Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

HDD/DVD rekordér LG RH278H-P2L

11.6.2007, Jan Dedek, recenze
DVD přehrávače jsou již standardem, ale v oblasti záznamu tomu tak ještě dlouho nebude. Zařízení, která by nahradila klasické videorekordéry, jsou HDD/DVD rekordéry, ale stále je mnoho faktorů, které jim brání v rozšíření. Dnes si jedno takové představíme.

 

Hodnocení


Rekordér jsem měl nějakou tu dobu na vyzkoušení, a tak se musím podělit o zkušenosti, které jsem během jeho používání posbíral. Po připojení k zobrazovacímu zařízení, které je velmi jednoduché vás průvodce provede instalací zařízení. Je to snadné i pro člověka technicky méně zdatného. Rekordér sám vyhledá stanice, tuner je poměrně citlivý a na to, že je analogový získáte z něho velmi dobrý obraz, LG u stolních přístrojů prostě umí.



Sami při prvním používání poznáte, jak je ovládání snadné. To i díky tomu, že v nabídce jazyků je přítomna čeština. Ale nejenom jazyk přispívá ke snadnému ovládání přístroje, menu je také velmi přehledné a rychle se v něm orientujete. Další výhodou je to, že LG používá podobné schéma ovladačů jako u starších přístrojů (např. videorekordérů). Kdo tedy měl nejaké dálkové ovládání od LG v ruce, si bude vědět hned rady.



Výborná je i funkce Time Shift, která u tohoto přístroje funguje ve dvou režimech. V prvním je permanentně zapnuta, takže pořady z TV se nahrávají nepřetržitě, nevýhodou je, že HDD je stále v permanenci. Při druhém režimu se zapíná pouze po stisku tlačítka TIMESHIFT, je to výhodné, protože na pevný disk se nenahrává stále, ale jen po stisknutí tohoto tlačítka.


Závěr


Na závěr patří ještě jedna malá tabulka s dostupností kopírování mezi jednotlivými perifériemi. Jak sami vidíte, není to žádná sláva a velká škoda je, že nelze kopírovat z HDD na USB a ještě větší, že nelze z HDD zkopírovat pořady nahrané ve formátu DivX.

Z
DO
MP3/WMA
JPEG
DivX
Audio CD
Video CD
Nahrávka
HDD
Disk
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ano
HDD
USB
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Disk
HDD
Ano
Ano
Ano
Ne
Ne
Ano
Disk
USB
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
USB
HDD
Ano
Ano
Ano
Ne
Ne
Ne
USB
Disk
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne
Ne

Ještě jednu věc je třeba zmínit. Jestliže umístíte rekordér na skříňku, která je postavena na parketách, plovoucí podlaze či linu, přenáší přístroj vibrace na skříňku a skříňka vydává nepříjemný zvuk. Na koberci je tento stav mnohem lepší.
 
Jestliže vám tedy dosluhuje starý videorekordér a chcete ho vyměnit za nějaký nový rekordér s podporou nahrávání na pevný disk, je i přes svou hlučnost rekordér od LG dobrou volbou. Ale pozor na příjem signálu, jak už bylo zmíněno rekordér obsahuje pouze analogový tuner a analogové vysílání má skončit už v roce 2010.


Jednoduchá instalace Nelze kopírovat DivX ven z přístroje
Podpora DVD±R/RW a DVD-RAM Nelze kopírovat z HDD po připojení k PC
Podpora DVD+R DL Nelze kopírovat z HDD na USB
HDD 250GB Ventilátor umístěný vně přístroje
Snadné ovládání Příliš hlučný ventilátor
Bezproblémové nahrávání i s časovačem Přílišné vibrace rekordéru
Podpora DivX 3, 4, 5, 6 Nemá hybridní tuner (analog + digital)
Podpora Xvid Ikona Odkaz na databázi
Time Shift Ikona Odkaz na databázi
Velmi dobrý obraz při dobrém signálu Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 9 500 Kč s DPH


Za zapůjčení HDD/DVD rekordéru LG RH278H-P2L děkujeme firmě LG Electronics