Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
7.10.2011, Martin Stančík, aktualita
Flashoví vývojáři získají díky Smart TV platformě společnosti LG nové možnosti. Korejský výrobce elektroniky totiž oznámil, že jeho nová řada "chytrých televizorů" a Blu-ray přehrávačů bude podporovat Flash Player.
Poliklik | 6.3.201312:53
Pro informaci přeposílám moji komunikaci s LG.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy se chystá aktualizace Flash Playeru pro moji smart TV rok výroby 2011? V současnosti přes flash player 8 nepřehraji nic. Všechny stránky chtějí flash player 9 a vyšší. Předpokládám, že LG je firma, která si váží stávajících zákazníků a hodlá dále rozvíjet již prodané produkty. Takže otázka zní kdy proběhne aktualizace FW v které bude zahrnut i Update Flash playeru. S poslední aktualizací v lednu to neproběhlo. Dále by mě zajímalo zda VOYO TV bude přístupné i pro rok výroby 2011.

Na můj dotaz odpověděl pan Urban z LG pouze toto:

Pro modely z roku 2011 nebude dostupná aktualizace na novější verzi Flash Player.

takže LG již nikdy více
Odpovědět0  0
d2mac (5) | 13.8.20126:56
Dobrý den, já tedy doufám, že během tohoto roku kdy zákazníci budou kupovat modely 2012 s plnohodnotným webovým prohlížečem, se LG vzchopí a poskytne zpětně update pro modely 2011. Co jsem zkoušel Sharp Smart TV model roku 2011, je to úplně ten samý případ, bez možnosti přehrát flash nad verzi 8.1.
Odpovědět0  0
Tommhjk,kj.lkjl | 11.10.201110:58
Taky asi zbývá vyzkoušet jen nějaký neoficiální software k TV.
Odpovědět0  0
Alfik............... | 7.10.201121:18
a co ti kteří již smart mají, stále zůstanou u verze 4 roky staré? LG jsem si bohužel koupil, nevím pro koho ji vyrábí, ale v ČR je nevyužitelná neb nepřehraje archiv ČT a Primy. Tohle vědět tak ji nekoupím. Čerstvé info od jejich podpory ­"Adobe flash player 10 neni k dispozici­", Podvodníci, říkají smart letitému krámu.
Odpovědět1  0
Josef1 | 7.10.201121:46
A co nejdražší značka Sony?

Taky ani Sony nepodporuje flash, takže si nepustíš video.

Z prohlášení Panasonicu jsem pochopil, že až příští rok má internet a video šlapat.

Jenom nechápu, proč mají vývojáři tvořit pro LG a ne i pro osatní značky, které budou podporovat Flash 11.
Odpovědět1  0
Petr. | 10.10.201116:35
Mám ten stejný problém LG 50 PZ 950 , hned jak jsem zjistil to co ty , a to že nemůžu přehrát libovolné video na internetu nebo YOU TOUBE ,mimo jejich vlastního vestavěného, tak jsem je nazval obyčejnými podvodníky , koupili jsme zajíce v pytli , jejich podpora to je hrůza hrůz, žádná odborná rada , samý neznalý papoušek.
Snad by měl jít ale zaktualizovat později soft ,, třeba i za peníze,, nechci domýšlet že by to tk nemělo být .
Mě navíc po aktualizaci software na 4.06 nejde zkonfigurovat pevné připojení automaticky , předtím jsem jel na wifi , po aktualizaci nic, tak jsem udělal pevné připojení, a nic : nedostupná nebo neexistující brána , tohle všechno by měli lidé vědět aby se nenapálili i ostatní.
1 LG bez oficiál podpory DVBC tuneru jsem měl, a nefunguje korektně, ikdyž dám Finsko, poprvé jsem naladil všech 104 progr, po zresetování do továtního nastavení, už jsem naladil pouze cca 9 digit.programů. Zařekl jsem se, že LG bez oficiální podpory ,,DVBC,, bych už nekoupil , na jaře jsem zjistil, že už mají modely s podporou ,,DVBC,, před cca 3 měsíci jsem tedy koupil nejnovější model výšše jmenované smart plazmy,a jaké bylo moje rozčarování, přitom jsem se ujištoval, jestli je to plnohodnotný Internet atd , řekli ano, ale zapoměli dodat, že TV nepodporuje Addobe Flash Player, doufejme že to půjde zaktualizovat , jinak jim ji budu chtít vrátit, a nebo v záruce , změnit v TV, nějaký modul ,který bude potřeba.
Jinak TV je super, obraz krásný , ale toto je veliky nedostatek, nebot sleduji přes internet i zahraniční TV .
Odpovědět0  0
HanziH | 29.11.201119:18
Doufám, že pro starší LG Smart TV to bude ve formě aktualizace, já jsem si jí koupil v pátek a ta absence nové verze Flash Playeru mě štve. V jiných zemích je to jiné, tam mají na televizní archivy alespoň aplikace, ale u nás je jen stream a youtube, což mne nezajímá.

Ale co jsem se dočetl na zahraničních stránkách, tak by snad měla být v přípravě aktualizace i na starší modely Smart TV...
Napsal jsem ohledně toho dotaz na podporu LG, snad mi brzy odpoví, jestli vůbec odpoví...
Odpovědět0  0
HanziH | 30.11.20119:00
Tak mi od LG přišel e­-mail, že bude aktualizace, ve které bude obsažen i novější Flash Player, tak doufám, že to bude brzy.
Odpovědět0  0
d2mac (5) | 19.12.201114:55
Ahoj HanziH,

muzes me ten email od LG preposlat na d2mac@volny.cz ? Moc Ti dekuji. Tomas
Odpovědět0  0
HanziH | 19.12.201117:13
Tak to teda nemůžu, jednak už ho nemám a také by ses tam nic nedočetl, bylo tam prostě, že aktulizace, která bude obsahovat i nový flashplayer a na otázku kdy, mi přišlo, že přesný termín zatím není znám...

