Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

PCIe TV tunery: 2x Compro

18.5.2010, Radek Jahoda, recenze
Televizní tunery pro sběrnici PCI Express patří dnes již mezi běžná zařízení, a tak nesmí chybět ani v portfóliu firmy Compro, která má s TV tunery již dost zkušeností. Podíváme se rovnou na dva DVB-T tunery této firmy, každý ovšem z trochu jiného segmentu.
Další dodávanou aplikací je ComproFM, což je program pro příjem FM rádia. Jde již o starší aplikaci, kterou najdeme i u starších karet výrobce. Má také panel lichoběžníkového tvaru, který byl typický pro všechny programy od Compra ve verzích 2. ComproFM také je ve verzi 2.2, což odpovídá.

Ovládání je opět intuitivní, tlačítka jsou přehledná a ani zde nechybí postranní panel s číselníkem. Fialová barva je na dnešní dobu trošku moc křiklavá, ale to je jen věc vkusu. Displej obsahuje všechny důležité informace, vpravo je pak bar s ovládáním hlasitosti.



Naladit stanice je možné buď tlačítky, nebo i zobrazením ladícího okna, kam zadáme rovnou frekvenci.



Nesmí samozřejmě chybět ani přednastavení stanic a vytvoření seznamu. To je opět v samostatném okně podobně jako v CmproDTV, kde je v záložkách celé nastavení programu. Na první záložce je správa stanic, je zde k dispozici i automatické naladění s možností vybrat citlivost hledání.



Na druhé záložce můžeme nastavit parametry nahrávání - adresář pro nahrávání a formát. Nahrávat lze jak do nekomprimovaného WAVu, tak i MP3 nebo WMA. Poslední záložka je pak pro výběr zařízení a zobrazení informací o systému.

Pořízené nahrávky je možné v ComproFM rovnou i přehrát, v horní části panelu je také malý posuvník, pomocí kterého se můžeme posunovat v nahrávce.