Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HDD/DVD rekordér LG RH278H-P2L

11.6.2007, Jan Dedek, recenze
DVD přehrávače jsou již standardem, ale v oblasti záznamu tomu tak ještě dlouho nebude. Zařízení, která by nahradila klasické videorekordéry, jsou HDD/DVD rekordéry, ale stále je mnoho faktorů, které jim brání v rozšíření. Dnes si jedno takové představíme.

 

FOTO


Rekordér podporuje zobrazování fotek ve formátu JPEG. Fotky můžete mít uloženy buď na HDD, optickém disku nebo je můžete přehrávat ze zařízení připojené přes konektor USB.



Animace položek menu FOTO je prezentována na následujícím gifu. Poté co vstoupíte do menu FOTO-DISK se zobrazí jednoduchý průzkumník. Prezentace jde spustit pouze v jednom adresáři, bohužel ani po označení tlačítkem MARKER nelze promítat fotky z více adresářů současně.



Na animaci je vidět, že mezi fotkami je jednoduchý skrolovací přechod od horního okraje ke spodnímu. Při přehrávání do ní můžete vstoupit tlačítkem ENTER a listovat fotkami ručně. Prezentaci lze spustit s přehráváním hudby na pozadí, hudba ale musí být z jiného zdroje v případě CD či DVD. Pokud přehráváte z HDD nebo USB může být ze stejného zdroje, ale z jiného adresáře.

Pokud přehráváte fotky z CD nebo DVD, nesmí být přítomen jiný soubor než typu JPEG, jinak není disk rozpoznán.


HUDBA


Zvukové soubory lze přehrávat z HDD v rekordéru, z disku a ze zařízení připojeného přes USB. Jsou podporovány soubory MP3, WMA a Audio CD.



Následující obrázek ukazuje animaci, co se děje po výběru tlačítkem HUDBA-DISK. Pro ostatní tlačítka platí to samé i jednotlivá menu jsou stejná. Prohlížeč vám ukáže, co se na disku nalézá, tedy jednoduchý seznam:



Po kliknutí na adresář se zobrazí vlevo menu se třemi položkami, z nichž nejdůležitější je "Přidat program". Když si otevřete tlačítkem MENU/LIST seznam skladeb pro přehrání na pravé straně, stačí tlačítkem MARKER vybrat adresář a v levém menu kliknout na Přidat program. Vybrané skladby se ukáží v pravém sloupci, stačí jednu vybrat a spustit přehrávání.

Audio CD se po vložení disku spustí samo a nemusíte nic vybírat. Obrazovka pak vypadá následovně: