Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně
19.8.2010, Jiří Piškula, recenze
Satelitní přijímač v dnešním testu je dosti všestranný – za jeho výbavu by se nemuseli stydět ani jiní, věhlasnější hráči na trhu. Nabízí mnoho funkcí pro vyložené nadšence a zároveň je už z výroby přednastaven tak, aby uživatel nemusel dělat téměř nic.
eemil | 6.11.201022:56
to že u zakódovaných nahrávek nefunguje rychlé přetáčení je vlastnost a je to popsaný i v manuálu. Titulky se dají vypnout přímo v menu, nastavení, nastavení jazyka a titulky1 zvolit vypnuto.
Odpovědět0  0
jirka_cz | 6.11.201022:18
Mam jeden dotaz tykajici se titulku. Pri prepnuti na jakykoliv HD kanal, automaticky se zobrazuji ceske titulky ­(i u ceskych programu mluvicich cesky­). Musim je vypnout v menu, ale po prepnuti jinam a navratu na HD kanal, jsou titulky opet aktivni. Neda se to nekde zakazat natrvalo?
Druhy doataz mam k rychlemu posunu v nahravkach. U nahravek oznacenych znackou dolaru ­(zakodovanych­), nefunguji tlacitka FF a FB. U poradu zaznamenanych nekodovane ­(pripadne odkodovanych­) tato tlacitka funguji spravne. Je to nejaka chyba, nebo vlastnost tohoto pristroje?
Jinak jsem s Mascomem spokojen. Splnuje presne to, co od nej ocekavam. Hlavne me potesilo, ze uz z vyroby byly naladeny obe Astry.
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 26.9.201018:58
Tak známý má přijímač Mascom 5301 PVR a nefunguje ta nejdůležitější funkce a to nahrávání jednoho programu a sledování jiného. U toho jiného se při nahrávání objevuje hláška: žádný signál. Přitom je vše tak jak má být: LNB twin, připojení TV přes HDMI, vše nastaveno dle manuálu, karta Skyling HD atd. Čím to tedy může být, co se přehlédlo ?
Odpovědět0  0
Jiří Piškula (58) | 27.9.201012:50
Dobrý den, s největší pravděpodobností to bude chtít pohrát si s nastavením LNB v přijímači. Už si přesně nevzpomínám, jak tento přijímač řešil přidělování programů každému z tunerů ­- zda byly automaticky naladěné na obou tunerech. Pro správnou funkci je rozhodně potřeba, aby byly všechny programy naladěné v tuneru č.1 i č.2 a přijímač sám rozhodoval o tom, jak signály zpracuje při požadavku na souběžný příjem z různých transpondérů.

Vyzkoušejte, zda bude fungovat pouhé přehrávání zmiňovaných programů, pokud před přepnutím na tento kanál jeden z tunerů odpojíte ­(vyzkoušejte oba­). Pokud nebude fungovat ani přehrávání při jednom připojeném tuneru, je zřejmě chyba v nastavení tuneru ­(případně program není v daném tuneru naladěn­) nebo v LNB ­(nastavení DiSEqC přepínače­).
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 28.9.201021:00
Díky za radu. Zkusíme a uvidíme.
Odpovědět0  0
eemil | 27.9.201013:58
Tak v menu ­"Anténa­" je položka ­"Zapojení tuneru­" pokud jsou oba tunery zapojeny nezávisle z twin LNB, tak musí být zvoleno Oba tunery nezávisle­". Pak je tam další položka ­"Výběr tuneru­" kde se zvolí A nebo B a pak se nastaví zvlášť pro každý tuner ostatní položky jako je ­"Napájení LNB, Typ LNB, 22Khz a Typ přepínače. Pokud to i přesto nefunguje, tak může být chyba i někde v zapojení těch LNB.
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 28.9.201021:06
Dík za odpověď. Přijímač je nastaven na ­"oba tunery nezávisle­". Zároveň byly nastaveny tunery A a B dle popisu v manuálu. I přesto to nefunguje, bude třeba prověřit zapojení LNB.
