVI, ale jen S video. Jinak máte nějaký tip na Vámi oslavované PC? Klidně bych ho koupil, pokud bude stát jako to domácí kino, nejlépe i s repro! :-D . Dejte mi link, prosím! :-) :-D Ale z Noteboku asi slušný signál na TV a zvuk nevymáčknu, co? :-((

TAkže pro mne by to nebyl problém, ale pro rodinu je zkrátka DVD přehrávač jednodušší na obsluhu a bude designově stejný a hlavně dostanu to repro. Jak to repro od Philipse hraje? Mám si tedy koupit toho panasonica?!? Zkrátka něco, co vahoví sledování filmů a přehrávání muziky s rádiem za cenu, která mne nepošle do hrobu. A mělob y to umět česky. CO tomu říkáte? Máte řešení? :-)
Díky.
ODSakEda (2278)|16.4.2006 18:08
businessman -no jo, když vy chcete něcolevnýho, tak tojo,ale zároven máte nároky jako DivX a čeština, a Phlipesi právě s DivX a XviDy má problémy!... Tad je něco čertvého propíránoohledně přehrání divixů: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=8135

No a DO a primitivní obsluhu má aj PC Xplay(achováteli před rodinou bezdrátovou klávesnici a myš ani nepoznaj že jde o PC :-E ) +dokoupit Geniusky dřevěný repro do 3000 a je to supr! Ale to je s těmi penězi horší, ale kompatibilita bude s čímkoliv i co teprve přijde!!! 8-)
Milosbb (889)|16.4.2006 21:00
[quote=businessman]Dále bych se chtěl zeptat, jestli při poslechu MP3 nebo pouštění zvuku z TV do tohoto kina budou hrát všechny reproduktory nebo jenom přední??? :OO :-? Někdo si vychvaloval přehrávač YAMADA 6800X, ale nezdá se vám, že za 1800Kč musí poskytovat nekvalitní obraz a zvuk?!? Jinak to snad ani není možné.[/quote]

Ja mám skúsenosť len s jedným HT od SONY (3 ročné HTP 1000) a stereo zvuk v pohode rozdelí do všetkých repro, akurát to treba vedieť nastaviť a použiť "dekodér" Dolby Pro Logic II. Čo sa týka kvality zvuku, tak DD a DTS je paráda, horšie je to už s hudbou, tam reproduktory proste nie sú na to stavané, ale ver tomu, že rodina to ani nespozoruje, na to sa fakt treba do toho rozumieť. Moja manželka nespozná ani rozdiel medzi mono a stereo 9-) .
No a na prehrávanie DVD by som určite nekupoval PC, ale jednoznačne player s receiver-om a reprákmi, pričom subwoofer jednoznačne aktívny, ostatné repro minimálne dvojpásmové, kvôli hudbe predné trojpásmové.

Ja osobne pre seba(keď budem mať na to :-I ) HT od firmy ONKYO, cca 70-80 000, ale pre rodinu stačí SONY, Panasonic, Philips v cene do 10-15 000. To ani nehovorím o tom, že niektorí pracháči si do panelákových bytov kupujú HT za 30-40 000, ktorých výkon (600 a viac Watov) nevyužijú kvôli susedom ani na 10% .

Ale z Noteboku asi slušný signál na TV a zvuk nevymáčknu, co?

Tak to nie a HD video určite nie, ak CPU nie je aspoň 2,8 GHz.

Jak to repro od Philipse hraje?

Na filmy určite stačí a na kvalitné počúvanie hudby by som dokúpil a vymenil predné repro lepšej kvality za cca 4-5000 za pár, aj keď hudba sa dá počúvať určite aj s dodávanými repro.
Na tej zostave sa mi nepáči akurát ten pasívny subwoofer.

Inak ja by som bral radšej SONY, pretože táto firma v Hollywood-e mixuje zvuk do mnoho filmov, takže je jasné, že ich hw to potom vie aj správne dekódovať. Na tom SONY, ktoré mám možnosť používať, je dokonca možné nastaviť zvukuvý profil podľa konkrétneho štúdia SONY(jedno z troch), ktoré zvuk do filmu mixovalo.

Na záver, ak bývaš v paneláku, je ten Philips slušná voľba, kvalitnejšie domáce kino by si aj tak nevyužil.


-----------------------
businessman (82)|17.4.2006 09:54
Prima, díky za názor! 8-)

A nevíš náhodou nějakou sestavu od Sony za podobnou cenu(opravdu moc nahlas to kvůli sousedům pouštět nemůžu :-(( ), která by si slušně poradila s češtinou a DivXem a uměla při běžném poslechu pouštět hudbu do všech repro?

Díky moc.
Milosbb (889)|17.4.2006 17:13
businessman

S DivX v domácom kine nemám skúsenosti, takže neporadím, ale myslím, že najlepšie je vziať nejaký ten DivX film s titulkami do predajne a vyskúšať, alebo sa niekto tu ešte ozve a podelí sa so skúsenosťami. Ja v DVD prehrávači by som ani DivX nepúšťal, radšej si vždy počkám dva-tri mesiace a mám film v požičovni v lepšej kvalite a aj s dabingom(aj keď na orig.zvuk sa dabing nechytá).

A konkrétny model ti neporadím, aby som potom po prípadných problémech nebol na vine ja :-D .

----------