Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
29.8.2012, Jan Vítek, aktualita
Společnost Genius se tentokrát zaměřila na řidiče, kterým nabízí monitorovací videokameru s rozlišením HD a také 2,5" displejem. Tuto kameru budeme moci snadno přidělat na přední sklo a zaznamenávat si průběh cest, což se leckdy může hodit.
rydol | 7.9.201210:44
tak zakoupeno a zobrazení dobré ale hned se mě ulomil na držáku spoj z umělé hmoty ,kvůli hlavě šroubu co se přidělává kamera ­(šroub jako na fotáku­) držel jen na dvou bodech a ta umělá hmota je taková tvrdá jako s příměsí sazí .
nereklamoval jsem ale sám si opravil.V alze je už nedostupný a čekal bych asi dlouho.
Jinak naprostá spokojenost
Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 7.9.201216:34
A jak to je s rádiem?
Mohu Tě poprosit o naladění nějaké slabší stanice, vzdálené, která mírně šumí... a vyzkoušet zapnout kameru, jak se to bude chovat? Jest­-li po zapnutí kamery se zhorší příjem rádia? Po chvíli by to rádio mělo být lepší... pokud to bude jak píšu, některé kamery to dělají.
Děkuji
Odpovědět0  0
štamprdle | 8.9.201212:59
v osobáku žádná změna rádia , jinak se mě rádia samy dolaďují když jsou slabá. ale při přehrávání videa v pc ten zvuk praská jakoby za jízdy něco někde jiskřilo ?? asi ho to u mne někde ruší měl jsem problém z alternátorem a celé mě to stálo 14000.­-kč tak nevím. poznám až pojedu v nákladáku. ale zvuk se dá vypnout což asi udělám nemusí mě nikdo monitorovat za jízdy že
Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 8.9.201218:46
S tím zvukem to je ­"normální­". Zkus to odpojit z auta a jdi s tím na louku a povídej si :­), bude to dělat taky ten kravál. U mě to dělaly skoro všechny levné kamery, které jsem testoval...
Odpovědět0  0
Cucerak | 6.9.201219:57
Ano ,samozřejmě 12 Mpix je kničemu v tomto přístroji ­(beru to jako malý bonus,kdybych neměl po ruce telefon­),vždy jde o to ,aby byl nějakej slušný záznam ,kdyby se něco přihodilo.Což si myslím ,že je za tuto cenu přijatelné.
Odpovědět0  0
Cucerak | 2.9.201221:06
Tuto kameru mám v autě a nic se netrhá ,záznam je dobře čitelnej !!v pc nádherně vidět.­(avi­)+má samostatnou baterii,takže kamera jede i bez zapalovače cca 4 hod.Navíc má i 12Mp foto,lze nastavit 5,8,12 Mp.Kameru jsem zkusil použít v ruce na zahradě,bez problémů.Má české menu.Malá,lehká,v autě ji mám před vnitřním zrcátkem nahoře,takže vůbec nepřekáží. S těmi diodami pro noční provoz to je slabé ale to je u všech autocamer.Mám tam vloženou 16 GB SD kartu Sandisc 10 class,jede to perfektně.­(toho jsem se obával­)Lze nastavit délku záznamu 2,5,10 min­(sekvence souborů­) Plně mi vyhovuje ...
Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 6.9.201218:06
Nechci Vám brát iluze, ale 12 MPix je tutově interpolovaných. Kamera nedá ve skutečnost bez interpolace ­(interpolace= softwareové upravené rozlišení, které obraz nezlepší a nepomůže mu, je to lákadlo pro neznalé, pro laiky­) víc než cca 1 MPix.
Pro ukázku videa z nehody to policii stačí, třeba pro řešení ­(alibi­), že nejste viníkem, když se vše jeví proti Vám.
Odpovědět0  0
Tominospk (25) | 31.8.201212:06
Měl jsem snad na chlup stejnou kameru doma.
Jest­-li je tato shodná i s tou co jsme měl doma, nevím, ale zmíním se asi takto, ta doma testovaná ­(vzhledem naprosto stejná­):
-­-­-Kvalita? Žádná, je to mizerný obraz, který už tak se zdá být softwareově interpolován.
-­-­-5 MPix? Ani náhodou! 1280x720 není ani 1 MPix a to už je myslím interpolováno!
-­-­-30 snímků za vteřinu? Ne! Nebo ano, ale zdvojených až ztrojených. Při opatrném pomalém přehrávání zjistíte ­(snímek za snímkem­), že snímky jsou vždy 2 za sebou stejné, někdy i 3 snímky. Přehrávaný obraz je sekaný...
-­-­-Infradiody pro přisvícení? Nenechte se zmást. Těmato diodama můžete tak MAXimálně přisvětlovat v noci knížku, kterou si budete číst na displayi přístroje. Auto potřebuje 2 žárovky o cca 120 Wattech, aby řidič viděl a někdo chce 6­-ti diodama o příkonu cca 0,5 W přisvětlovat něco v noci? Si to zkuste a budete velmi zklamání­- jakoby tam ty diody nebyly, navíc Vám to bude ­"slabě­" osvětlovat špinavé přední sklo, přes které bude záznam ještě o něco horší!
-­-­-A mimochodem, pokud si myslíte, že se Vám kamera zapne sama po nastartování, jste na omylu. Konektory v autě­- cigaretové zapalovače jsou totiž připojeny stále přes pojistku na autobaterii. Takže zasuntím konektrou kamera nahrává a vysunutím přestane. Museli by jste si zapojení konektoru upravit tak, aby po nastartování se v konektrou objevilo napětí, nebo kameru zapojit na světla ­(dnes se stále svítí­- zatím­), nebo na alternátor, relé, kde po nastartování Vám kamera začně nahrávat.

Kameru neodsuzuji, ale jsou lepší.
Tato kamera se dá pořídit téměř za polovinu jinde, ale v klasickém e­-shopu dostane zajímavou 2­- letou záruku.
A když Vám spadne třeba ­(!!!­) cyklista, starší pán pod auto a naneštěstí zemře, může jeho rodina i s právníkem dělat co chtějí, ale video, které ­"ukážete až u soudu­", vyrazí všem dech a Vás očistí od vězení, peněžní pokuty, ztráty bodů, od dražšího povinného ručení a hlavně se Vám bude lépe spát. Pokud jedete podle předpisů.
A že s ohledem na občanský zákoník si nemůžete nahrávat jen tak ledasco?
Můžete! Jako osoba ano. Jako podnikatel nevím!
Vaše právo na Vaši ochranu je větší, než to, kdy Vám může někdo ublížit.
Asi před rokem rozhodl soud, že pán co mu někdo stále ničil auto, si pořídil kameru na sledování auta a soused, co mu jej šel opět ničit, se u soudu dovolával občanským zákoníkem, že ho sousedm nesmí nahrávat bez jeho svolení... Nejvyší ­(myslím­) soud to zamítl se sdělením, že právo poškozeného na ochranu je vyšší, než právo souseda, co ničil zmíněné auto.
Toto právo bude jistě mít stejnou váhu i se záznamovou kamerou při jízdě vozem.
Jen dodám, že záznam z videa nesmíte poskytnou ani k nahlédnutí jiné osobě.
Takové jsou zákony.
Pěkný den.
Odpovědět2  0
štamprdle | 5.9.201216:09
nevím jak ty ale já v peugeotu a i v avii mám zásuvku po zapnutí na klíče.
Jinak těch značek ­(výrobců­)na této této krabičce je více a rozdíl bude ve střevech.Dnes jsem zakoupil a pak sem písnu jak jsem sní spokojenej
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.