Odpovědět0  0
David Marek | 30.11.201018:17
Dobrý den, můžu vědět jak jste dopadl s nastavením přijímače Mascom ? Momentálně totiž řeším
stejný problém ­- nahraju bez problémů pouze sledovaný program . Pokud přepnu během záznamu na jiný kanál nebo použiji rezervaci pořadu , tak se záznam sice uloží na HDD ,ale při snaze o přehrání se objeví hláška ­- služba není k dispozici.Chyba bude v nastavení tuneru , ale jaká ? Vše mám nastaveno dle návodu vč. aktual.SW... díky za odpověď ­( jsem laik­)
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 1.12.201020:40
Nijak. Neporadili jsme si s tím. Instalace SAT soupravy odbornou firmou, veškeré nastavení dle manuálu. Instalační firma žádnou reklamaci neuznává, se známého co MC vlastní dělá ­"blbce­", že to neumí ovládat. Takže nevíme co s tím dál, prostě nefunguje co má. Přístroj se prodává už naladěný na Astru 19,2 a Astru 23,5, je to tam naladěné, ale nahrávat jeden a sledovat druhý nejde. Možná opravdu nějaká hloupá maličkost, ale jaká ?
Odpovědět0  0
eemil | 1.12.201021:41
Tak to je zajímavý, tento problém vůbec nemám. Na první tuner mám nastaveno 19,2 a 23,5 a na druhým tuneru pouze 23,5. Takže z pozice 23,5 můžu nahrávat 2 libovolné programy. Já mám pro změnu jiný problém, na nově hd ­(skylink­) a hbo hd mi na zvukovej stopě DD dochází k nepravidelným zhruba vteřinovým výpadkům zvuku.
Odpovědět0  0
David Marek | 2.12.20109:07
Dobrý den, díky za tip ­-návod je , co se týká naladění tuneru trochu nejasný ­(aspoň pro laika­). Byl byste ochoten přepsat zde doslovně tabulku nastavení po zvolení menu ANTENA ­- pro tuner A i B ? Díky , jinak ohledně zvuku já problém nepozoruju , ale radili mi v e­-shopu ať kontaktuju přímo výrobce ­( www.mascom.cz­) , kde mi prý jistě rádi poradí s jakýmkoliv problémem.Pokud
nahrávaní nezprovozním , tak tam taky zavolám.
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 2.12.20109:55
Zdravím. Také by mne zajímalo jak jdou samostatně naladit tunery A a B, jeden na obě pozice a druhý jen na jednu pozici. V menu ANTENA se jednotlivé položky nastavují až k automatickému vyhledávání, pak už se dle manuálu nemá dál postupovat, myslím proto, že přístroj je už předladěný a to na obě pozice. Problém je také v tom, že majitel přístroje má eminentní zájem vlastně jen o německé a rakouské TV stanice a ty jsou převážně na pozici 19,2 a nekodované. A má zájem sledovat třeba ARD a nahrávat třeba RTL a to mu bohužel nefunguje.
Odpovědět0  0
Premiumx7100 (2) | 17.12.201011:56
Připojuji se k vašemu problému:
1. Ten návod se zdá být přehledný, ale bohužel pro laika je nesrozumitelný ­- zvláště když chcete přesně podle něj postupovat. ­(Stačil by vložený list se strukturou menu a jednotlivými položkami v podmenu­).
2. Předladěné a systémově naladěné stanice jsou sice pomocníkem, ale o toto se neprosíme ­- to je jen pro montážní firmy, které za tzv. ­"ladění­" berou prašule. ­(Pokud nemáte zkušenosti s prací s PC a internetem, neumíte měnit data, nebo se toho bojíte ­- musíte se to buď naučit, nebo shánět pomoc jinde­).
3. Hned v úvodu by měla být ­"jako první­" možnost individuálního připojení antén s vlastním nastavením a teprve potom možnost výběru přednastavení.
4. Ona ta možnost individuální tam skutečně sice je, ale toto musíte provést už při prvím spuštění přístroje, nebo dodatečně přes tovární nastavení a pak si tuto možnost vyhledat.
