Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Asus O!Play BDS-700: multimediální hybrid

24.4.2012, Jakub Doležal, recenze
Multimediální řadu Asus O!Play jistě není třeba příliš představovat. Dnes se ale nepodíváme jen na další klasické „centrum“, neboť Asus vzal obývákový Blu-ray přehrávač a přidal do něj prvky, jež známe z multimediálních přehrávačů O!Play.
Kdo čekal od modelu BDS-700 plnohodnotné multimediální centrum doplněné o mechaniku pro optická média, ten musí být nyní stejně jako já tak trochu zklamán. Asus nepředvedl špatnou práci, ale k vrcholu v této kategorii to má testovaný model daleko.




Asus BDS-700 bohužel nabízí jen zlomek toho, co plnohodnotné multimediální centrum


Prvotní poznatky během testování byly vesměs kladné, neboť jsem stejně jako u modelu Popcorn Hour C-300 cítil výrazně vyšší stabilitu celého systému a i reakce na pokyny dálkového ovladače byly až nečekaně pohotové. Když už jsem se prokousal k multimédiím na síti, dočkal jsem se celkem široké podpory formátů. Stejně tak potěšil podsvícený ovladač, který by měl být povinnou výbavou každé „krabičky“ na filmy.

Asus BDS-700 je tedy navenek velmi solidní zařízení, které má stabilní software, tak v čem je tedy problém? Já jej vidím ve faktu, že jej Asus zařadil do multimediální řady O!Play a už jen při samotném srovnání s ostatními výrobky ze stejné stáje vypadá BDS-700 jako cestovatel z minulosti. Jeho schopnosti jsou dobré, avšak nikoliv pro rok 2012.

Chybí zde fundamentální věci, jako je podpora sdílených disků či vlastní interní disk. V oblasti internetu dostanete pouhé 4 aplikace a mezi nimi pak zcela chybí jakýkoliv prohlížeč webových stránek. Není zde žádná možnost archivů televizních stanic, které obsahují možná i tisíce hodin videa. Není zde žádné propojení se sociálními sítěmi, kde je pouze miliarda uživatelů. S takto očesanou výbavou se nemůže bohužel BDS-700 s konkurencí příliš rovnat. Bonusem budiž ona Blu-ray mechanika, ale její hlučnost je opravdu na pováženou.

Nechci Asus O!Play BDS-700 jen tvrdě kritizovat, neboť pro určité spektrum méně náročných zákazníků s vlastní sbírkou DVD (Blu-ray) disků je poměrně zajímavou nabídkou. Pro aktivní uživatele internetu a multimédií tento model však bohužel nemá mnoho co nabídnout. Škoda, že Asus takto promarnil celkem zajímavou příležitost.


Kvalita zpracovaní
Jen čtyři aplikace
Blu-ray mechanika
Nelze prohlížet internet
Stabilní a rychlé prostředí
Nepodpora Samby, NFS, FTP
Podpora formátů
Hlučnost mechaniky
Podsvícený ovladač
Absence interního disku
Cena v době testování: cca 4 700 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení O!Play BDS-700 děkujeme Asusu.
Za zapůjčení NASu TS-259 Pro+ děkujeme QNAP.



Vývoj ceny testovaného produktu: