Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play BDS-500: další z rodu O!Play

4.5.2012, Jakub Doležal, recenze
Minule jsme si představili multimediálního hybrida BDS-700 a dnes se podíváme na jeho méně vybaveného sourozence BDS-500. Dokáže i přes absenci některých vylepšení nabídnout dostatečné schopnosti?
Test modelu BDS-500 potvrdil, že toho sdílí se svým vybavenějším sourozencem opravdu mnoho a jak v rovině kladných stránek, tak v rovině záporných. Oba modely jsou si natolik podobné, až nabízí se otázka, proč nevyrábí Asus jen jeden z nich. Určitým argumentem může být absence Wi-Fi, které však lze dokoupit. Dalším jistě bude DAC převodník, avšak zde nejsem dostatečně fundovaný, abych mohl rozdíly mezi modely rozsoudit, nicméně audiofilové stejně sáhnou po zcela jiné kategorii.


Asus BDS-500 bohužel nedosahuje kvalit, které bych od multimediálního centra očekával


Díky stejnému hardwaru a softwaru jsem opět cítil výrazně lepší stabilitu celého systému a i reakce na pokyny dálkového ovladače byly slušně rychlé. Jakmile se dostanete k multimédiím, dočkáte se dostatečně široké podpory formátů. Podsvícený ovladač je pak velmi příjemnou třešní nakonec.

Bohužel stejně jako minule, tak i dnes cítím, že Asus mohl toto zařízení dotáhnout výrazně dále a v konkurenci ostatních prodejců se blýsknout neotřelým konceptem. Znovu jsem přehrávač řady O!Play zapínal s nadějí pořádné multimediální „mašiny“, avšak opět to skončilo na velmi omezených možnostech.

Ano, budu se opakovat, ale musím zmínit ty samé nedostatky, které mi vadily u modelu BDS-700. Žádná podpora Samba, NFS či FTP protokolu. I přes mohutné rozměry se nenašlo místo pro pevný disk a interní 2 GB opravdu nestačí. V době internetu jen 4 aplikace, žádný prohlížeč, žádné provázání se sociálními sítěmi.

Moje doporučení bude tedy naprosto stejné, jako minule. Pokud je vaše kolekce filmů a hudby spíše na kompaktních discích, pak není model BDS-500 špatnou volbou. Navíc díky absenci několika obvodů a Wi-Fi ušetříte pár stokorun. Neslibujte si však od něj podobné možnosti a schopnosti, které nabízí konkurenční plnohodnotná multimediální centra, ba dokonce Asus sám.


Plusy


Blu-ray mechanika
+ Podpora formátů
Stabilní a rychlé prostředí
+ Podsvícený ovladač
+ Kvalita zpracovaní
 
 

Minusy


- Jen čtyři aplikace
- Nelze prohlížet internet
- Nepodpora Samby, NFS, FTP
- Hlučnost mechaniky
- Absence interního disku
 

Za zapůjčení O!Play BDS-500 děkujeme Asusu.
 
 
Cena v době testování: cca 4 000 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu:




Jak hodnotíte Asus O!Play BDS-500?
V anketě šlo hlasovat od 4.5.2012 do 4.5.2013. Počet hlasujících: 14
Výborný0 %
Průměrný21 %
Špatný79 %