Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
5.6.2008, Jan Vítek, aktualita
Společnost Panasonic se přihlásila s novou malinkou kamerou s označením SDR-S7, která se vejde třeba do kapsy u košile. Její rozměry jsou totiž pouze 102 x 59 x 41 mm, ale k dispozici je i tak škála pokročilých funkcí.
Roooom | 11.2.200919:03
Mini test ­- Mini recenze ­- SDR­-S7 : Po velkém rozhodování ­(váhal jsem mezi Samsung MP­-X20 a touto ­) jsem nedávno koupil S7 ku a v pár větách bych rád shrnul první pocity ­- snad někomu pomůžou k případnému dalšímu rozhodování .
Pozitiva : na rozměrově malinký objektiv asi dost slušná světelnost ­( dle manuálu 1.8 ­- 2.4 ­) , v šeru natáčí pěkně , asi díky silnému softwarovému potlačení šumu ­- díky tomu mírná , ale únosná ztráte ostrosti ­- slušně koukatelné . Při dostatku osvětlení obraz bezvadný , srovnatelný s jinými běžnými páskovými miniDV či Digital8 s 800k body ­(400tis ­) . Ovládání kamery slušné , držení na danou třídu také , bezvadná rychlost náběhu ­- zejména při zapnuté funkci Quick start . Bezvadná práce se softwarem , rychlý převod formátu na ze speciálního .mod , uživatelsky velice příjemný střihový program .
Negativa: pouze jednostupňová kolébka zoomu ­- je poměrně rychlý , absence intervalového nahrávání ­( umí Sams. VP­-MX20 ­) , hodily by se základní ovládací tlačítka ­( zoom + rekord ­) vedle displeje , absolutně nepoužitelný ­( tedy při točení z ruky ­) noční režim ­- příliš dlouhá závěrka ­- jen a jen šmouhy ­( ale barevné :­-­) ­) , nabíjení baterie v kameře je nepraktické ­- už jsem objednal nabíječku , která umožňuje nabíjení mimo kameru , poměrně silná energetická náročnost kamery , pěkně ­" topí ­" do ruky , takže baterie max. 1 hodinu . Z toho důvodu jsem již objednal jednu náhradní . Jako poměrně velké negativum vidím málo účinnou elektronickou stabilizaci , na velké pohyby funguje dobře , na krátké otřesy tedy moc ne ­- pracuje na trochu podivném algoritmu , sony je v tomto ohledu obecně lepší .
Koupil bych znovu ? Asi ano , je to bezva prcek do pouzdýrka na pásek , lehounká , a designově povedená , o mnoho menší než­-li shora zmiňovaná Samsung VP­-MX20 . Mám v ní 16GB SDHCčko , a až bude nabíječka a baterie navíc , bude to myslím bezva ... toť zatím vše , další postřehy později...
Odpovědět0  0
miky.mk (1) | 5.3.20091:15
Ahoj, recenze zní hezky, ale nebylo by možné poslat mi na mail nějaký video. Brácha má tuto kameru a je naprosto otřesen kvalitou videa. Jeho postarší foťák ­( Pan. DMC­-LZ7­) prý točí asi milionkrát kvalitnější videa než tato kamera. Ty jsi spokojený s kvaqlitou videa z této kamery? Předem dík za jakékoliv info.
Odpovědět0  0
roooom | 5.3.20098:44
Zdravím , samozřejmě , není problém . Co se týče nových poznatků , v podstatě extra nové zkušenosti nemám , baterka ­( neorigo za 190,­- ­) i nabíječka dorazily , teď je to lepší s výdrží , koupil jsem bezva pouzdro CaseLogic , přesně pasuje , s vnitřní kapsičkou na náhr. baterii . Co se týče obrazu , prostě na danou třídu a cenu ­( já ji koupil za 4.t­) si prostě nemůžu stěžovat . Nevím , jaké je rozlišení videa z LZ7ky takže nemůžu porovnat . Jinak jsem zjistil , že v tichých pasážích leze do mikrofonu drabet zvuk ze zoomovacího motoru , ale snesitelně , přičemž musím podotknout , že je mikrofon bezvadnej a zvuk kvalitní . Při prohlížení výslednýho videa jsem vždy trochu zklamán kvalitou v případě , že ho prohlížím a stříhám na PC ­( mám 19´ LCD­) , ale když ho pak vezmu na naší starší klasickou televizi uhl.55cm , obraz je brilantní ! Nevím , točil jsem kdysi hodně s poloprofi tříčipovkou Canon XM2 , ale i obraz z ní vypadal na 19´ displeji podstatně hůře než­-li výsledek na televizi ­( asi to je tím , že v klasické televizi je reálně zobrazitelných 256 barev, ale grafika s displejem má těch 16mil. a samozřejmě mnohem vyšší rozlišení ­). Ouky , tak pošli na můj mail rom.jelda zavinac seznam.cz na sebe mail , krátké video z několika typů scén , nezkomprimované v max. kvalitě samozřejmě pošlu .Měj se !
Odpovědět0  0
zez | 13.5.20098:08
Jaké pouzdro CaseLogic jsi koupil?
Odpovědět0  0
roooom | 13.5.20098:42
... večer doma mrknu a pokud nějaký označení najdu , napíšu . R.
Odpovědět0  0
Jaroslav Jarin | 18.10.201217:57
Ahoj, mám ji taky a obraz stříhám v PINNACLE STUDIU a pak vytvářím DéVéDečka dělám v programu ConvektorXtoDVD a koncový uživatel nic nepoznal. Prosím Vás nemohu sehnat nahradní baterii. Jsem nějakou sehnal ale, přes kameru se nabíjí chvilku a při natáčení vydrží jen 15 minut. Proč? Dá se sehnat nějaké jiné řešení? Díky.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.