Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
Diskuze k článku: Mobilem proti TV reklamě
17.6.2011, Pavel Zubatý, aktualita
Znáte to – zapnete televizi, neuplyne ani půl hodiny a „just“ tam dají otravnou reklamu. Poslušný divák zhlédne všechny „supr-mega“ prací prášky a výhodné „internety“. Typický divák na chvíli odejde, přepne jinam, podívá se na to z nahrávky. Ale v USA...
tesla15 (98) | 17.6.201116:08
má zcela opačný účinek. Řvavý zvuk zeslabím, bohužel ČT má povoleno stále neomezené reklamní zesílení. Reklamní obraz mi celkem nevadí, stačí zrak zaměstnat něčím jiným. Na D. ovládání nejpoužívanějši tlačítka hlasitost a vypnutí zvuku.. Tudíž, obrácený záměr.
Odpovědět1  0
gallibob (9) | 17.6.201118:53
stim zesilenym zvukem uz vic jak 4roky problem nemam.Tv co sem kupoval, jak ta minula, tak ta co mam dnes tak umi udrzet hlasitost v nastavenem zvuku co si navolim­(ja teda kupuji TV od sony a ty to umi jiz dlouho,dokonce to maji jako jednu s funkci­),ale je pravda ze kdyz nekdy sem u nekoho na navsteve tak me reklamy strasne lekaj:)
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 17.6.201120:10
Ten obvod není nic nového, měla jej ORAVA v 90 letech. V každém případě zmeší dynamiku, což je vlastně špatně. Proč mám něco doopravovat, když chyba je ve vysílání.Slováci již před rokem zvýšenou hladinu zvuku při reklamách zakázali. P.S. Dovolím se zeptat, má Sony již zvlášť regulaci hlasitosti pro REPRO a zvlášť pro SLUCHÁTKA? Doposud zasunutím sluchátek vždy odpojeny reproduktory. Byla to a asi ještě je vlastnost TV z Dálného východu. ­( nejen SONY ­).
Odpovědět1  0
gallibob (9) | 18.6.20119:54
tak co se tyce toho stahovani zvuku tak sem rad ze to tam je a basta,protoze to je jedina vlastnost kterou jaksi jinak ovliovnit nemuzu a hodne TV to dodneska nema,ano bylo by lepsi kdyby to nebyla potreba,ale momentalne to potreba je.
Co se tyce sluchatek tak po pripojeni jak kte stare TV­(cca 4 roky stare LCD­) tak i k nove­(cca rok stara Edge led­) se automaticky vypne zvuk a stejne jako pri aktivnich repracich jen ikonka hlasitosti se zmeni na sluchatka.Takze uz to asi sjednotily:)
Odpovědět0  0
tesla15 (98) | 18.6.201113:50
Tož to jste mne nepřekvapil a ani nepotěšil. Důvod??? Špatně slyším, manželka naopak výborně. Ona poslouchá z repro, já ze sluchátek. Tudíž, bez externího zesilovače pro mne ­( a nejen pro mne nepoužitelné ­). Zmíněná ORAVA měla již tehdy ZVLÁŠŤ regulaci hlasitosti jak pro repro tak pro sluchátka s možnosti obojího uložení do paměti. Taktéž tomu u vyšší kategorie GRUNDIG, LOEWE i PHILIPS. ­/ Nic není dokonalého­/ .
Odpovědět1  0
kebule007 (1) | 17.6.201115:10
mě se reklama celkem netýka sleduju jen ty filmy ktery ja chci a to jen z dvd sice v počitači mam tv kartu ale defakto ji ani nepoužívam jen občas na zpravy jinak vubec
Odpovědět0  0
pepe_lopez | 17.6.201114:00
Patrím k ­(zrejme malej?­) skupine exotov ktorý sa na TV úplne vy..bodli. Ak niečo vidieť chcem tak idem do kina alebo si to grabnem. Pozriem si čo chcem, kde chcem a kedy chcem. Neriešim nechutne vlezlé reklamy, častokrát zlý dabing, hlasy 100x odpočúvaných dablérov, ­"nezaujaté a objektívne­"spravodajstvo, na českých staniciach počas reklám zvýšenú hlasitosť a podobné ­"bonusy­".

Nervy mám len jedny a aby som trávil x hodín týždenne tým že budem konzumovať to čo mi iný chcú tlačiť do hlavy..? K tomu nevidím ani ten najmenší dôvod.

ps: je mi jasné, že z něčeho žít musí ­- nie, nemusia. ak nebudú ponúkať to čo ľudia chcú alebo aspoň tolerujú ­- odumrú a zaniknú ako každý neúspešný podnik. IMHO žiadna strata, nič nevytvárajú, robia len distribúciu s tým že riedia kvalitný obsah ­"sraNDami­".
Odpovědět0  0
scrat777 (3) | 17.6.201110:54
Málokdy se díváme na živé vysílání, ve Windows Media Center si zvolím co nahrát a když to pak sleduji, tak reklamy přeskočím.
Odpovědět0  0
lacog (6) | 17.6.201110:15
Osobne cez reklamy buď prepínam ­(ale v poslednej dobe všetky stanice sa synchronizujú s reklamnými vsuvkami­) alebo sa venujem niečomu inému. Ale najlepšie je cez EPG si nastaviť nahratie a kedykoľvek si to prehrať a reklamy pretočiť. Jednak to rieši tie stupídne reklamy ktoré sú bez myšlienky, vtipu ale ich opakujú 1000x do dňa a druhá vec, že človek nežije podľa televízneho programu.
Odpovědět0  0
JDB | 17.6.20118:53
Jak začne reklama přepínám, nebo vypínám TV a jdu dělat něco jiného. Kvůli poplatkům jsem přestal sledovat ČT, protože se mi příčí si za sledování reklamy platit. Ostatním neplaceným stanicím toleruji reklamu o něco málo více, protože je mi jasné, že z něčeho žít musí. V poslední době je ale té reklamy tolik, že jsem sledování komerčních TV hodně omezil. Některé dny TV nezapnu vůbec, protože mě to místo pobavení akorát tak otráví.
Odpovědět0  0
M@jkl (7) | 17.6.201110:11
TV máme doma defakto nastejno jako výše postující, nicméně svou TV mám jen proto, abych mohl koukat na filmy z USBčka z postele, jinak pokud sleduju, tak jen online nebo ze záznamu ;)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.