Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
23.8.2011, Martin Stančík, aktualita
Korejská společnost LG Electronics v rámci snahy o posílení své pozice na trhu s 3D televizory uveřejnila v amerických novinách nové provokativní reklamy, jež útočí na aktivní 3D technologii Sony a Samsungu.
intago2 | 24.8.201110:00
jsem napsalpřed chvílí jsem v Novém Smíchově v Datartu koukal na 3D Viera 127 cm na sport a je to paráda.... Už jsem si myslel, že nic lepšího není, ale vtom kouknu vedle, bylo tam 120cm LG s pasivníma brejlema.
Natáhl jsem je zhrozil se, vždyt je to rozmazaný!!
Upozornili mě, abych koukal z větší dálky a opravdu, tak 2,5m je nutnost.
Ale ty barvy, to je snad ještě lepší než u Viery! A 3d efekt taktéž. Kdepak ty kecy, že pasivní je horší, není. A cena o 10 kil menší...
A dneska přidal poznámku, že pozadí nemusí být tmavé, ani koukat ve tmě a oči blikání neruší jak u akt.3D brýlí, LG má pravdu.
Odpovědět0  0
Torra.t | 24.8.201123:01
Kazdá technologie má svoje.
Nebudu tu psát + nebo ­- to by tu bylo na dlouho.
Nejdříve si přečti o aktivním a pak pasivním.
Jinak hlavní rozdíl je v ­( rozlišení! ­)
Aktivni ma 1080p a pasivní nemá ani polovic rozlišení,ano někomu to stačí.
Ale přeci jen když máš 3D TV + 3D Bluray,tak chceš mít i 1080p a ne polovic :­-­)
Proto na pasitní 3D se dívej z dálky od kud není vidět FULL HD!
Odpovědět0  0
intago2 | 25.8.20117:41
díval jsem se na oba ze stejné dálky2,5 m a žádný rozdíl v rozlišení neviděl, ale ještě se kouknu. Rozeber to podrobněji na debatě 3D TV please
Odpovědět0  0
_tD | 25.8.201115:31
To ze ma pasivni 3d polovicni rozliseni je mytus polochytrych lidi, respektive vzdelanych bez inteligence, to by platilo pouze v pripade ze by obraz vynechaval kazdou druhou radku ­(coz dela­) a to pro obe oci ­(coz dela­) ale ted to prijde ­- ALE PRO OBE OCI STEJNE RADKY! ­(coz pochopitelne nedela­) jinymi slovy, kdyz zobrazite nejmensi mozny detail, jako napriklad bilou tecku o velikosti jednoho pixelu na jinak celem cernem pozadi, tak ji neztratite, bude videt, jen jednim okem, ale bude, certifikaci o kterou se LG uchazelo, tedy ziskalo pravem.
Odpovědět0  0
Torra.t | 26.8.201111:15
Tak tady maléinfo :

Z výše popsaného je zřejmá výhoda i nevýhoda. Zatímco aktivní technologie má obraz Full HD rozlišení 1080p a u 100 Hz TV se každému oku dostane 50 snímků, u pasivní technologie dostanete pouze poloviční rozlišení, takže obraz s rozlišením 540 řádků. A správě si domýšlíte, že naopak je zdvojen počet snímků, tudíž stále máte k dispozici 100 obrázků za sekundu pro každé oko. Zatímco u pasivní technologie v kinech se jednoduše použijí dva projektory, které zobrazují obrazy přes sebe, u televizoru tento luxus není, televizní obrazovka musí ve stejný moment zvládnout snímky oba.

U aktivní technologie dostane divák plné rozlišení, u pasivní se musí spokojit s polovičním. Nicméně podle zkušeností střídavé zobrazení snímků a jejich přepínání, podstatná část diváků vnímá, zvláště při nevhodném osvětlení místnosti či obrazovky „blikání“ ruší a unavuje. Zkrátka aktivní 3D si užijete zejména večer v zatemněné místnosti. U pasivní technologie k žádnému blikání nedochází, pouze bude při přímém srovnání dojem horší ostrosti obrazu.
Odpovědět0  0
Torra.t | 26.8.201111:25
Rozdíl v 3D technologiích. Zatímco u pasivní metody máte zobrazeny najednou snímky oba, ale v polovičním rozlišení, u aktivního 3D se střídavě zobrazuje Full HD obraz pro pravé a levé oko.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.