Pevně doufám, že ta technická kontrola a aktualizace, která má proběhnout zítra tedy 20.12.2011 je ona.
Ale asi to nebude ona, když nedávno ještě nebyl znám ani přibližný termín...
Odpovědět0  0
HanziH | 20.12.201110:59
Tak ta dnešní to nebude určitě dnes mi přišlo od LG toto.

Dobry den,

dekujeme za vyuziti elektronicke komunikace. Spolecnost LG vydala pokyn na vytvoreni noveho softwaru, ktery umozni prehravani vyssi verze Adobe Flash Player. S touhle aktualizaci se pocita pristim rokem.
Zatim nemame konkretni informace, kdy bude nova aktualizace uvolnena, kazdopadne soucasne dostupne verze to neumoznuji.

S pratelskym pozdravem

Stasova Martina
Zakaznicky servis LG
Odpovědět0  0
Bougemil | 30.11.201111:40
Také mi to s tím flash playerem trochu vadí, ale má vyjít aktualizace, tak si počkám.

Navíc kupovat to kvůli přehrávání videí z internetu, aniž by si zjistil, zda to mimo ty aplikace jde, může jen hlupák, ono je dobré se informovat, o tom, co daná věc umí, protože myslet znamené hov.o vědět.
To je pak jako koupit černobílou tiskárnu a držkovat, že výrobce je podvodník, protože to netiskne barevně.

Nazývat je podvodníky a Smart TV letitým krámem, to bych si kvůli absenci nového flash playeru nedovolil, jsou to skvělé televize a daly do nich, co si mohly v danou chvíli dovolit.
Navíc je to také závyslé na dohodách se společností Adobe.
Odpovědět1  0
g..p | 26.12.201114:37
Jde o věc, kterou HW televizoru zvládne s přehledem. Jde o podvod, tudíž to, že LG prodává pro lepší pochopení jako 486 s 3D monitorem je na místě. Opravdu jsem rozhořčen a jejich prohlížeč má další chyby jako kontrolu nad více panely, zatím jde otevžít pouze jeden ­- takže nějaká reklama znemožní procházení webu, nefunkčnost psaní textu na dodávaném dálkovém ovládání. Zkrátka v podobě co jsem koupil LW5500 v jaké jsem to vybalil z balíku, jde o podvod a nefunkční krám!
Odpovědět0  0
HanziH | 3.1.201210:19
HW možná, ale HW může být třeba nadčasový a nový flashplayer by tam nebyl, jak už je tu psáno jde o dohodu se společností Adobe. SW je oč běží.
Ona ani není zančka, která dělá Smart Tv, kde by byl FlashPlayer 11, takže asi na tom s tím Adobem něco bude.
A že prohlížeč nemá kontrolu nad více panely?
Vždyť je to televize proboha, to bych mohl namítat, že to nemá podporu pro připojení periferií, jako klávesnice myš a tiskárna, no tak na to jste si mohl přeci koupit počítač...
Navíc, jste se mohl informovat o softwaru, internet je informací plný.
To jste si mohl postavit HTPC, když chcete v televizoru takové věci.
Odpovědět0  0
g..a | 5.1.20121:09
No asi chci moc aby v televizoru typu LG LW5500 fungovaly přes prohlížeč filmy. Nekomunikujte semnou jako s debilem, protože klávesnice a myš u boxů jde napojit dokonce i u zařízení typu Android TV box je dodáváno DO s funkcí, kterou si musím u LG dokoupit zvlášť. Takže jde u LG o klasickou metodu křivého obchodníka kup a stále plať místo kup a používej. V souhrnu jak jsem napsal v minulém příspěvku stále jde o drahou věc a nefunkční krám. ­(mám verzi Version_05.01.10­)_gp_
Odpovědět0  0
HanziH | 5.1.201211:18
Nekomunikuji s vámi jako s debilem, jen říkám, jak to je.

Ale když to tak chcete, napíšu poslední souvětí, kterou ukončím svou diskuzi s vámi.

A souvětí je:
Jedině ..... si koupí drahou věc, o níž se domnívá co všechno umí, aniž by si předem zjistil její skutečné funkce.

PS:
Nezkoušejte si v přístroji uvařit oběd, to už je natelevizor trochu moc. Místo teček si doplňte, co chcete ­(vzdělaný tam nepasuje­).

Poroučím se.
Odpovědět0  0
g..a | 5.1.201212:04
No podle článku se tu bavíme o chytrém TV od LG. Nejdou naněm spouštět filmy přes zabudovaný internetový prohlížeč dostupné na internetu. Výrobce tak činí záměrně a je to jeho obchodním záměrem, vytvoři absolutně holou aplikaci, kde se nedá plnohodnotně hledat film jeko na youtube.com a je možné, že tak film svým způsobem nemáte možnost ani najít... Obchodník mi tvrdil, že televize to umí. Nešlo to odskoušet přímo v prodejně, protože v Okey prostě prodávají. Vedle v Euronicsu to samé a protože jsem důvěřivý blbec, tak jsem jim věřil. Takže asi tak.
Odpovědět0  0
pan P | 8.1.201212:47
Jak to může být obchodní záměr znepřístupnit youtube přes prohlížeč, když TV má přímo aplikaci na přehrávání videa z youtube? :D :D blbost...
Odpovědět0  0
fdsaf | 9.1.201213:05
Ovšem ta aplikace na youtube v TV je dost horzná a její rychlost odezvy ještě horší.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.