Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Porte DVB-8199: set-top-box s příchutí

19.5.2008, Radek Jahoda, recenze
Set-top-box nemusí být jen jednoúčelový přístroj pro příjem TV vysílání, ale může nabídnout i další funkce. Podobně jako Porte DVB-8199, který ke klasickému DVB-T příjmu přidává i prohlížení JPEG obrázků a přehrávání zvukových souborů ve formátech MP3 a WMA.
To ale neznamená, že by přijímač byl zcela bez problémů. Během používání se mi povedlo ho dostat do stavu, kdy vykazoval podivné chování. Jedním z těchto stavů bylo odmítání zobrazit podrobné informace u EPG. Po stisknutí modrého tlačítka se prostě zobrazilo prázdné okno. Přitom seznam pořadů byl v pořádku a vše jinak fungovalo správně. Pomohlo až vypnutí a zapnutí přijímače.

Druhým stavem bylo zmatečné zobrazení OSD s informací o stanici, které se objeví při přepnutí nebo po stisku tlačítka Info. Informace o pořadech totiž byly posunuté směrem vzhůru. Pomohlo opět až vypnutí a zapnutí přístroje.

Tyto chyby sice mohly vzniknout poněkud nestandardním používáním přístroje, které při našem testování často vzniká, například opakovaným skenováním programů, zkoušení funkcí stále dokola, přesto by k nim nemělo docházet a přístroj by měl býti více "blbuvzdorný". Po nastavení a během používání se již toto nestalo.



Další nepříjemnosti jsem neobjevil, pouze již zmíněné pomalejší načítání teletextových stránek. Celkově tak lze přijímač Porte DVB-8199 označit za zdařilý výrobek, který má jen drobné zmíněné chybky, jako bonus nabízí přehrávání hudebních souborů MP3 a WMA a prohlížení fotografií ve formátu JPEG.


USB 1.1 vstup
Pomalé načítání teletextových stránek
Podpora MP3, WMA a JPEG
Těžkopádné ovládání barevnými tlačítky
Střídmý design, komplet počeštěn
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 1 200 Kč s DPH


Za zapůjčení přístroje Porte DVB-8199 děkujeme firmě 100MEGA distribution