Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Pls help: "This is not an AVI file"

embe (99)|30.4.2005 23:23
Nazdar, neviem, ci toto tema patri prave sem ale priamo sa tyka zachytavania. Potreboval by som surne poradit, graboval som z TV avsak grabovanie zmrzlo. Program neodpovedal a ani sa nedal stopnut (Fly 2000 TV). Tak som musel natvrdo restartnut PC. Nagrabovany subor ma 25 GB ale neda sa otvorit, pise ze file is not supported. Skusal som DivFix, ten pise ze to nie je AVI file. Skusal som aj G-Spot a to iste. Ako mozem ten subor zachranit tak? Prosim poradte...

P.S.: Inak nechapem, preco ten program tuhne. Mam 2,8 P4 HT, 1GB RAM a kartu Life View Fly Video a nejake tie HDD. Fly 2000 TV ako jediny s touto kartou ma zvuk stereo, ostatne programy bude vobec nejdu alebo iba mono.

Vdaka za kazdu radu.
Maros :-D
Ivo Mašek (10205)|1.5.2005 10:17
Soubor není podporován. Proto se nedá otevřít.
embe (99)|1.5.2005 11:59
Ivo, to je ako navod na riesenie mojho problemu? :-? :-? :-? To je jasne, ze subor nie je podporovany, inak by bol prehratelny....

Podarilo sa mi subor rozchodit cez VD cez Hex Editor, potom som tu nasiel este jedno riesenie
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=706
takmer identicke. Video som tymto sposobom rozchodil. GSpot ukazuje, ze subor ma 35:21 minut. Avsak subor, ktory mi dal nakoniec dal VD alebo aj ASF-AVI-RM-WMV Repair je 2:19 minut. Obe programy dali vysledny subor taky, ze je tam zaciatok grabovania a asi po 2 minutach rovno koniec. Kde teda zmizol zvysok? Iba podotknem, ze som videl ako sa subor graboval a teda aj po 10 minutach sa zaznam este graboval, takisto aj po 15 a po 20-tich zmrzul cca pri 30 min..takze pls help, ako dostat zvysok? Len dodam, ze repriza tohto programu co som graboval uz nikdy nebude...tak sa snazte :-D
Dik.
mirekv (7169)|1.5.2005 12:43
Postup ivohy, jsem celkem pochopil, ale to tvoje pokračování moc ne. Ve VD jsi doplnil klíčovací snímky, zkopíroval, zkopírovaný soubor byl v gspotu správný, zpátky jsi ho natáhl do VD a už byl kráký, nebo jak? Když tak to napiš po bodech.
embe (99)|1.5.2005 12:57
[quote=mirekv]Postup ivohy, jsem celkem pochopil, ale to tvoje pokračování moc ne. Ve VD jsi doplnil klíčovací snímky, zkopíroval, zkopírovaný soubor byl v gspotu správný, zpátky jsi ho natáhl do VD a už byl kráký, nebo jak? Když tak to napiš po bodech.[/quote]
Takze:
1) Otvoril som vo VD Hex Editore ten zly subor a jeden korektny subor presne tak ako ivoha. Korektny subor je nagrabovany tym istym sposobom, ako ten poskodeny (pouzity kodek a podobne), akurat dlzka suboru je urcite ina ako toho zleho.
2) Opisal som chybajuce data z dobreho suboru do zleho a to az po 10000 riadok - desattisici riadok som uz nedoplnal. V dobrom subore su od 10000 riadku data, v zlom su iba nuly a to asi tak 50 stran...to by bolo sialene doplnat pokial vysledok nie je isty.
3) Po ulozeni zmien som vo VD otvoril ten zly subor - VD vykonaval nasledujucu operaciu asi 10 minut - "Reconstructing missing index block (Agrassive mode)". Potom uz sa da subor prehrat ale ma len 2:19.
4) Tak som skusil este raz opisat do zleho subore v Hex Editore data z ineho korektneho suboru - vysledok ten isty - 2:19.
Problem je v tom, ze neviem ako mam doplnit klucove snimky alebo ci som niekde neurobil chybu...
Dalej som sa este nedostal:-(
Teraz som porovnal v GSpote dlzku korektneho videa a zleho, opraveneho vo VD a su rovnake, co je jesne, kedze som to opisal data cez HEX Editor.
mirekv (7169)|1.5.2005 14:14
No jo, mám dojem, ži ivoha měl ten soubor vadný jinak, než ty. On píše, že editaci vzdal a ve VD otevřel vadný soubor ale asi ten původní, neopravovaný. Jelikož měl asi správnou délku, tak to trvalo tak dlouho. Takhle jsme si kdysi vyměňovali s kámoši filmy po síti, ta měla výpadky a pak jsme takhle filmy "slepovali" a trvalo to.
Píšeš. že máš v hexeditoru od určitého místa namísto dat nuly, takže i když je soubor veliký, nic tam prostě není. Doma se zkusím na ten hexeditor podívat, samého mě to zajímá.
embe (99)|1.5.2005 14:27
Mirekv:
Co sa tyka Hex Editoru, v povodnom zlom subore boli same nuly az po 10000 riadok a este potom aj asi 50 stran dalej. Teraz tam mam uz data a to presne podla nejakeho dobreho suboru. Ivoha nepise, ci zmeny, ktore urobil v HEX Editore ulozil, alebo ci to len prepisoval a skusal a potom bez zmien zavrel. Skor si myslim, ze ich ukladal....
Nie je mi jasne, ako sa daju vo VD obnovovat klucove snimky. Inak VD po ukonceni Aggrasive mode repairingu napise tieto hlasky:
- AVI: Index not found or damaged -- reconstructing via file scan
- AVI: Invalid chunk detected at 97800. Enabling aggressive recovery mode


Potom je mozne video spustit, ale ma tych 2:19...
mirekv (7169)|1.5.2005 16:37
Klíčové snímky umí DivFix, ovšem asi jen v DivXu. Jinde píšeš, zachytávaš do Huffyuv, ten má klíčové snímky? Zkusil bych ještě poexperimentovat se změnou kvality v PIC kodeku, ovšem tam pod q=18 nemá cenu jít.
embe (99)|1.5.2005 16:45
[quote=mirekv]Klíčové snímky umí DivFix, ovšem asi jen v DivXu. Jinde píšeš, zachytávaš do Huffyuv, ten má klíčové snímky? Zkusil bych ještě poexperimentovat se změnou kvality v PIC kodeku, ovšem tam pod q=18 nemá cenu jít.[/quote]
Tam mam nadstavenu kvalitu na 19 lebo 20 uz robi velmi velke subory a rozdiel v kvalite nie je moc viditelny. Ale ako pisem zase tu [/url]https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=3403, neviem ci to vyriesi problem s tuhnutim, dokonca ci ho nezhorsi...som z toho uz na prasky... :-(( :-(( :-((