Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HDD/DVD rekordér LG RH278H-P2L

11.6.2007, Jan Dedek, recenze
DVD přehrávače jsou již standardem, ale v oblasti záznamu tomu tak ještě dlouho nebude. Zařízení, která by nahradila klasické videorekordéry, jsou HDD/DVD rekordéry, ale stále je mnoho faktorů, které jim brání v rozšíření. Dnes si jedno takové představíme.

 

Připojení, kabeláž


Než zapnete HDD/DVD rekordér, je třeba ho připojit k nějakému zobrazovacímu zařízení. V případě, že máte starší televizi se SCARTem, stačí jí k rekordéru připojit dodávaným kabelem. Pokud máte novější televizi, která má konektor S-VIDEO, je lepší použít připojení přes něj a zvuk propojit přes CINCHe (červený a bílý).


Ale zdaleka nejlepší možností je, že vlastníte novou plasmovou či LCD televizi s rozhraním HDMI (pokud možno s vysokým rozlišením, alespoň se 720 řádky), lze použít i LCD monitor od počítače, který toto rozhraní má.


Instalace


Kabely jsou zapojeny, zobrazovací zařízení připojeno a zbývá tedy jen samotné spuštění rekordéru. Po jeho zapnutí se zobrazí obrazovka s logem LG. Pokud zobrazovací zařízení správně nerozezná normu obrazu, je nutno nastavit jí na PAL, PAL-D nebo PAL 50 podle toho, co má vaše televize v nastavení.



Po malé chvilce se zobrazí jednoduchý průvodce, který vás provede celou instalací (inicializací) rekordéru, aby byl použitelný v praxi. Prvním bodem je výběr jazyka...



Dalším bodem je správné připojení anténních kabelů do přístroje a z přístroje:



Poté stačí nastavit správné datum a čas:



Objeví se následující obrazovka, kde stačí spustit "Start" a začne vlastní vyhledávání kanálů, jak bylo uvedeno ve specifikacích. Tuner je "pouze" analogový a jiný signál tedy nepřijímá.



Následuje vyhledávání kanálů...




 
Asi po minutě je celé nastavení provedeno a na obrazovce naskočí televizní signál s menu, které je ukázáno na následujícím obrázku. Pokud se automatickému průvodci cokoli nepovede nastavit nebo se vám nelíbí aktuální nastavení, lze vše dodatečně doladit ručně. Co lze nastavit v menu, si ukážeme v další kapitole.