5. Líbí se mi ladění, jako má třeba Vantage ­- naprosto jasné ­- přehledné a hlavně přesně víme, která stanice je na kterém tuneru.
Tedy k problému: zkuste tovární nastavení, vlastní výběr satelitů a skutečně si nalaďte každý satelit samostatně pro tuner A i tuner B. Pak to zkuste s tím nahráváním. Pozor, po nastavení parametrů každého satelitu ­(A3­) nebo ­(HB­) apod. vždy toto uložte!!!Při ladění vždy zkontrolujte, který máte tuner, satelit a Diseqc. Stanice se budou rovnat ve složce VŠE postupně za sebou ­- poznačte si čísla u stanic, alespoň první naladěné, pro další práci s tvorbou favoritních programů.
Přeji všem do nového roku pěkný obraz a zvuk, krásné programy a fungující mašinky.
Pozn.: Jelikož přístroj nevlastním, nemohu se podílet na 100% odpovědích, doporučoval bych vám založení samostatného fóra věnovaného právě tomuto přístroji.
Odpovědět0  0
David Marek | 5.1.20119:38
Dobrý den , díky za radu ale vše marno .... i přes návštěvu satelitního technika jsem v koncích....
1 tuner sledovat a zároveň na 2.nahrávat prostě nejsem schopen naladit....opravdu se nenajde nikdo kdo by poradil ?????? Díky
Odpovědět0  0
eemil | 6.1.201110:59
tak pokud přijímač umožní při nahrávání 1 programu přepnout i na jinej program a taky ho nahrávat, a teprve při pokusu o přehrání to napíše že služba není k dispozici by znamenalo že ten druhej tuner nemá signál. Takže prověřit jestli je signál i na přívodu pro 2 tuner, a jestli je pro druhý tuner v menu anténa nastavený správně i diseqc přepínač ­(pokud je použit­).
Odpovědět0  0
David Marek | 11.1.201111:27
Dobrý den , teď jsem pozval 2 sat. techniky nezávisle na sobě ­-tak uvidíme co vymyslí......
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 11.1.201113:43
Zdravím. Tak potom dejte vědět jak to dopadlo.
Odpovědět0  0
Roman Vesely | 18.8.201115:09
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli jste dořešil to nahrávání. Mám shodný problém. Děkuji
Odpovědět0  0
Ivan Jašek | 18.8.201120:59
Bohužel nijak. Vlastník přístroje to vzdal.
Odpovědět0  0
eemil | 19.8.20116:19
zajímavý, že s tím máte problém, já je měl dva, MC2003 a MC5300 žádný takový problém jsem neměl a v menu nastavení jsem se orientoval taky dobře. Už je ale nemám, protože mě nebavilo dodatečné odkódování při nahrávání 2 programů současně, tak jsem je prodal a pořídil si jiný s linuxem Enigma2.
Odpovědět0  0
eemil | 1.9.201011:38
A co je 100% funkční sw, a kdo ho má? Tak mě u něj hlavně vadí ten pomalej start, rychlost přepínání není tak hrozná. To že to neumí dekódovat 2 pořady v pipu je celkem normální, protože to nemá svojí čtečku. Jinak je celkem spolehlivej a nijak nezatuhává.
Odpovědět0  0
MuVo | 20.8.20109:02
To ako cena 9800 Kc ho zaradzuje do kategorie ­"levny­"?
A pritom ide o sat. prijmac ktory ma vcelku dost kompromisov, ked nie uz priamo chyb...

Za tu cenu si predstavujem 100% funkcny SW dotiahnuty k dokonalosti...
Odpovědět0  0
jjik (3) | 15.9.201017:47
No kdyz vezmu, ze zminovany Topfield je o 3kKc drazsia vyrazne lepsi, pricemz, pokud jsem dobre cetl,ma 500GB disk oproti 250GB, tak teda nevim nevim, jestli neni lepsi sahnout o kousek hloubeji do kapsy...
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.