Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Compro VideoMate C200 Plus

20.12.2010, Radek Jahoda, recenze
DVB tunerů pro USB rozhraní jsou mraky, ale těch analogových vybavených i externími vstupy je již jako šafránu. A právě vzniklou díru na trhu by mohly zaplnit jednoduché zachytávací zařízení jako je Compro VideoMate C200 Plus.
Kapitoly článku:
Compro VideoMate C200 Plus je zajímavým zařízením, které zaplňuje na dnešním trhu USB TV klíčenek vzniklou mezeru, způsobenou přechodem na digitální vysílání. Analogové TV přijímače tak již nepotřebují digitalizační čip a tak již nejsou ani vybavovány externími vstupy. A právě z toho těží toto jednoúčelové zachytávací zařízení.

Toto zařízení se také chlubí 10-bitovými převodníky, ale po pravdě je to u všech těchto zařízení jen marketingový tah, protože na kvalitě to téměř nepřidá. Ve výsledku stejně dostaneme jen 8bitový nekomprimovaný formát (v tomto případě UYVY - viz náš starší článek), takže je to v podstatě zbytečné. Mohl by to využít MPEG-2 kodér, ale k němu se to již dostane jen v osmi bitech. Jediný přínos to tak má při zpracování uvnitř digitalizačního čipu při různém zpracování, např. při změně velikosti nebo barev.



Otázka tedy zní, zda se vyplatí pořídit si ho nebo ne. Pokud někdo potřebuje zachytávat starší video na notebooku, tak za cenu přibližně 600 Kč nelze mít námitky. Konkurentem jsou pouze hybridní analogové/DVB klíčenky, které ale budou asi dvakrát dražší. Kdo má ale velký počítač, tak mu rozhodně lépe poslouží (i starší) interní TV karta do PCI slotu, která toho bude umět víc, nebude trpět zmíněným problémem v zachytávacích programech a asi bude ještě levnější.


Velikost, provedení
Selhání Windows v jiných programech
Cena
Nefunkčnost v systému Linux
Cena v době testování: cca 600 Kč s DPH

 
Za zapůjčení Compro VideoMate C200 Plus děkujeme firmě Compro.